Zasekávání PS při renderingu

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
jossev

Mám velkou prosbu. Mám vytořený projekt (mimochodem svatba),takže dost důležitý, a nemohu ho dostat na DVD. Při renderování (vlastně až když vytváří disk) se zastaví a vyskočí taková ta tabulka,že PS neodpovídá, že nastala chyba a jestli ji chci odeslat.
Nevím už co s tím,poraďte jestli jste se s tím už setkali. Mám PS 9 Plus 9.4.3. Už jsem nainstaloval i celé Windows a PS znovu.Díky
Mart
Kontaktovat uživatele:

Jo tak tohle se mi stává poslední dobou dost často. Mám podezření že za to může "upgrade" z P4 2.8 HT na Celeron 2.6 :).
Dělal jsem několik hodin VHS->DVD. Stávalo se mi, že na výsledném DVD byl u prolínaček trhaný obraz. Nakonec jsem to vyřešil tak že sestříhaný projekt jsem vyexportoval do avi DV kodekem (bez komprese) a potom, až to bylo v kuse, jsem z toho (zase ve Studiu) udělal DVD.
Pokud chci vyrenderovat přímo DVD, tak to dělám na notebooku kde mám sice P 1.6, ale trvá to stejně dlouho a je to spolehlivé :) (není to celeron).
Ale to asi není váš případ.
Pokud mi Studio zatuhlo při renderování, stačilo dané místo trošku oříznout nebo znovu natáhnout z kazety.

Zkuste tedy buď "postižené místo" (pokud je to vždy stejné místo) nějakým způsobem oříznout nebo natáhnout znovu z kamery. Pokud se to seká pokaždé jinde, doporučuji nejdřív vyexportovat do avi přes ten DV kodek a potom až z toho udělat DVD.
jossev

Děkuji,
vyzkouším ten DV kodek, to by mohlo fungovat. Já mám Celeron 2,6. Vážně je to takový rozdíl,jestli je to Celeron anebo "plnotučný" Intel? Když jsem si pořizoval nové PC,tak jsem to konzultoval, kde se dalo, ale nikdo mi nic konkrétně neporadil. Máte s tím zkušenosti (Celeron versus P4 "plnotučné")?Díky.
Mart
Kontaktovat uživatele:

Ty problémy s prolínačkou (je to hned ta první prolínačka ve standardních) začaly s Celeronem. Ale masi už by windows chtěly přeinstalovat takže to není stoprocentní.

Můžu ale srovnat rychlost (dobu) renderování:
na Celeron 2,6 je přibližně stejná jako na Pentium mobile 1,6
rozdíl v rychlosti u P4 2,8 a Celeron 2,6 dost poznat

Ale všechny ty problémy se dají řešit. Trochu dýl si při renderování počkám, a problémová místa renderuji nejdřív dv kodekem do avi.
pegas

ahoj,mám stejnej problém,když mám vytvořené video a chci ho renderovat,tak se pořád seká v tom samém místě,jenže to je právě část,kde je naše dcera a nechci to ořezávat,poradí mě někdo prosím
L.K.
Kontaktovat uživatele:

Zkus napřed udělat přímou kopii avi souboru VirtualDubem. Mě to pomáhá, pokud například se zadrhává zvuk, nebo se úplně ztrácí.
Mart
Kontaktovat uživatele:

To je dobrá rada, musím vyzkoušet. Nedaří se mi převést jednu příšernou VHSku - pokaždé někde vypadne zvuk. Možná to ale není studiem a budu muset zkusit jiný převodník, zatím jsem to moc neřešil.
L.K.
Kontaktovat uživatele:

Taky převádím VHSky na DVDéčka přes kameru SONY D8 do PC a měl jsem tyto problémy se zvukem. VirtualDub to opravil. Musíš zadat přímou kopii videa i audia (bez úprav videa a audia)
Mart
Kontaktovat uživatele:

Tak ani VirtualDub s tou mou příšernou kazetou nepohne a vypíše chybu.
To je ale extrémní případ.
Zvuk jsem nakonec stáhnul zvlášť a asi bude chtít dost úprav než bude použitelný.
Zamčeno
  • Informace