zdravím zdejší komunitu,
už doma šílím a jsem bezradný, třeba budete někdo vědět...
Nedávno jsem přešel z PS 12 na 15, zupgradoval jsem PC. Střih rychlý, nepadá, prakticky se nekouše - měl jsem radost z efektivní práce oproti minulému stavu.
Vytvořím cca 60 min kompilaci pro následné mpg2: 1x hlavní menu (root, přehrej vše/výběr kapitol, tj. 2 tlačítka), 1x vedlejší menu (6 kapitol s odskokem do filmu, návrat na root, 7 tlačítek). Při simulaci přehrávání v PS šlape jak hodinky, pak renderování cca 15 min - vygeneruje soubory DVD do složky na HDD. Následně kontrola přehrání v softwarovém přehrávači (PowerDVD/TotalMedia Theatre) jede jak " z praku". Pak vypálím Nerem a běžím k HW přehrávači (Panasonic DVD rec) u TV - a ono nic :S. Vůbec to neběží jak v PC, ba to neběží vůbec ... např přehrává bez obrazu cca 3sek audia z menu furt dokola, nebo chybí tlačítko nebo ...
Zkrátím to. Vyzkoušel jsem mnoho kombinací a postupů - prozatím jsem "napřímo" nevytvořil jedinou placku, co by šlapala v HW přehrávači ihned. (podotýkám, že na PS12 a stejném Panasonicu to dříve chodilo, udělal jsem přes 20 placek). Ze zoufalství jsem si pořídil "analyzující" softy (PGCedit + DvDReMake), které odhalí vždy na čerstvě vyrenderovaném materiálu chyby (odkazy v menu na neexistující tlačítka, odkazy na neexistující menu, případně problém s audio stremem, který je kdesi chybně zaevidován, či co), které jsou mnou při tvorbě kompilace neovlivnitelné. Čerstvě vyrenderovaný materiál nepřechroustá dokonce ani DVDShrink - nahlásí chybu.
Pár projektů jsem výše uvedeným softem spravil, ale je to "drbání se za pravým uchem levou rukou" .. mám za to, že v PS15 je nějaká chybka, žádný patch jsem nenašel... Jiný soft se učit snad ani nechci natož do něj opět vrážet peníze (zkoušel jsem Elements11, komplikované)
nějaký nápad, postřeh ??
PS: někde jsem tu vyčetl, že menu v PS se tvoří pozpátku ... - zkusím.
Nejhorší je, když dojdou nápady, co ještě zkusit !
díkas
PS 15, DVD menu s chybami pro HW přehrávač
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
další poznatky:
ve výše zmíněném projektu jsem tedy vyházel oboje menu (byly to šablony PS 15, což jak jsem se tady někde dočetl, nemusí být "košér"). Vymazal jsem "dočasné soubory" a vytvořil do projektu ručně tentokrát jen jedno nové menu (7 tlačítek, 6x s pohyblivým náhledem a odskokem do filmu, 1x "přehraj vše").
Následuje horní postup. Odzkoušení v "simulátoru" PS 15 - OK, renderování DVD struktury na HDD - OK, vypálení na DVD Nerem - OK, ověření funkčnosti v soft. přehrávači - OK, ověření případných chyb v PGCedit + DvDReMake - kupodivu také OK !!! a konečně běžím na Panasonic - a tady překvápko. Menu naskočí, jede jak o život, smyčka se opakuje, náhledy se hýbají ale NEJDE stisknout jediné tlačítko (= film nepřehraju ani celý ani vstupem do vybrané kapitoly). :S
Podezření, že si Panasonic vymýšlí, jsem vyloučil u souseda na Philips přehrávači, který se choval stejně až na to, že při cca 3 tím přehrání smyčky menu zamrzlo tak, že se musel Philips vyndat z 230V ....
Jediné co funguje je sestříhané video s titulky vypálené bez jakéhokoliv menu. Což mne za vynaložený peníz neuspokojuje.
zkusím odinstalovat PS15 a nahodit starou PS12, kde mi to chodilo (půjde ovšem naroubovat na W7/32bit?). Případně zreinstalovat "15".
ve výše zmíněném projektu jsem tedy vyházel oboje menu (byly to šablony PS 15, což jak jsem se tady někde dočetl, nemusí být "košér"). Vymazal jsem "dočasné soubory" a vytvořil do projektu ručně tentokrát jen jedno nové menu (7 tlačítek, 6x s pohyblivým náhledem a odskokem do filmu, 1x "přehraj vše").
Následuje horní postup. Odzkoušení v "simulátoru" PS 15 - OK, renderování DVD struktury na HDD - OK, vypálení na DVD Nerem - OK, ověření funkčnosti v soft. přehrávači - OK, ověření případných chyb v PGCedit + DvDReMake - kupodivu také OK !!! a konečně běžím na Panasonic - a tady překvápko. Menu naskočí, jede jak o život, smyčka se opakuje, náhledy se hýbají ale NEJDE stisknout jediné tlačítko (= film nepřehraju ani celý ani vstupem do vybrané kapitoly). :S
Podezření, že si Panasonic vymýšlí, jsem vyloučil u souseda na Philips přehrávači, který se choval stejně až na to, že při cca 3 tím přehrání smyčky menu zamrzlo tak, že se musel Philips vyndat z 230V ....
Jediné co funguje je sestříhané video s titulky vypálené bez jakéhokoliv menu. Což mne za vynaložený peníz neuspokojuje.
zkusím odinstalovat PS15 a nahodit starou PS12, kde mi to chodilo (půjde ovšem naroubovat na W7/32bit?). Případně zreinstalovat "15".
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten druhý případ,kdy v přehrávači se to naoko tvářilo funkčně,ale nešlo spustit,jsem kdysi táké řešil.Tehdy jsem měl PS11,tu jsem upgradoval na PS12 a nakonec upgrade na PS14.Všechny jsem je měl aktivní.Teprve po přeinstalaci PS11 a upgrade přímo na 14ku se problém odstranil.Dnes mám PS15 jen samotné a vše OK.Je též pravda,že jsem tenkrát také definitivně skončil s Nerem a používám k vypalování Ashampoo free,k velké spokojenosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.Já používám PS 12 a 16.Na DVD vypaluji přímo v PS a naprosto bez problémů.Chybu vidím v tom že soubory vytvořené v PS
vypalujete Nerem.
S pozdravem Pavel.
vypalujete Nerem.
S pozdravem Pavel.
-
- Kontaktovat uživatele:
Po delší době jsem se k projektům vrátil, nechal znovu vyrenderovat a rovnou vypálit, vše v PS15.
No a funguje, jak má se vším všudy. -D
Nechápu to. Nero (ver 10) si tam asi nějak upravuje spouštěcí skripty (nebo jak se to jmenuje). Nero 6 to nedělalo, proto mi to na starém PC s PS12 chodilo.
tak děkuji za porady !
No a funguje, jak má se vším všudy. -D
Nechápu to. Nero (ver 10) si tam asi nějak upravuje spouštěcí skripty (nebo jak se to jmenuje). Nero 6 to nedělalo, proto mi to na starém PC s PS12 chodilo.
tak děkuji za porady !
-
- Informace
-