Zdravím,
měl bych takový problém s kterým si vůbec nevím rady. Dělám bakalářskou práci a v ní mám vytvořit videoprezentaci. Na kompu mám studio 14. Práci mám průběžně konzultovat s pani profesorkou. Ta chce abych si projekt toho co vytvářím nahrál na externí hardisk a poté spustil u ní na počítačové učebně a spolu mohli řešit další editaci. Bohužel se mi nedaří ten rozpracovaný soubor zkopírovat. Nevíte jak na to??
Přenositelnost projektu mezi PC
-
- Kontaktovat uživatele:
Důležité je mít nainstalovanou stejnou verzi Pinnacle Studio, jako máte u sebe. Na externí disk je třeba zkopírovat a přenést do PC ve škole jednak všechny zdrojové soubory (videa, popřípadě obrázky a hudbu) a potom soubory ze složky Dokumenty a zkopírovat složku Pinnacle Studio, která obsahuje mj. složku My projects a v ní jsou všechna potřebná data k otevření Vašeho projektu na jiném PS 14 nebo i 15. Jestli ve škole uděláte nějaké změny, které si budete chtít ponechat, musíte potom z Dokumentů opět překopírovat na ext. disk a vložit na stejné místo do vlastního PC. Hodně štěstí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dalším řešením je už od začátku počítat s přenositelností celého projektu. Já to dělám tak že na disku vytvořím adresář s názvem projektu - třeba "Koncert" a v něm si vytvořím adresář "Capture" do kterého dávám zdrojové videosoubory, adresář "Fotky" pro ostatní grafické soubory a "Sound" pro použitou hudbu. Samotný projekt v Pinnacle Studiu uložím do podadresáře "Projekt" (většinou jich tam mám víc - hrubý sestřih, finální a verzi s dvd menu).
Potom mi pro přenos na jiný pc stačí vzít celý adresář Koncert a ten tam přesunout/zkopírovat. Po otevření projektu na druhém PC se studio zeptá na nenalezené soubory, jen označím kde jsou a je to (většinou se zeptá jen na první nenalezený soubor a cestu k ostatním už si odvodí). Dělám to takto již od Studia 10, protože někdy stříhám na NTB a renderování provádím kvůli rychlosti na "velkém PC".
Pouze platí to co psal Romulus - musí být v obou PC stejná verze Studia se stejnými doplňky a pluginy.
PS: Téma jsem přejmenoval na "Přenositelnost projektu mezi PC".
Potom mi pro přenos na jiný pc stačí vzít celý adresář Koncert a ten tam přesunout/zkopírovat. Po otevření projektu na druhém PC se studio zeptá na nenalezené soubory, jen označím kde jsou a je to (většinou se zeptá jen na první nenalezený soubor a cestu k ostatním už si odvodí). Dělám to takto již od Studia 10, protože někdy stříhám na NTB a renderování provádím kvůli rychlosti na "velkém PC".
Pouze platí to co psal Romulus - musí být v obou PC stejná verze Studia se stejnými doplňky a pluginy.
PS: Téma jsem přejmenoval na "Přenositelnost projektu mezi PC".
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsem vytvářel projekt přenositelný na jiné PC ,vytvořil jsem složku na disku,kde jsem uložil zdrojové soubory a zároveň jsem tam ukládal projekty.Stáhněte si soubor z odkazu.Rozbalte na disk C.Spustěte svoje PS 14 nebo 15 a zvolte v nabídce Soubor, Import projektu ze starších verzí.Takto mám vyzkoušen nejjednodušeji přenos projektů mezi různými verzemi PS.Import tohoto projektu jsem ůspěšně otestoval v Avid Studio.Odkaz je bez hesla:
http://www.uloz.to/10852943/rostus-rar
http://www.uloz.to/10852943/rostus-rar
Tak jsem se řídil Vašimi radami, ale nejdál kam jsem se dostal bylo, že se mi(po nahrání veškerého materialu) na druhém počítači objevily scény, ale nešli přehrát. Lépe řečeno v oknu v pravo nahoře pro přehrávání byl vykřičník a když jsem chtěl dole v pásu s jednotlivými scénami popojet tak tam místo obrázků naskočily otazníky. Naštval jsem se a začal jsem to dělat na noťasu odznovu a budu to holt pani doktorce ukazovat z něho. Jinak Vám velice děkuji za snahu a za rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně nebyl vyrenderován náhled,nebo druhé PC nebylo kompatibilní co se týká kodérů a enkodérů videa.
Tahám projekt do jiného PC ze studia 14 do 16, vše OK krom menu. Nevíte jak přetáhnout menu??
-
- Informace
-