Pro kamera11: Musím se připojit k Romolusovi, stále mám nainstalován PS15 a byl jsem s ním spokojen, ale teď už výhradně používám jen Sony Movie Studio 11, takže ani ne profesionální Vegas, a jsem nadmíru spokojen. Práce na něm je rychlejší, už jsem to tu dříve někde psal, mám na časové ose i videa z tří až pěti zdrojů s různými FPS i rozlišením. Vegas pracuje ihned a rychle. V PS15 jsem vždycky po vložení klipu do časové osy musel čekat než se video převede dle nastaveného projektu. Pak jsem onen převedený klip jen mírně upravil a čekal jsem znovu. Jestli jsem teda neměl něco blbě nastaveného. Hrozná otrava.... Vegas vše převádí až při renderu, sice to trvá dlouho, ale to už je mi jedno, film je hotový a nemusím u toho sedět a můžu se jít věnovat něčemu jinému. Hlavně manželka se uklidní, že jsem nezapomněl na ní a na děti ...
anglicky neumím a není to vůbec problém, na netu je dost dobrý návod pro Vegas Pro (už nevím kolikátý), ten jsem vytiskl a směle ho používám. Někde tu na fóru, myslím Steviezah, ale nejsem si jistý, dal na něj odkaz. Pak jsou také hodně dobře použitelné od CZTUTORIALS toto: , je tam toho dost a pro DVD arch. od Tomáš Halajčík .
Kvalita renderingu videa v Pinnacle 16 vs. ostatní
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
To kamera11: Plně Vás chápu. Anglicky znám cca 300 - 500 slov. Kouřit jsem naštěstí nikdy nezačal, a proto odpadá potřeba se to odnaučit. Miloval jsem Pinnacle a dělal v něm od roku 2003 - 2011. Od roku 2009 Full HD video. Já měl a doposud mám silný stroj. konečně, koupil jsem si ho právě pro PS14. I tak to byla dost muka něco sestřihat. Bylo potřeba hodně trpělivosti, než se mi z PS něco vylouplo. Vydržel jsem být trpělivý do konce roku 2011. potom jsem si již po několikáté řekl, že zkusím znovu Vegas. Předtím jsem měl již několikrát tento soft v PC, ale netušil jsem co sním. Málem v zápětí jsem ho zase odinstaloval a vrátil se k časovému mučení v PS15 a chvilinku i do Avid Studia. Ten mě ale vzápětí odradil nedodělky. (U PS16 - je to stejný nepodarok, jak říkají slovenšti bratři) FUJ tomu kdo to vypustil na svět. Ke konci roku jsme se dostal k SVP 11 a řekl si, že se to prostě naučím a basta! Prohledal jsem web, našel již zmiňovanou knihu v PDF a jal se pomalu seznamovat s tou původně pro mne příšerností zvanou Vegas. Po měsíci se cosi zlomilo a najednou jsem tomuto softu přišel na chuť. Vše šlo najednou skoro samo. Problémy byly, ale řešil jsem je za pochodu. A teď? Nedám na Vegas dopustit! Udělám v něm všechno co potřebuji, rychle a efektivně. A že renderuje pomaleji než jsem byl zvklý u PS - Vem to čert! Nechám to počítat a jdu si po svém. Hned je příležitost vrátit se k něčemu, co nesnese odkladu v údržbě bytu atp Je hotovo - výsledek je skvělý! Žádné občasné kostičkování jako je tomu u PS. Obraz jako zrcadlo a se zvukem se dá čarovat, na rozdíl od Pinnacle. S Vegasem jsem spokojený. Ano má mušky, ale co je to fuk, to má každý soft. Sony naštěstí záplatuje skoro pravidelně a o svůj soft se stará narozdíl od Avidu, který Pinnacle vlastně pohřbyl tím, že opravy ignoroval a tvrdil drze, že záplat není třeba. Já jsem přesedlal na Vegas. Ano je anglicky. Ze začátku mě to sejřilo a to hodně! Ale pozom s knihou v ruce jsem se s ním naučil, hezky klávesové zkratky a teď? Jedu ve Vegas jako fretka. Vše je intuitivní, jednoduché. Jen přijmout jejich filozofii a nebát se to zkusit. Za měsíc nebudete chápat, jak jste mohl tvrdit, že něčemu ve Vegas nerozumíte. Já se učil procesem zloušek a omylů a zvládl jsem to. HURÁ!
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
V češtine je na aj program Adobe Premiere Element a dá sa stiahnuť trial, možno, že niekomu bude vyhovovať viac ako Pinnacle, hoci softy v tejto cenovej kategórii majú približne rovnaké vlastnosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
PRE KAMERA 11-19.12.2012-23:52
V CELKU S TEBOU SUHLASIM. NESKUSAL SOM ZATIAL PS 16, NO Z TOHO CO SOM SA TU DOCITAL SA MI ZDA ZE JE HORSI AKO JEHO PREDCHODCOVIA. ROBIM V PS 14 ULT.COL. A ZATIAL SOM SPOKOJNY . NEVIDIM ZIADNE KOSTICKOVANIE , MOZNOSTI KREATIVITY SU V TOMTO PROGEME VELMI SIROKE. CI SU NIEKTORE PROGRAMY AKO SONY VEGAS, EDIUS 6 ...A T.D LEPSIE TO NEVIEM POSUDIT NAKOLKO SOM V NICH ZATIAL NEROBIL. POKUSAL SOM SA ZACAT V EDIUS 6 NO AJ VZHLADOM K JAZYKOVEJ BARIERE JE TO PRE MNA ZATIAL VELMI TAZKY PROGRAM.
V CELKU S TEBOU SUHLASIM. NESKUSAL SOM ZATIAL PS 16, NO Z TOHO CO SOM SA TU DOCITAL SA MI ZDA ZE JE HORSI AKO JEHO PREDCHODCOVIA. ROBIM V PS 14 ULT.COL. A ZATIAL SOM SPOKOJNY . NEVIDIM ZIADNE KOSTICKOVANIE , MOZNOSTI KREATIVITY SU V TOMTO PROGEME VELMI SIROKE. CI SU NIEKTORE PROGRAMY AKO SONY VEGAS, EDIUS 6 ...A T.D LEPSIE TO NEVIEM POSUDIT NAKOLKO SOM V NICH ZATIAL NEROBIL. POKUSAL SOM SA ZACAT V EDIUS 6 NO AJ VZHLADOM K JAZYKOVEJ BARIERE JE TO PRE MNA ZATIAL VELMI TAZKY PROGRAM.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Tak se tady opět po nějaké době práce s Edou a PS16 brodím diskusí. V Edovi mi vadila hlavně téměř nemožnost vytvořit AVCHD disk se slušným meny. V PS16 se potvrdila hlavně hana na výslednou kvalitu videa. Takže že bych znovu zkusil Vegas, který tak chválíte? Kdysi jsem se v něm pěkně topil a teď čtu v diskusi u Vegas 12 pro o nějakých nestabilitách, pádech PC... Tak jak to prosím aktuálně vidíte? Děkuji za komentář nebo aspoň odkaz. Trochu se těch příspěvkách ztrácím. Děkuji
Zdravím,čtu vaše diskuse ohledně PS16.Mám PS16 Ultimate a pracuji na něm od začátku,kdy přišel na trh.PS14 i 15 a nakonec i AVID,jsem přeskočil.Každý měl dost zásadní problémy.PS16 se nedá ani k jednomu srovnat.Problémy,které nastaly hned po instalaci se nakonec ukázaly jako problémy nastavení PC,hlavně zvolení vyhovujícího ovladače grafické karty.Neplatí totiž,že ten nejnovější je ten pravý.Dnes si jeho pracovní prostředí nemohu vynachválit a zejména kvalitu exportu ve všech formátech od DVD,AVCHD a hlavně BD,kde se dá i kvalita přepočítání obrazu nastavovat podle vašich požadavků.
Chce to ale čas,trpělivost a občas se podívat do manuálu a hlavně naučit se využívat klávesových zkratek pro ovládání.
Pracuji s materiálem v kvalitě PS - 1080p ,28MB/sec. a export na Blu-ray,případně AVCHD.PS16 vše zvládá.
Výsledná kvalita DVD i při exportu na 60%,je obdivuhodně čistá.
Naprostá spokojenost.Zejména možnost setříhat samostatně kapitoly jako filmy a potom v okně projekt disk vložit tyto filmy jako jeden soubor a doplnit menu.
Chce to ale čas,trpělivost a občas se podívat do manuálu a hlavně naučit se využívat klávesových zkratek pro ovládání.
Pracuji s materiálem v kvalitě PS - 1080p ,28MB/sec. a export na Blu-ray,případně AVCHD.PS16 vše zvládá.
Výsledná kvalita DVD i při exportu na 60%,je obdivuhodně čistá.
Naprostá spokojenost.Zejména možnost setříhat samostatně kapitoly jako filmy a potom v okně projekt disk vložit tyto filmy jako jeden soubor a doplnit menu.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Informace
-