Rozhodoval jsem se, jestli použít Studio, nebo zvukový editor Audacity. Nakonec jsem zvolil Studio, protože jsem hned viděl, jak komentář sedl do míst, kde měl být (a mohl se případně nahrát znovu). Jenže Studio místo aby to ukládalo do samostatných souborů, tak to cpe všechno do projektu. Příště bych se asi rozhodl pro Audacity (navíc tam mám větší možnosti úprav než ve Studiu).
Taky by mě zajímalo, jakou používáte techniku. Potřeboval jsem kvalitně okomentovat jeden dokument a neměl jsem mikrofon (jen nekvalitní Hamu, které se nedá říkat mikrofon

Uvažuji o koupi mikrofonu, ale nevím co pořídit abych to případně mohl využít i "venku" (na komentáře, nikoliv jako směrový). Jestli nějaký obyčejný dynamický za pár stovek, nebo třeba něco solidnějšího s "pavoukem" kolem pár tisíc (což bych zas asi nevyužil).
Svou nabídkou mě zaujala firma http://www.pasound.cz/indcz.htm, kde mají jak levné dynamické, tak i studiové kolem 2000 což se mi zdá dost dobrá cena. Není to sice Shure, ale já taky nejsem ČT

Tak jak je to u vás?