videokurz
-
- Kontaktovat uživatele:
Pre tých,ktorí chcú svoje kamerovanie a strih posunúť do vyššieho "levelu" odporúčam toto http://videoproduce.cz/videokurz.htm dole sú ešte ďalšie kapitoly,treba si ich rozklikať,je tam veľa vecí poučných...
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
Pavlův kurz je základ, zbytek je dobré získat sledováním dalších videí, která jsou na Youtube a Vimeu. No a hlavně nad střihem přemýšlet.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Kontaktovat uživatele:
Já na to říkám. Dělám výhradně v 50p. V 50i už bych nikdy nenatáčel. Je to krok zpátky. Video z mé Sony CX730 je na typové zařazení, excelentní! Neobtěžuji se teorií. Pro mne je důležitá praxe. Záběry natočené při dobrých denních světelných podmínkách je mnohem lepší, než jakýkoliv film v TV z HD (1080i).
Ať si příznivci zastaralého 50i říkají co chtějí, 50p je pro mne mnohem lepší. Při každém dynamičtějším záběru, je video hladší, ostřejší. A to je pro mne to nejdůležitější. To, že TV vysílá v 50i je jen pro to, aby šetřili bitrate při přenosové rychlosti. jinak už by to byl dávno překonaný, mrtvý formát snímání videa. Osobně se těším na chvíle, až bude v amaterských kamerách 100p (120p), ale to je bohužel kvůli kapitalistickému marazmu v nedohlednu.
A co na to říci...?
Ať si příznivci zastaralého 50i říkají co chtějí, 50p je pro mne mnohem lepší. Při každém dynamičtějším záběru, je video hladší, ostřejší. A to je pro mne to nejdůležitější. To, že TV vysílá v 50i je jen pro to, aby šetřili bitrate při přenosové rychlosti. jinak už by to byl dávno překonaný, mrtvý formát snímání videa. Osobně se těším na chvíle, až bude v amaterských kamerách 100p (120p), ale to je bohužel kvůli kapitalistickému marazmu v nedohlednu.
A co na to říci...?
50p je dobré v postprodukci. Tracking, slowmotion. Protože to je v h264, je to dobré převést na snímkový kodek.
Vlastní export dělám podle použití.
Záloha do 50p
Youtube a Vimeo 25p
BD 50i
Momentálně mám v 50p jen GoPro a zbytek kamer v 50i, takže stejně vše zálohuji v 50i.
Vlastní export dělám podle použití.
Záloha do 50p
Youtube a Vimeo 25p
BD 50i
Momentálně mám v 50p jen GoPro a zbytek kamer v 50i, takže stejně vše zálohuji v 50i.
-
- Kontaktovat uživatele:
XXX
-
- Informace
-