Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na program pinnacle studio 17 plus.. Potřebuju do videa dát logo naší firmy tak aby po celou tu dobu v tom videu byla vidět..např. V leveém horním rohu. Nevíte prosím jak na to? pokud to lze? děkuju vám
Pinnacle 17
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to obdoba vkládání titulků. Je to v nápovědě - jak Laďa píše jinde, chce to udělal (vytvořit...) v nějakém grafickém programu, např. Zoner vytvořit "onen obrázek" reklamy. Nejlépe vyfotit a odmazat pozadí a uložit na disk v PNG. Poté vložit tento obrázek (v PNG !) do druhé stopy (třeba titulků) jako titulek. Nastavit si rozložení a průhlednost...20%...50%...100%. Titulek (obrázek) ROZTÁHNETE nad celou délku videa...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jaky je "nejlepsi" format na prehravani videa na TV? Nahravam v rozliseni 1920/1080 50p(AVCHD). MPEG4,divix nebo H264? Tak mi jde i o archivaci zostrihaneho materialu....
-
- Kontaktovat uživatele:
Na TV h264/8000kbps a na archivaci stejný profil co má kamera.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já budu tak trochu Láďovi oponovat. Z mé zkušenosti je 8Mbit/s dost málo. Léta dělám AVCHD DVD (4,7GB) 50p, na které se vejde cca 35-40 minut FHD videa. Když je video kratší, používám bitrate max. 19Mbit/s. Mohl bych i vyšší - ve Vegas až 26Mbit/s-, ale tak velký bitrate odmítá z AVCHD DVD můj Sony BD přehrávač přečíst. Proto těch 19Mbit/s. Když chci video vidět před vypálením, vypreparuji video soubor označený v AVCHD i (BD) zpravidla 00000 a zkopíruji na ext. HDD či větší rychlou flasku a zhlédnu v TV přes USB.
Z tohoto souboru občas dělám ještě jednu další zálohu k archivaci v DVDFab 9 do MKV. Nechám obraz i zvuk proběhnout bez komprese, takže se vytvoří MKV soubor ve 100% kvalitě jako předloha. MKV jde pak rovněž přehrávat přes USB do HDTV. MKV může dokonce zachovat značky kapitol.
Minimum bitrate pro 1920 x1080, 50p je pro mne 12Mbit. Nižší už může (ale nemusí) vykazovat kostičkování v obecně problematických místech v obraze, jako je vodní hladina, kouř nebo málo prokreslená tmavá místa.
Z tohoto souboru občas dělám ještě jednu další zálohu k archivaci v DVDFab 9 do MKV. Nechám obraz i zvuk proběhnout bez komprese, takže se vytvoří MKV soubor ve 100% kvalitě jako předloha. MKV jde pak rovněž přehrávat přes USB do HDTV. MKV může dokonce zachovat značky kapitol.
Minimum bitrate pro 1920 x1080, 50p je pro mne 12Mbit. Nižší už může (ale nemusí) vykazovat kostičkování v obecně problematických místech v obraze, jako je vodní hladina, kouř nebo málo prokreslená tmavá místa.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem total amater...
takze kdyz to chci na archivaci, je nejaka moznost v Pinnaclu zestrihany film prevest bez rekomprese? A ulozit to v mkv nebo mp4?
takze kdyz to chci na archivaci, je nejaka moznost v Pinnaclu zestrihany film prevest bez rekomprese? A ulozit to v mkv nebo mp4?
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vím, tak Pinnacle neumí h264 bez rekomprese.
Romulus, osobně si pouštím vždy to co má parametry kamery (HV40 a XA10). Ale co dávám na USB flash (půjčuji/dávám) nechávám na 8000kbps. Kostičkování jsem nikdy nepozoroval. Šetří to místo a divákům je to stejně jedno. Jen věci, co si nechám zaplatit, dávám opět v originálu. HD placky netvořím, maximálně dvd (SD)
Romulus, osobně si pouštím vždy to co má parametry kamery (HV40 a XA10). Ale co dávám na USB flash (půjčuji/dávám) nechávám na 8000kbps. Kostičkování jsem nikdy nepozoroval. Šetří to místo a divákům je to stejně jedno. Jen věci, co si nechám zaplatit, dávám opět v originálu. HD placky netvořím, maximálně dvd (SD)
-
- Kontaktovat uživatele:
No jak zistuji, Pinnacle toho neumi vice...ale co mne zarazi, ze nemuzu nastavit vystup do mkv + H264 1080/50p...nebo to jenom nemuzu najit??
Mysleno, kdyz exportuji do souboru, do BR to jde, ale nemam vypalovacku, tak to chci jako soubor...
Mysleno, kdyz exportuji do souboru, do BR to jde, ale nemam vypalovacku, tak to chci jako soubor...
-
- Kontaktovat uživatele:
MKV neumí snad žádný editor. Exportuješ do mp4/h264 a to v MKVToolnix 7.3.0 převedeš do MKV. Toť vše.
Jinak máš pravdu, Pinnacle neumí nic (:D
Jinak máš pravdu, Pinnacle neumí nic (:D
-
- Kontaktovat uživatele:
Laďa napsal(a):
-------------------------------------------------------
> MKV neumí snad žádný editor. Exportuješ do
> mp4/h264 a to v MKVToolnix 7.3.0 převedeš do
> MKV. Toť vše.
>
> Jinak máš pravdu, Pinnacle neumí nic (:D
-------------------------------
Jeden z mala editorov - Cyberlink Power Director 13 vie ulozit editovane video aj do MKV
Video File Exporting (Production)
▪ 3D Video: MVC, Side-by-Side, Anaglyph
▪ MPEG-4 AVC
▪ High-Definition: AVCHD, AVCHD 2.0 (3D/ Progressive) MPEG-2 HD, WMV-HD
▪ WMV
▪ 2K/4K resolution: H.264 AVC, WMV, MPEG-4, MKV
▪ DV-AVI
▪ MKV
▪ QuickTime
▪ MPEG-2
▪ AVCHD2.0 for SD/SDHC/SDXC/MS memory card or flash memory
▪ MPEG-4
▪ 3GPP2 for 3G mobile phones
-------------------------------------------------------
> MKV neumí snad žádný editor. Exportuješ do
> mp4/h264 a to v MKVToolnix 7.3.0 převedeš do
> MKV. Toť vše.
>
> Jinak máš pravdu, Pinnacle neumí nic (:D
-------------------------------
Jeden z mala editorov - Cyberlink Power Director 13 vie ulozit editovane video aj do MKV
Video File Exporting (Production)
▪ 3D Video: MVC, Side-by-Side, Anaglyph
▪ MPEG-4 AVC
▪ High-Definition: AVCHD, AVCHD 2.0 (3D/ Progressive) MPEG-2 HD, WMV-HD
▪ WMV
▪ 2K/4K resolution: H.264 AVC, WMV, MPEG-4, MKV
▪ DV-AVI
▪ MKV
▪ QuickTime
▪ MPEG-2
▪ AVCHD2.0 for SD/SDHC/SDXC/MS memory card or flash memory
▪ MPEG-4