Pinnacle 15?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
vksoft

pro evik:
Děkuji. Rád se podělím o zkušenosti. Sám pátrám a laboruji a zkouším... Máme téměř stejnou kameru (já nemám vestavěnou paměť), takže si můžeme vyměnit i praktické zkušenosti z používání kamery...
evik

Pro vksoft:
potřebovala bych radu ohledně nastavení mikrofonu, dělá mi tohle:

Jakoukoliv radu uvítám :-) Vlákno o kameře je tady:
http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?8,5556
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Děkuji Vám za vyčerpávající odpověď.Výstup v Pinnaclu jde v 50p to vím.Z PD9 jsem tuto volbu SONY PSP nenašel,možná proto,že jsem měl trial.V tom případě se Vám omlouvám a sypu si popel na hlavu.Mimo jiné proč je Pinnacl při zpracování Vašeho formátu tak lenivý Vám napsal uživatel vksoft.Kdežto já volím ostřejší formu,pokud to Pinnacl musí přepočítávat neumí to.
Ale když dovolíte odpovím Vám podobně jako v jiné části tohoto fora.Volba jiného softu než Pinnacle je pouze Vaše věc.

Nebaví mně žabomyší války,že soft ten a ten je lepší a Pinnacle je maras program a podobné hemzy.Kdo chce pracovat v Pinnaclu bude, kdo nechce najde si jiný soft.protože když chci editor s neomezeným počtem stop tak si ho pořídím a nekafrám,že to v Pinnacle nejde.Notabene nebudu tvrdit,že Pinnacl má jenom 2 videostopy když využitelné jsou 3 a za určitých podmínek jich umím použít 12.To jsem namátkou vybral připomínky a netýkají se nikoho z Vás,jsou staršího data.

Mimochodem,to platí všem,nemyslíte,že když někdo kdo vůbec nepracoval s Pinnaclem a nemá ho,že je pro něj tato diskuze přínosem?Takže se omlouvám,ale na příspěvky netýkající se samotné práce ve studiu pořípadě tipů jak co udělat nebo dotazů na to co není v návodu a ve specifikaci již nadále nebudu reagovat.
evik

pro steviezah:
Koukla jsem se na tohle :
Nevím, třeba nestojíte o publicitu, ale je velká škoda, že tak pěkné video, které muselo dát spoustu práce, nemá popis aby ho na internetu našli třeba milovníci oldies a vyhledávací značky jsou omezeny pouze na: PS 14 a v názvu: example_video_PS_14_10k.mp4
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Neudržím se a zase půjdu trochu mimo mísu.

pro EVIK: ANO, ANO. Steviezah je i pro mne machr! Ale proč to komentujete ve vláknu pro verzi 15 opravdu nechápu. Začíná v tom být tady pěkný nepořádek. Mimochodem Váš procesor Q9550 není pro Pinnacle právě nejvhodnější. I když ho máte přetaktovaný, není vybaven silou, které Pinnacle potřebuje pro Full HD video. A navíc, když se ve Vašem příspěvku dočtu, že renderujete svá videa přímo při zpracovávání a nenecháte tu těžkou práci procesoru, až po dokončení editace, nedivím se, že máte problémy, které popisujete. I já mám druhé, starší PC s podobným procesorem Intel Core Duo 3GHz (starý socket 775, 4GB DDR2 A-DATA 800MHz a kartou ATI X1800, 512MB a tam jsou časy zpracování AVCHD Full HD násobně delší, než v mém stávajícím PC (popis několikrát jinde ve fóru), které jsem si koupil právě proto, že to předcházející se AVCHD soubory doslova dusilo. Vaše PC, je pro zpracovávání videa v Pinnacle bohužel technologicky zastaralé. Máte velké štěstí, že jste si oblíbila Power Director 9 64, který tyto nároky nemá. Můžete ho směle doporučit všem, co mají podobné skorovykopávky, jako máte Vy. Nic ve zlém, ale pokrok se nedá zastavit. Je to pouhý postřeh. Vaše video se mi líbí. Nevěřím však tomu, že PD9 dokáže Vaše 50p videa uložit ve stejném formátu do AVCHD DVD. Jestli se převede do 25p a Vy potom nepoznáte rozdíl, je to veliké plus, ale nedokazuje to, že PD9 umí plnohodnotně pracovat s 50p souborem. Jestli svoje videa předěláváte pouze do MPEG4 pro např. YouTube, potom musíte být spokojena, o tom není pochyb.
vksoft

pro evik:
s takovým problémem zvuku jsem se na kameře nesetkal. Pokud nepomůže nastavení citlivosti mikrofonu, pak opravdu nevím...
evik

Já si myslím, že tato diskuze byla velkým přínosem, protože byla konkrétní.
Kdo má náročnou kameru a přečte si parametry sestav PC, bude přibližně vědět, zda mu Pinnacle na jeho PC pojede nebo ne. Co si má koupit a co ne. To je skutečný přínos, tak by to mělo na fórech být, ale většinou není a jen se tam lidé dohadují.
Kdo si nyní pořizuje nové PC s core i7, tak si Pinnacle rád koupí, když si tady přečte, že mu pojede hezky.
Žádná žabomyší válka to nebyla, jen porovnání dvou střihových softů a zveřejnění konkrétních údajů.
I když je pravda, že mě trochu dráždilo jak každému, kdo měl se zpracováním v Pinnaclu problémy, doporučujete koupit novou grafickou kartu ;-D

Já teď vím, že do omlazení svého PC můžu na Pinnacle zapomenout a konečně mám klid :-)
Mart
Kontaktovat uživatele:

Osobně si myslím že není nutné to s upgradem přehánět. Sám mám Q9550 a starou grafickou kartu Radeon 2600XT. A navíc XP 32bit. Se střihem AVCHD jsem ve Studiu 14 problém neměl. Je pravda že jsem zkoušel jen cca půlhodinový projekt. Ještě vyzkouším rychlost zkusím udělat podobnou tabulku jako uvedl vksoft. Sám jsem dost zvědav jestli se potvrdí nebo vyvrátí moje doměnka :-).
evik

pro Romolus:

Nebaví mě, pokaždé když chci něco napsat, hledat do jakého vlákna se to hodí.
Váš příspěvek se mi nelíbí a měl byste se nad sebou trochu zamyslet, čiší z vás touha druhé srazit a ublížit jim.
Mějte se, jdu zpátky na naše přátelské, motorkářské fórum :-)

pro vksoft: děkuji
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Pro Evik: Mýlíte se. Jsem tu proto, abych pomáhal. Jestli jste obsah mého článku vzala osobně a cítíte se pokořena, velmi se Vám omlouvám. Nemám nic proti nikomu na tomto fóru. Tedy ani proti Vám. Jen jsem popsal možný problém, který možná vyzněl směrem k Vám trochu neomaleně. Pokoušel jsem se být věcný a to se mně povedlo, podle Vaší reakce. Nechci mít na tomto fóru nepřátele, ani být nepřátelský vůči ostatním zde. Jsem zastáncem mírového a férového jednání zároveň. Ovšem nikdo nemůže chtít, abych nepsal jen proto, že je nebezpečí, že se můj příspěvek nebude líbit. Dávám tu k dobrému jen své úvahy a zkušenosti, jestli jsou zdánlivě osobní omlouvám se všem, kteří to tak berou. Nicméně neodpověděla jste, zda děláte i AVCHD DVD a jestli jde v PD9 vytvořit v 50p? Zajímá mě to. Nemám chuť zase tolik experimentovat. Promiňte, soustředím se na Pinnacle.
Zamčeno
  • Informace