Pinnacle 15?

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
evik

Dnes jsem konečně otestovala PS 15. Nějak chlapci zaspali dobu :(
To samé video ( AVCHD 1920x1080/50p) o délce cca 5 a půl minuty, které mi trvalo vyexportovat v PS14 34minut, tak v PS15 37 minut. Při pokusu o střih mám pauzy kdy, čekám až zmizí černá obrazovnka s vykřičníkem a budu moci udělat další střih (v tom si mohou 14ka s 15kou podat ruce). Mám své tempo práce a nebudu se přizpůsobovat. Na novou verzi jsem se těšila a jsem naštvaná. Největší změna je asi tak nová, pěkně udělaná krabice.

Musím konstatovat, že je to nejpomalejší střihový program, ze všech, které jsem poslední dobou vyzkoušela ( Power Director, Premiere, Vegas...) Nic nekupuji a vracím se ke svému oblíbenému, jednoduchému, 64bitovému, rychlému Power Directoru 9.
Vůbec nevím za co chtějí, při přechodu ze 14ky na 15ku, peníze.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ve Vašem případě bych Pinnacle ke zpracovávání videa nedoporučil,ale musím uznat,že jste ho hned nezatratila a zkusila otestovat.Vzhledem k tomu,že jste byla tak laskava a zaslala mi video k otestování,musím konstatovat,že zpracovat korektně přímo tento formát Pinnacle 15 neumí a při zpracovávání tento formát přepočítává do 25p.Totéž se týká 14.Na časové ose prostě nelze zobrazit všech 50 snímků,pouze 25 při formátu 25 p a 30 při formátu 30p,takže nelze vlastně říct co zpracovávám,které snímky jsou vypuštěny nebo sloučeny a podle jakého algoritmu dochází k přepočtu.
U ostatních softů pokud nejde zobrazit na časové ose 50 snímků nedochází k přepočtu,ale k prostému vynechání snímků a tím podstatně rychlejšímu zpracování.

Tak jak to popisujete se chová celá řada Pinnacle od 12.1.3.6605,prostě to co Pinnacle neumí se pokouší přepočítat a o černé obrazovky není nouze.Což jsem nepochopil proč tomu tak je a proč to je takto implementováno,když to uživatele maximálně znechutí a tento soft zatratí.Přitom verze 12.0 když něco neuměla vyhodila hlášku že video nelze otevřít a bylo jasno hned.Za tohle bych nakopal ty co jsou za to zodpovědní do řiti.Ale z marketingových důvodů je asi lepší tvrdit,kolik že to formátů umí zpracovat.

Takže pokud bych měl zpracovávat videa ve Vašem zvoleném formátu,v Pinnacle by to určitě nebylo.Podle toho co jsem si našel na netu ke korektnímu zpracování tohoto formátu bych zvolil Edius nebo Premieru CS5.

P.S.Právě jsem si to ověřil instalací trialu Edius 6.2.Tento soft skutečně na časové ose zobrazuje 50 snímků za sekundu.
evik

To steviezah:
Já to trochu shrnu pro ostatní :-)

Moje sestava PC je:
skříň: CHIEFTEC, Case Giga Series/Gaming ATX Mediumtower
Zdroj Cooler Master eXtreme Power ATX 600W passive PFC
základní deska :ASUS MB P5Q PRO
INTEL Core 2 Quad Q9550 2.83GHz/přetaktováno na 3.4GHz
Grafický akcelerátor nVidia 9800GTX 512MB
1 TB Samsung 7200rpm
1,5 TB Samsung 5400rpm
320 GB Samsung 7200rpm
nyní 8GB (4x2GB) DDR2 1066 RAM Corsair Dominator
dříve 4GB RAM A-data Vitesta extreme DDR2 800+ (vynikající paměti !!!)
Když nebudu počítat větrák ve zdroji, tak mám jeden malý vepředu, na RAM pamětech, na chladiči procesoru a vzadu jeden 120mm.
OS Win7 professional 64 bit

Jsem amatérský, běžný uživatel kamery Panasonic TM700.
Natáčím pouze v nejvyšším formátu, který tato kamera dovoluje a to je 1920x1080p/50 snímků za sekundu progressive (neprokládaně).

Je mi celkem jedno zda se na časové ose při střihu videa zobrazuje 25 nebo 50 snímků za sekundu. 1 sekunda videa je tak krátký úsek, že pro přesný střih je 25s./s. zobrazených na časové ose zcela dostačujících. Důležité je aby mě program při práci nezdržoval, nesekal se, vlastně aby byl takový, že nebudu potřebovat hledat na netu jak se co dělá nebo řeší, prostě aby se mi v něm příjemně, přehledně a bezproblémově pracovalo a na výstupu mi udělal plynulé video 1920x1080/50p (50 plných snímků za sekundu).

Pinnacle Studio 14 i 15 s tímto formátem pracovat umí a na výstupu umí i 1920x1080p/50progressive.

JENŽE, PS15, NÁROČNÉ VIDEO DOKÁŽE ZPRACOVAT TAK POMALU, že je vhodné jen pro úplné flegmatiky a lidi co baví pozorovat pomalounku postupující zelený proužek renderování videa, občas se podívat na nějaký vykřičník a šedivou obrazovku, když program přestane odpovídat.......

Závěr:
Došlo mi, že PS vyvolává dojem nejpoužívanějšího střihového softwaru, jen proto, že se o něm hodně diskutuje a proč se oněm diskutuje ? kvůli mnoha problémům, které s ním jsou.

Ani Premiere nebo After Effects se svými speciálními efekty a funkcemi, nemá takové nároky na hardware jako Pinnacle Studio !!!
Nedávejte spoustu peněz za tunění svých PC sestav jen proto abyste mohli používat tento, na dnešní dobu, velmi průměrný, pomalý, (ač novinka) zastaralý software.
evik

Ještě doplním,
když vyšel rychlý Power Director 9 s podporou 64bit a u Pinnaclu se nic nedělo, říkala jsem si, že pracují na nějaké bombě a budou chtít trumfnout rychlost a funkce ostatních střihových programů, které jsou ve stejné cenové relaci.

No a oni přijdou s tímhle :-( Je to ostuda !!! To by měl být bezplatný update 14ky a ne to vydávat za novou, lepší verzi s označením 15 !!!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tentokrát Vás musím opravit,Pinnacle neumí pracovat s vaším formátem,není totiž v nastavení projektu ani ve 14 ani v 15.To že má výstup do souboru v tomto formátu nebo ho umí přehrát ještě neznamená,že ho umí zpracovat.Konstatuji,že s Pinnaclem neumíte,bohužel.Pokud Vám nevadí,že nevidíte plný počet snímků při vytváření videa a nevadí co vlastně s videem děláte,nepotřebujete používat video ve videu,popřípadě další techniky tak pro Vás opravdu Pinnacle není ani kdy by jste měla kompatibilní formát videa pro zpracování.Vy se ani neobtěžujete zkontrolovat výstup z Power Directoru jestli je opravdu 50p a tvrdíte,že tento výstup požadujete.Ale pokud Vám výstup a funkce PowerDirectoru vyhovují nebo jakéhokoliv jiného videoeditoru,je to Vaše volba a Pinnacle nemusíte používat natož si ho koupit.

Děkuji uživateli vksoft za odkaz na declic studio,přišel mi sice newsletter,ale neměl jsem čas na to kouknout.No uvidíme až vylezou s trialem.
vksoft

Doplním pár praktických zkušeností k předchozím debatám o vhodnosti či nevhodnosti toho kterého softu:
dříve jsem pracoval v PS11, po té, co jsem si pořídil kameru Panasonic SD700 (a jsem s ní velice spokojen) jsem si objednal upgrade na PS14 přesně v době, kdy se verze 14 přestala prodávat a verze 15 nebyla na trhu. Naštestí se objevila brzy trial verze PS15, ve kterém nyní testuji zpracování videa. Kamerou natáčím jak na formát 50p, tak i různé formáty 25p. Zpracování vstupního videa 25p je naprosto bez problémů - video se vloží do časové osy a lze jej ihned prohlížet a stříhat bez prodlevy. Pokud vložím do časové osy video 50p, Pinnacle ho zřejmě vnitřně transformuje na 25p a to je asi ten největší problém při zpracování. Na mém počítači (konfigurace viz dále) se jedná zhruba o jeden a půl násobek trvání videa. Nisméně si myslím, že to není nepřekonatelný problém. Další práce pak už jde celkem svižně. (pokračování následuje...)
evik

Pro steviezah:
Dělám v Pinnaclu od jeho 9té verze:
Zkontrolovat výstup si, díky Vám a vašim radám, umím.
Oba programy si ve vlastním nastavení mohu nastavit na MPEG-4 1920x1080/50 progressivních snímků.
Video z obou programů, při tomto nastavení, je velmi pěkné a plynulé, jako originál natočený kamerou Panasonic TM700. Rozdíl pouhým okem nepoznáte :-)
Výsledné video má na výstupu tyto parametry:
Pinnacle:
Celý název a cesta : C:\Users\evlastnik\Desktop\steadycam\Pinnacle.mp4
Formát : MPEG-4
Format_Profile : Base Media / Version 2
CodecID : mp42
Velikost souboru : 478 MiB
Duration/String : 5mn 29s
Celkový BitRate : 12,2 Mbps
Encoded date : UTC 2011-03-01 00:08:19
Tagged date : UTC 2011-03-01 00:08:19

Video
ID : 1
Formát : MPEG-4 Visual
Format_Profile : Simple@L3
Format_Settings_BVOP/String : Ne
Format_Settings_QPel/String : Ne
Format_Settings_GMC/String : 0 warppoint
Format_Settings_Matrix/String : Default (H.263)
CodecID : 20
Bit rate : 12,0 Mbps
BitRate_Maximum/String : 23,4 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 080pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 50,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.116
StreamSize/String : 471 MiB (98%)
Jazyk : English
Encoded date : UTC 2011-03-01 00:08:19
Tagged date : UTC 2011-03-01 00:08:19

Audio
ID : 2
Formát : AAC
Formát/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
Bit rate : 192 Kbps

Power Director 9:
Celý název a cesta : C:\Users\evlastnik\Desktop\steadycam\Power2.mp4
Formát : MPEG-4
Format_Profile : Sony PSP
CodecID : MSNV
Velikost souboru : 920 MiB
Celkový BitRate : 23,4 Mbps
Encoded date : UTC 2011-03-01 17:58:02
Tagged date : UTC 2011-03-01 17:58:02

Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : Main@L4.2
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 2 frame
CodecID : avc1
/ : Advanced Video Coding
Bit rate : 23,2 Mbps
BitRate_Maximum/String : 24,0 Mbps
Šířka : 1 920pixely
Výška : 1 080pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 50,000 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.224
StreamSize/String : 910 MiB (99%)

Audio
ID : 2
Formát : AAC
Formát/ : Advanced Audio Codec
Format_Profile : LC
CodecID : 40
Bit rate : 256 Kbps
Kanál(y) : 2 kanály
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48,0 KHz
StreamSize/String : 9,74 MiB (1%)

Power Director 9 je při exportu víc jak 2x rychlejší než Pinnacle Studio 15.
S PD9 mohu na mém PC pracovat zcela plynule, i když renderuje na pozadí, mohu pokračovat ve střihu a nijak mě nebrzdí, na nic nemusím čekat (pravděpodobně podporuje lépe vícejádrové procesory).
Pinnacle Studio 15- viz předchozí příspěvky.
vksoft

Porovnával jsem export HD videa do různých formátů. Zajímavé také je, jak program využívá výkon procesoru. Uvedeny jsou doby zpracování, velikost souboru a vytížení procesoru při exportu videa o délce 60s (tabulka je trochu nepřehledná, nelze ji tu formátovat):

Typ souboru | Formát | bitrate | velikost MB | výkon procesoru | doba zpracování
MOV | HD1080p | 12 kb | 83 MB | 95% | 60s
MPEG-2 | HD1080p | 30 kb | 198 MB | 55% | 50s
MPEG-2TS | AVCHD HD | 24 kb | 174 MB | 100% | 67s
MPEG-4 | HD1080p | 12 kb | 63 MB | 30% | 180s
WMV | HD1080/50i | 5 kb | 39 MB | 28% | 9 minut

Další formáty jsem nezkoušel. Pokud jde o subjektivní kvalitu, jednoznačně nejlepší je AVCHD. Rychlost zpracování tohoto formátu je téměř 1:1, program umí využít procesor na 100%.
vksoft

Pokud jde o hardware: procesor Intel Core i7 950, 6GB DDR3/1600 MHz, disk S-ATA III/1TB, grafika ATI Radeon Saphire HD 5670 512MB DDR5, Windows 7 Professional 64bit. Na tomto železe běhá podle mě Pinnacle slušně. Jediná vada na kráse je, že nedokáže využít 64bitů...
evik

Tak tohle se mi líbí !!!
Konkrétní údaje. Super !!! Tohle jsou informace, které ušetří lidem zbytečné výdaje a zklamání :-D Takhle by to mělo vypadat i jinde na fórech. Kdyby každý napsal jakou má sestavu a zda mu PS jde v pohodě nebo ne, hned si každý může udělat obrázek, jestli mu na jeho PC software bude chodit nebo ne.
Zamčeno
  • Informace