Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Eva

No já nevím s tím načítáním.. V kameře mám nastaven 16:9, když to načtu PS a pak používám, objeví se mi to taky v 16:9. Co se týká problému s tou deformací MPEG-2, udělala jsem pokus, znovu nainstalovala PS 11 (to jsem měla na zkoušku a dělalo mi problémy, proto jsem koupila 14), udělala pokusné video, vygenerovala s úplně stejným nastavením jako u té 14 a zobrazuje se to v PC normálně. Asi to PS 14 opravdu nestíhá kvůli nedostatečnému hardwaru a prostě se to nevytvoří správně. Jiné vysvětlení mě nenapadá (jako počítačového laika).
Cottage

to: Eva

Já bych to na hardware neviděl. Jestliže je video v pořádku a je jen špatný poměr stran (a to jen v počítači) "pak PC stíhá". Tam bude problém opravdu s aspect ratio (tj. jestli se bod zobrazí jako čtverec nebo obdélník).

Měl bych jeden dotaz: jaký používáte přehrávač (v PC)?
Eva

Je to stejné ve winampu i ve windows media player. To zobrazení ale není můj největší problém, s tím bych se vyrovnala, hlavně že se to zobrazuje dobře přes DVD přehrávač, větší problém je (ten jsem tu neřešila), že se mi při náhledu projektu ve fázi editace obraz i zvuk cuká, zastavuje, místy černá místa...tím horší, když se přidají přechody atd. Vůbec ten projekt nedá zkontrolovat, než se exportuje. (mimo projekt klipy proběhnou v pořádku). Export přesto proběhne v pořádku (nevím jak u větších videí, zatím zkouším menší, třeba kolem 3 minut).
Cottage

to: Eva

Bohužel oba přehrávače jsou náročné na hard ware. Pro testování manu atd. je lepší nějaké starší Power DVD.

Tak a teď k vašemu největšímu problému: máte zapnuté renderování na pozadí? Jestliže ano pak by mohlo trochu pomoci vypnout zvukovou stopu hudby, nebo hlavního videa (výpočet kompletního zvuku je také docela náročný na procesor).

Jinak Womble DVD Video Wizarda bych řešil emailem.
Eva

Rendrování na pozadí , náhled při plném rozl. a povolit hardwarovou akceleraci jsem vypla, tuším že to u pomalejších počítačů doporučují. JInak to funguje tak, že začnu vkládat klipy do projektu, hraje to jakž takž plynuje, jakmile se začnou přidávat přechody ap., okamžitě se to seká. Zkusila jsem vypnout tu zvukovou stopu , je to o něco lepší.Zvlášt když vypnu hlavní zvu.stopu. Znamená tento problém slabý procesor?
Nerada bych PS opustila, když jsem si ho právě koupila nové a jsem na něj zvyklá (verze 8) Přesto bych jmenovaný program mohla zkusit .
Cottage

Renderování na pozadí bych naopak zapnul, protože PS si vypočítá přechody a úpravy jednotlivých scén uloží do souborů a potom je jen přehrává. Musíte jen počkat než vše dopočítá. To by mohlo zlepšit přehrávání celého projektu při kontrole. Bylo by také dobré, aby PS ukládalo vyrenderované soubory na jiný fyzický disk než je C.
Eva

Dobrá, zkusím to, s tím rend. na pozadí. Co to znamená vyrendrované soubory, už úpně hotové? K čemu je to dobré ukládat je jinam? Kde se to nastavuje? Mám tu možnost, pořídili jsme před časem další disk do PC.
Romolus

Zapínat renderování na slabém PC je hotový nerozum! Při práci na projektu v PS si zapněte správce úloh. Pravým tlačítkem na spodní lištu a tam potom paletu Výkon. Uvidíte v reálném čase zatížení procesoru a vytížení RAM paměti. Ukládání na jiný disk než nabírání video souborů je rozumné, ale v tomto případě pochybuji o jeho přínosu. hlavním důvodem výše popisovaných problémů je prostě počítač nevhodný pro editaci videa. Slabý, nevhodný procesor a stará grafická karta je hlavní příčinou problémů, které tu popisujete. Cottage se Vám snaží pomoc seč může, ale nevyřeší nic podstatného. Obzvláště Pinnacle 14 je postavený na nejmodernější hardware. Na Vaše PC je postačující max. Pinnacle Studio 9. A i tam budou nedostatky v síle PC znatelné. Máte velké štěstí, že se Vám video v Celeronu vůbec hladce přepočítá. Závěr: K PS 14 pořídit nové, moderní PC, nejlépe s procesorem Intel i5 nebo i7 k tomu minimálně ATI Radeon 4xxx. Minimálně 3GB RAM paměti raději více. Minimálně dva rarddisky 500GB SATA II a "čtrnácce" také chutná Windows 7 Ultimate x64.
Cottage

To: Eva

Vyrenderované jsou dočasné soubory které si renderuje PS do formátu m2t ty potom používá pro náhledy a základ pro konečný rendering do MPG2 např. Jestliže rendering máte vypnutý tak procesor je nucen přechody a úpravy počítat při každém přehrávání znovu. (To mám z vlastní zkušenosti, protože mám taky pěknou plečku Intel pentium IV ale ještě Northwood 2,4 GHz, 1G RIMM paměti a PS 14 Ultimate při MPG 2 běhá v pohodě jen člověk musí počkat až dorenderuje).

Nastavení pro ukládání dočasných (vyrenderovaných) souborů je v Nastavení, preference projektu v pravo dole.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já bych jen dodal:
Intel Celeron 2,6 GHzRAM 512 MB + nedávno přidáno 1GB, Radeon 9200 serries.(sestava Eva)

Procesor a paměť ještě stačí do exportu DVD kompatibilní bohatě(možná i více).Grafická karta Radeon 9200 je pro zpracovávání videa absolutně nedostačující.Teď zrovna na takovém počítači dělám a dělá to stejné chyby jak popisuje Eva.Tato karta má i problém jak tu popisuje Cottage s aspect ratio.Tuto kartu nelze ani použít ve Win 7,protože nepodporuje DirectX 9,které jsou součástí Win 7.Momentálně mám k dispozici Sapphire ATI Radeon HD 4650 1GB DDR2 AGP 8x a na té mi v této sestavě PS 14 jede.Protože to není můj počítač nemám tolik času abych zjistil více.Protože tato sestava je shodná s doporučenou od Pinnaclu jak už tu píšu,předpokládám,že po výměně GK za jinou by Evě PS 14 měla taky jet.

Co je to renderování na pozadí je v mém videu na Youtube Jak začít s PS 14 na kanále s mým nickem,tak neuvádím znova odkaz,navíc už tu je.
Samozřejmě nejlepším řešením je příspěvěk od Romolusa až na WIn 64,tam jsem nenašel u Pinnaclů slůvko podpora.
Zamčeno
  • Informace