Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
kajko

K tomu, o čem tu diskutujete, bych dodal, že naprosto běžně používám na začátek klip a teprve potom menu, ze kterého se spouští další přehrávání. Ve všech verzích to fungovalo, ve 14 jsem to ještě nezkoušel, ale snad to bude stejné. Vyzkouším to. Akorát bych dodal, že nikdy nezačínám přechodem, s tím mám horší zkušenosti. Vždycky před přechod raději použiji krátky titulek, na kterém je jenom černá plocha bez textu. Sled v hlavní stopě časové osy tedy vypadá následovně: Černý titulek, přechod, úvodní klip, přechod, černý titulek, menu (+ podmenu), zbytek filmu, přechod, černý titulek. Na menu používám pohyblivé pozadí a tlačítka s pohyblivým náhledem. To vše fungovalo až do verze 12, tam je trvale problém s přehráváním takto vytvořeného menu v softwarových přehrávačích v PC, kde většinou dochází při druhém přehrávání smyčky menu k nepravidelnému zrychlování a zpomalování pohyblivých obrazků v menu. Bohužel se mi s tím nic nepodařilo vymyslet. Kromě přechodu na jiný soft. Ve 14 jsem zatím dělal jen pár jednodichých věcí, uvidíme co umí.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak přesně jak to popisuje KAJKO a BOBO jsem to zkoušel.Jde to. Tímto postupem se vytváří vlastně autoplay DVD kombinované s menu DVD.Jěště to testnu,pak přihodím video.Co se týče té nestability:pokud máte slabší komp vypněte při práci se studiem všechny serepetičky jako jsou animovaná pozadí,vypněte spořič,zakažte automatickéstahování aktualizací pro programy.Není nic horšího,než když necháte renderovat 3 hodiny film a pak začne krákat antivir,že bude stahovat a zablokuje se celý Windows.Já na to musím dávat pozor ,když dělám ve formátu AVCHD nebo když mám klipy ve formátu Mpeg4 AVC 1980x1080.Když jsem to zkoušel poprvé jak už jsem tu psal tak jsem na to zapoměl.Běželo mi Aero a animované pozadí a ještě jsem nechal zapnuté ve standby modu zachytávání obrazovky,česky nechal jsem puštěný program Fraps.

Tak jsem to testnul,video zde:

Něcp pro Boba:PJestli Ti to tak nejede a nepomohly žádné pokusy o nápravu,přeinstaluj Studio.Možná budeš muset i změnit Windows.Kolega má WIn XP Multimediacenter,musel reinstalovat na XP Pro service pack 3.Napiš svoji konfiguraci kompu.Neinstaloval jsi nějaké nové ovladače?Nebo máš nedobré non original Studio.Pryč s ním,zkus trial ať vidíš jak to má pracovat a podle toho zvol jíné non original.O non originalu jsem ochoten diskutovat jen přes sz.

Já bych měl taky dotaz:Čím nejlépe nahrávat dění na obrazovce a aby z toho youtube neudělal slideshow?
stanislava.exnerova
Kontaktovat uživatele:

Vážení,
jsem opravdu začátečník a jsem zoufalá. Všechno na mém pinnacle 14 fungovalo, ale asi jsem to nějak rozhodila, či co... Najednou mi nejde při přehlávání klipů zvuk. Na notebooku normálně jinde funguje... Poradíte mi něco? S. E.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zkontrolujte si nastavení hlasitostí ve studiu a nastavení pro přehrávání v systému.Tady máte odkaz co tím myslím:

Dovolím si citovat z příspěvku.který tady na foru už je:
Re: Zvuk nový
Autor: Romolus (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2009 21:58

V defaultním nastavení je nastavení zvuku na stereo. Jsou tam ještě dvě další možnosti. 4.1 a 5.1. Mám ošklivou zkušenost, že když člověk přenastaví zvuk, na jeden z těchto formátů, přestane jít zvuk, ať je z kamery v jakémkoliv formátu. Zkontrolujte první klip, případně i další. Možná právě to je příčinou ztichlého zvuku.

Můj komentář:Spíš si myslím,že chyba bude v systému,ale nejsem Děd Vševěd.Ve win xp je to ovládací panely,zvuk,multimedia tak nějak už přesně nevím.

Už jsem tu psal o tomto odkazu:http://www.youtube.com/view_play_list?p ... 953BE2FD78

vpravo dole u vybraného videa je červené tlačítko s dvěma c.Když na něj najedete objeví se malé menu.Klikněte na přepsat zvukBETA,potvrdte OK objeví se anglické titulky.Klikněte na přeložit titulky najděte češtinu potvrďte OK a máte české titulky.Sice strojové blbě,ale lepší než nic.
stanislava.exnerova
Kontaktovat uživatele:

Moc děkuji za radu! Ten odkaz na youtube mi skutečně pomohl, vězelo to v tom systému - směšovač - jeden ten jezdec byl neoznačený a vypnutý. Díky!!!!
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Není zač,než bych to napsal tak jsem to nahrál.
Bobo

Ahoj steviezahu.
Neměl jsem čas na zasednutí k PC až dnes mi to vyšlo.Díval jsem se na tvoje ukázkové video a všechno jak je to tam prezentováno dělám i já,akorát si nejdřív sestavím klipy,upravím a teprve potom vkládám menu , přechody a titulky.To ale snad nevadí?Všechno mi chodí jako tobě až do okamžiku když stlačím tlačítko " Vytvoř soubor nebo obrázek" podle toho jestli chci vytvořít ISO soubor nebo disk v " Exportu videa".V levé obrazovce se vypíše randeruji menu a vtom naskočí zelená obrazovka.Zkoušel jsem i postup jak jsi mi radil,abych vložil pár klipů a vyzkoušel jestli mi to chodí.Vše chodilo do doby než jsem vložil menu (vyzloušel jsem jich asi 6 ),potom naskočil už zmiňovaný problém.Ale všiml jsem si,že při opakovaném příkazu " Vytvoř soubor nebo obrázek" se po prvním příkazu objevilo v levé obrazovce renderuji menu,přechody,zápis snímku xx z xxx, a zápis finálního souboru.Ale po opětovném zadání na vytvoření disku nebo souboru se v levé obrazovce vypsalo rovnou " zápis finálního souboru".Tak jsem nabyl dojmu že při vytváření mého prvního filmu,když jsem se to učil a experimentoval ," tím nechci říct že už to umím," (Pinnacla mám od ledna tohoto roku), jsem vypnul render na pozadí , pravděpodobně nebyl ukončen render menu, já nechal vytvořit disk nebo soubor a Pinnacl to někam uložil a pak na to vždycky když jsem chtěl vytvořit film.Jinak si to neumím vysvétlit,protože jaks radil abych přeinstaloval PS tak jsem to udělal najednou to maká jak má.Jinak 14 Pinnacla Ultimate Collection mám originál,OS Windows 7 Ultimate 64bit,2jádrový procesor Intell Pentium 3.4GHz,Gk Radeon X1300/1500 serie 512MB,a 3GB Ram.Možná je málo paměti ale to by nemélo mít vliv na popsaný problém.Nezlob se že jsem se tak rozepsal ale chtěl jsem Ti vše objasnit.Děkuji Ti za Tvou pomoc a trpělivost se mnou.Přeji Ti hezké prožití Velikonočních svátků a Ahoj. Bobo
Bobo

stevizeahu, omlouvám se že tě ještě otravuju,já to nezkontroloval před odesláním a teď koukám že to nedává žádný smysl.Má tam být " Pinnacle to někam uložil a pak na to vždycky když jsem chtěl vytvořit film skočil.Omlouvám se.Ahoj.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zdar Bobo:taky přeju hezké velikonoce.Jsem rád,žes to rozchodil on pinnacl je sem tam mrcha a dělá psí kusy.Já jsem měl 11 studio,k tomu bonus dvd.Instalnul jsem 14, pomocí importu jsem to převedl a houby.Bonusy nejely.Tak znova instal bonus dvd a už to jede.Teď to řeším Acronisem Home.Nainstaluju,zkontroluju zazálohuju.Přidám další soft ,zkontroluju,když jede zálohuju.Když nejede vracím se pomocí záloh zpět.Momentálně jsem instaloval catalysty 10.2. pro Radeony a dělaly mi bordel.Až drivery 10.3. bez katalystů jedou.Komputer máš slušný pro naše Pinnacly.(lepší než můj)Mám skoro stejnou sestavu,někde už jsem to tu psal. Akorát teď jsem se díval na stránky Pinnaclesys a ty žebroty tam nepíšou nic o podpoře 64 bit Windows,možná i tam bude problém.Ale uvidíš do budoucna,já zatím používám Win 32 bit,protože pár softů mi na tom nejede.A zrovna jsou to ty,které potřebuju k nahrávání obrazovky.Chystám se udělat nějaké návody a hodit na můj youtube:viz odkazy výše.Až něco spatlám dám vědět.Zatím ahoj.
Eva

Poradí mi někdo, proč video vygenerované ve formátu MPEG-2 DVD kvalita, se mi v PC přehrává deformovaně? (zúženě).
Zamčeno
  • Informace