No nepotěšili jste mě, ani já vás.... ne takhle ne. Díky za info.
Ale ještě jedna upřesňující:
Jaký máte názor či zkušenost s přepočtem AVCHD 1980*1080 17Mbite do DVD (SD) kvality ve Studiu 14.
Je výslednej přepočítanej obraz horší než když ho natočíte stejnou kamerou v SD (mpg2) kvalitě (bitrate 9Mbite) rovnou a pak jen sestříháte?
Vyplatí se vůbec natáčet v HD, pokud má být výstup DVD?
Názory jsem slyšel poměrně rozdílné.
Díky Zkal
AVCHD v Pinnacle 14 UC
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže je to tak.V mém případě po instalaci systému,instalací obou studií,efektů bez Nera mi všechno jede.Nainstaloval jsem Ashampoo Burning 10 a funguje mi všechno.Pravděpodobně chyba ve stejném pojmenování khihoven v Neru 8.
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu jednou psal.Podle mého názoru má vždy význam natáčet ve větším rozlišení a s větší bitrate,než naopak i když výstup jde do formátu DVD.Ještě se mi nestalo,že by obraz natočený ve full HD byl horší než tentýž natočený v SD a vypálený na DVD formát.
TO: stevi
Obecně je to jasný, že s lépe nasnímaným se lépe pracuje... ale někdo někde psal, že ST14 to nějak při přepočtu do SD przní... a že je to snad horší než kdyby se to rovnou točilo v mpg....tak o to mi šlo.
Ještě k Neru 8: mám nějakou ořezanou devítku a dostal jsem někde plnou osmičku.
Dle tvého pžíspěvku výše: má na osmičku v kombinaci se ST14 zapomenout?
Obecně je to jasný, že s lépe nasnímaným se lépe pracuje... ale někdo někde psal, že ST14 to nějak při přepočtu do SD przní... a že je to snad horší než kdyby se to rovnou točilo v mpg....tak o to mi šlo.
Ještě k Neru 8: mám nějakou ořezanou devítku a dostal jsem někde plnou osmičku.
Dle tvého pžíspěvku výše: má na osmičku v kombinaci se ST14 zapomenout?
Prosím jdou nějak opravit chyby v textu po odeslání? V nápovědě jsem to neobjevil a za některé překlepy se trochu stydím. Dík zkal
-
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého subjektivního názoru,kvalita HD záznamu exportem do DVD formátu určitě neutrpí.Snad jen v tom,že sníží bitrate.Nezjistil jsem,že by to bylo horší než rovnou v mpg.Ostatně rozdíl zjistíš nejlépe nahráním klipu v HD,SD a následném exportu do DVD a pak porovnej,myslím,že zjistíš totéž.
K tomu Neru:Problém vznikl,při instalaci efektů New Blue,Adorage a Vitascene.Jinak mi PS 14 a Nero 8 bez problémů fungovaly.
K tomu Neru:Problém vznikl,při instalaci efektů New Blue,Adorage a Vitascene.Jinak mi PS 14 a Nero 8 bez problémů fungovaly.
Tak aspoň něco potěšujícího Stevie... dík za radu s Nerem 8 i za přepočet... Někdo plašil možná zbytečně... Já těch pokusů natáčet s různým rozlišením mám už dost za sebou a už z toho možná pěkně blbnu.
Tuhle diskuzi jsem objevil náhodou před třemi dny a spoustu věcí, co jsem řešil hlavně s AVCHD už tady proběho... Vůbec nechápu, proč jsem po tolika serfování nesmyslama a kontaktáží Soukupa z Exacu nezavítal rovnou sem. V Exacu se oproblémech, co jsou tady napsané a řešené tváří jako když o nich slyší poprvé... Tak jsem to snad už vše přečetl a dávám si to teď nějak do kupy... Dělám ve Studiu už drahno let ale s AVCHD začínám po zakoupení HD Sony 155... a laboruji a laboruji.... Tak Zkal
Tuhle diskuzi jsem objevil náhodou před třemi dny a spoustu věcí, co jsem řešil hlavně s AVCHD už tady proběho... Vůbec nechápu, proč jsem po tolika serfování nesmyslama a kontaktáží Soukupa z Exacu nezavítal rovnou sem. V Exacu se oproblémech, co jsou tady napsané a řešené tváří jako když o nich slyší poprvé... Tak jsem to snad už vše přečetl a dávám si to teď nějak do kupy... Dělám ve Studiu už drahno let ale s AVCHD začínám po zakoupení HD Sony 155... a laboruji a laboruji.... Tak Zkal
-
- Kontaktovat uživatele:
Panáčci z Exacu vědí velké kulové.To kdyby se mrkli jenom na forum přímo od Pinnaclu tak by věděli.Ale asi není jejich prioritou zajímat se o produkt který prodávají.Nejsi první kdo se zmiňuje o helpu EXAC a jejich přístupu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ani já nebyl s panem Soukupem z Exac nikdy spokojený. Nejhorší bylo, když jsem si koupil originál PS 10 plus a instalace z něho byla hotový očistec. Při každém novém pokusu o instalaci, se projevil jiný problém, když tedy instalace ke konci úplně nezkolabovala. Žádal jsem v záruce o nápravu, a když jsem chtěl nový nosič bez chyb, přišli na řadu výmluvy, jako že to nejde, že jsem si vlastně koupil jen sériové číslo a že s novým produktem bych dostal číslo druhé za jedny peníze a podobné vykrucování. Když jsem trochu vyhrožoval zákonem, poslali mi nakonec kopii vypálenou na CD-R a DVD médium a jedno z nich bylo opět s vadou a nepoužitelné. Nezbývalo tedy, než si funkční kopii stáhnout odněkud z webu, když už jsem měl aspoň to sériové číslo. I jindy mi nedokázali poradit a pořád se jen zaštiťovali tím, že za vše může můj hardware a Pinnacle samotný je v tom nevinně. Potom přišel opravný patch, který jsem si stáhl přímo ze zahraničních stránek Pinnacle najednou to fungovalo. Tak co si o takové technické podpoře myslet?! Zajímá je nejspíš jenom zisk z prodaných produktů a potom od problému dávají raději ruce pryč. Chápu, když si někdo neví rady. Potom to rovnou přiznám a trapně se nevykrucuji. Nejčastější výmluva p. Soukupa, se kterou jsem se setkal bylo: Na problému se pracuje. A já pak půl roku čekal na opravu a Pinnacle a netočené soubory v PC jenom zahálely.
Ještě tak na doplnění: setkal jsem se tady s informací kdy i7 s W7/64 a 6G paměti ST14 přepočítává AVCHD úžasně jenom 2*reálný čas.
Já se na stejné hodnoty dostávám s:
Intel Core 2 Quad 9400 2,66GHz,
Operační paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz, MB: ASUS P5E3 PRO,
Windows 7/32, GigaByte 9800.
Procesor jede na cca 97% a paměť na 1,7G inkovanech správcem úloh.
Já se na stejné hodnoty dostávám s:
Intel Core 2 Quad 9400 2,66GHz,
Operační paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz, MB: ASUS P5E3 PRO,
Windows 7/32, GigaByte 9800.
Procesor jede na cca 97% a paměť na 1,7G inkovanech správcem úloh.
-
- Informace
-