AVCHD v Pinnacle 14 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Zkal

No nepotěšili jste mě, ani já vás.... ne takhle ne. Díky za info.
Ale ještě jedna upřesňující:
Jaký máte názor či zkušenost s přepočtem AVCHD 1980*1080 17Mbite do DVD (SD) kvality ve Studiu 14.
Je výslednej přepočítanej obraz horší než když ho natočíte stejnou kamerou v SD (mpg2) kvalitě (bitrate 9Mbite) rovnou a pak jen sestříháte?
Vyplatí se vůbec natáčet v HD, pokud má být výstup DVD?
Názory jsem slyšel poměrně rozdílné.
Díky Zkal
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Takže je to tak.V mém případě po instalaci systému,instalací obou studií,efektů bez Nera mi všechno jede.Nainstaloval jsem Ashampoo Burning 10 a funguje mi všechno.Pravděpodobně chyba ve stejném pojmenování khihoven v Neru 8.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Už jsem to tu jednou psal.Podle mého názoru má vždy význam natáčet ve větším rozlišení a s větší bitrate,než naopak i když výstup jde do formátu DVD.Ještě se mi nestalo,že by obraz natočený ve full HD byl horší než tentýž natočený v SD a vypálený na DVD formát.
Zkal

TO: stevi

Obecně je to jasný, že s lépe nasnímaným se lépe pracuje... ale někdo někde psal, že ST14 to nějak při přepočtu do SD przní... a že je to snad horší než kdyby se to rovnou točilo v mpg....tak o to mi šlo.

Ještě k Neru 8: mám nějakou ořezanou devítku a dostal jsem někde plnou osmičku.
Dle tvého pžíspěvku výše: má na osmičku v kombinaci se ST14 zapomenout?
Zkal

Prosím jdou nějak opravit chyby v textu po odeslání? V nápovědě jsem to neobjevil a za některé překlepy se trochu stydím. Dík zkal
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dle mého subjektivního názoru,kvalita HD záznamu exportem do DVD formátu určitě neutrpí.Snad jen v tom,že sníží bitrate.Nezjistil jsem,že by to bylo horší než rovnou v mpg.Ostatně rozdíl zjistíš nejlépe nahráním klipu v HD,SD a následném exportu do DVD a pak porovnej,myslím,že zjistíš totéž.

K tomu Neru:Problém vznikl,při instalaci efektů New Blue,Adorage a Vitascene.Jinak mi PS 14 a Nero 8 bez problémů fungovaly.
Zkal

Tak aspoň něco potěšujícího Stevie... dík za radu s Nerem 8 i za přepočet... Někdo plašil možná zbytečně... Já těch pokusů natáčet s různým rozlišením mám už dost za sebou a už z toho možná pěkně blbnu.
Tuhle diskuzi jsem objevil náhodou před třemi dny a spoustu věcí, co jsem řešil hlavně s AVCHD už tady proběho... Vůbec nechápu, proč jsem po tolika serfování nesmyslama a kontaktáží Soukupa z Exacu nezavítal rovnou sem. V Exacu se oproblémech, co jsou tady napsané a řešené tváří jako když o nich slyší poprvé... Tak jsem to snad už vše přečetl a dávám si to teď nějak do kupy... Dělám ve Studiu už drahno let ale s AVCHD začínám po zakoupení HD Sony 155... a laboruji a laboruji.... Tak Zkal
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Panáčci z Exacu vědí velké kulové.To kdyby se mrkli jenom na forum přímo od Pinnaclu tak by věděli.Ale asi není jejich prioritou zajímat se o produkt který prodávají.Nejsi první kdo se zmiňuje o helpu EXAC a jejich přístupu.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Ani já nebyl s panem Soukupem z Exac nikdy spokojený. Nejhorší bylo, když jsem si koupil originál PS 10 plus a instalace z něho byla hotový očistec. Při každém novém pokusu o instalaci, se projevil jiný problém, když tedy instalace ke konci úplně nezkolabovala. Žádal jsem v záruce o nápravu, a když jsem chtěl nový nosič bez chyb, přišli na řadu výmluvy, jako že to nejde, že jsem si vlastně koupil jen sériové číslo a že s novým produktem bych dostal číslo druhé za jedny peníze a podobné vykrucování. Když jsem trochu vyhrožoval zákonem, poslali mi nakonec kopii vypálenou na CD-R a DVD médium a jedno z nich bylo opět s vadou a nepoužitelné. Nezbývalo tedy, než si funkční kopii stáhnout odněkud z webu, když už jsem měl aspoň to sériové číslo. I jindy mi nedokázali poradit a pořád se jen zaštiťovali tím, že za vše může můj hardware a Pinnacle samotný je v tom nevinně. Potom přišel opravný patch, který jsem si stáhl přímo ze zahraničních stránek Pinnacle najednou to fungovalo. Tak co si o takové technické podpoře myslet?! Zajímá je nejspíš jenom zisk z prodaných produktů a potom od problému dávají raději ruce pryč. Chápu, když si někdo neví rady. Potom to rovnou přiznám a trapně se nevykrucuji. Nejčastější výmluva p. Soukupa, se kterou jsem se setkal bylo: Na problému se pracuje. A já pak půl roku čekal na opravu a Pinnacle a netočené soubory v PC jenom zahálely.
Zkal

Ještě tak na doplnění: setkal jsem se tady s informací kdy i7 s W7/64 a 6G paměti ST14 přepočítává AVCHD úžasně jenom 2*reálný čas.
Já se na stejné hodnoty dostávám s:
Intel Core 2 Quad 9400 2,66GHz,
Operační paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz, MB: ASUS P5E3 PRO,
Windows 7/32, GigaByte 9800.
Procesor jede na cca 97% a paměť na 1,7G inkovanech správcem úloh.
Zamčeno
  • Informace