Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Něco je tady:
Roman

To steviezah :diky za rady ale ja se asi spetne vyjadril co stahnu do pocitace z kamery tak uz se pri pohybech kamery seka krome somy vegas ktere neni nejhorsi da se rict ze cekem jde v porovnani kdyz to dam primo do TV tam to jede super
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To Roman:tak to je jiná, z toho usuzuju,že nestíhá comp.Pokud ti to jede v sony vegas ten si vytváří proxy a pak zobrazuje.To samé dělá i corel video pro X3 zkus trial ten snad umí nejvíc formátů.Ve vegas moc nedělám takže tady budu opatrný.Corel mám.ale momentálně nenaistalovaný.Z těch různých programů co jsem zkoušel je dobrý i adobe elements 7 a ten vytváří taky proxy soubory.Ale pinnacl je pro moje účely nejvíc přátelský tak ho používám.Možná kdyby jsi zkopíroval přímo z kamery nějaké video do počítače a pověsil ho na třeba edisk abych si ho stáhl,podíval bych se na to.

Můj komp: Athlon X II 64 4000+(dvojjádro 2,1 GHz)
2Gb RAM paměť
ATI 4650 1 Gb RAM DDR 3
SATA 250Gb harddisk
Windows 7 Ultimate
V podstatě komp na hraně pro editaci videa,ale lékař prázdná peněženka mi zatím víc nedovolí:-)
Bobo

To steviezah:Ahoj.Díky za radu,ale jak říkám jsem úplný začátečník tak se nezlob jestli se vyjadřuji blbě.Ty píšeš že máš menu jako první na filmu,ale mě začíná film přechodem (zesílit nebo zeslabit)potom úvodní obrazovkou na které je název filmu s mluveným komentářem,pak je zase přechod ten samý,a teprve potom tam mám menu, poněmž následují kapitolyfilmu.Ve filmu mám několik kapitol (C1-C8) které mi mi začínají na začátku každého vybraného úseku filmu.Až poslední titulek s přechodem mám označený s návratem do menu.Celé to chodí jak má, až na tu zelenou obrazovku.Myslel jsem si že je to jenom při renderování ale po vypálení je to stejné.Nevím jestli musí být menu vždy na začátku,možná že je to vtom?Píšeš že vedituješ název,nevím co to znamená,asi jsem trotl,mohl bys mi to trochu upřesnit?Díky.A ještě jednou díky za odkazy ale bohužel neumím anglicky "odkaz na pinnaclesys.com".Tak se na mě nezlob a jestli mi chceš poradit měj se mnou prosím Tě trochu trpělivosti.Ahoj.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To Bobo:Tak chvíli vydrž,testuju tvůj postup.Předpokládám,že se pokoušíš udělat svoje první filmy,nebo už jsi nějaký film udělal?Potřebuju si udělat obrázek,jestli rady pro tebe mají být od úplného začátku jako pro moje známé,které jsem učil dělat ve studiu.Základ a první render nám trval jedno odpoledne.Zatím se s tím netrap a zkus nejdříve tohle:Vlož si třeba tři klipy do studia.Jen tak bez ničeho,tím myslím bez efektů,bez přechodů.Přejdi na export a udělej render,ale v nastavení vyber vypočítat obraz,ale nevypalovatObjeví se ti obrazovka která se tě zeptá kam uložit soubor(to znáš)Nech projít render.Pak si otevři složku kde se ti to uložilo.Bude to složka s názvem TS_VIDEO.V ní jsou soubory s příponou IFO,BUP a VOB.Ten VOB přehraješ v mediaplayeru,pokud máš softvarový přehrávač Power DVD od CYberlinku,spusť ho a zadej otevřít složku s video soubory.No prostě si to přehraj.Pokud máš obraz je to v pořádku vstupní formát videa je správný.Pokud ne múže být poškozený kodek pro render,nebo máš vypnuto renderovat na pozadí.Zapneš to v preferenci projektu.Pak by se ti měl zobrazovat zelený pásek nad časovou osou,který postupuje a až dojede na konec render je hotov.U souborů se kterými umí studio pracovat a nejsou moc velké se zelený pásek objevuje jen při vložení přechodů.

Jinak menu musíš mít vždy jako první,to co je před ním studio ignoruje.Snažím se udělat tutorial pro začátečníky protože mám známé ve Zlíně a to je od Ostravy trochu z ruky.No a je lepší jednou vidět než několikrát popisovat.U Tebe mám dojem,že víš o čem je řeč,ale máš v tom chaos.Pánové kdo umíte se studiem přidejte rady.Není každý Einstein.

Veditovat menu:tím myslím upravit menu k obrazu svému.Třeba název filmu vepíšu přímo do menu,vyměním pozadí menu,vložím další okénko náhledu kapitoly.Mělo by jít vytvořit i vlastní pohyblivé menu,ale to jsem ještě nedělal.V podstatě je to stejné jakobys vyráběl svůj titulek.
Bobo

To steviezah:Ahoj.Díky za radu.Docela přesně jsi mě odhadl.Udělal jsem první film, a ten byl v pořádku co se týče tý zelený obrazovky.Ale nelíbily se mi tam nějaký klipy,přesněji části klipů,Tak jsem původní projekt upravil (jenom ty klipy co se mi nelíbily) ale při opětovném renderu už začala naskakovat zelená obrazovka.Přitom v prvním filmu šlo všechno správně.Film začal tím přechodem " uvítací obrazovkou s mluveným komentářem ve kterém bylo krátce popsáno za jakým účelem byl film vytvořen ",pak se opakovalo menu dokud nebyla vybrána kapitola.Po vybrání kapitoly se film spustil (samozřejmě že na té kapitole).Jak říkám všechno makalo jak mělo až do té úpravy.Zkusím přehodit to menu na začátek jak píšeš,jenom mi není jasný jak bude fungovat ten úvod s tou "uvítací obrazovkou a komentářem",jestli to tak může fungovat že se objeví ta obrazovka jako první a pak teprve výběr kapitol filmu.Nebo jestli ji mám dát jako titulek do první kapitoly v menu.To jsem nezkoušel.Jak ale píšeš že mám vyzkoušet klipy bez přechodů,tak to jsem samozřejmě zkoušel (vše bylo v pořádku i s přechodama to šlo),ale jak jsem přidal menu,buch a byla tam ta zelená mrcha.Asi to bude tím menu,které by mělo být na začátku jak píšeš.Nevím ještě jsem to nezkoušel protože nemám čas,až v neděli se do toho pustím a dám vědět.Zatím Ti ještě jednou moc děkuji za rady a Tvou trpělivost.Ahoj.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zkusil jsem to tak jak říkáš.To není dobré.Nejdříve renderuje menu,pak přechody,pak klipy za menu a nakonec se to vrací na samotný začátek.Tak jsem to nechal uložit obraz do složky a testoval.Nechová se to jako dvd korektně.Někdy najede s tím začátkem,ale většinou naskočí hned do menu.teoreticky by to tak mohlo jít,ale nejsem si jistý,že by to DVD player takto přehrál.Norma na dvd je poměrně striktní na to je tady odborník Mart.Spíš si myslím,že to je neošetřený bug programu,který by tě měl na to upozornit.Tak jako mě,když jsem nepropojil menu.Podle tutoriálů od Pinnaclu jsem se naučil dávat menu a podmenu na začátek a takhle jsem to nikdy nezkoušel.

Dnes jsem podlouhé době nahlédl do manuálu,tak je tam možnost dát další menu mezi klipy,ale i tam je na prvním místě menu 1,pak klipy,pak menu 2.S překvapením jsem zjistil,že některé potřebné funkce jsou možné jen ve verzi Ultimate.Teď momentálně čtu o ručním řazení menu.Považuju to za lumpárnu,protože nikde jsem se o tom nedozvěděl.V tom případě varování pro ty kdo si chtějí Studio 14 koupit tak jedině verzi Ultimate nebo upgrade na Ultimate.Podle mě je to tahání peněz z lidí.

Na youtube jsem pověsil ukázku jaké lze udělat menu +kousky filmu ve Studiu 14
odkaz zde:

Zvažuju,že podle zájmu ještě přivěsím nějaké postupy.Ti co to umí vědí,ti začínající se mohou inspirovat.
Bobo

Pro steviezaha.Ahoj.Tak jsem celou neděli vyráběl ten film,ale nikam jsem se nepohnul.Když jsem to zkoušel jenom s klipy a přechody bylo vše v pořádku,ale jak jsem vložil menu (na začátek filmu ) a dal vytvořit disk, v levém okně bylo renderuji - menu a v pravé okno bylo zelené.Po ukončení renderu menu šlo všechno tak jak má.Tak nevím kde dělám chybu,pokud nějakou dělám,už si začínám myslet jestli to není Pinnaclem.Zkoušel jsem to jak s Video_TS tak ISO souborem. VOB soubor přehrát šel ale stou zelenou obrazovkou.Po vypálení ISO souboru na disk a spuštění v počítači tam ta zelená obrazovka byla a tlačítka kapitol se objevila jen když jsem po ní přejel myší.V DVD přehrávači se ukázala zelená obrazovka,ihned po ní šikmé zelenobílé pruhy a zachvilku zelená filmová okénka rychle se pohybující odshora dolů a nic se s tím nedalo dělat.Už mě to přestává bavit,bolí mě za krkem jak jsem celý den čuměl do počítače.Jestli Tě něco napadá dej mi prosím Tě vědět.A nezlob se že Tě tak otravuju.Díky a ahoj.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To Bobo:Nezbývá než otestovat jednotlivá menu.
Co tím myslím je tady:
Vyzkoušej vsadit i jiné menu
Taky můžeš přidat pár klipů a zkusit render do souboru,třeba mpeg-4 HD 1080p
Mohlo by to vypadat takhle:
Používáš originál studio nebo máš crack?Já mám originál 12,trial 14 a Ultimate Colection 14
non original.Dělám samozřejmě v tom posledním.
Neinstaloval jsi nějaké doplňky do Studia?
Pokud máš problém s programem nemusíš dělat celý film,stačí kousek ať se můžeš podívat rychle na výsledek a zjistit kde máš chybu.
Jaké máš nastavení exportu videa na disk?

Momentálně mám nějaké video návody,ale zvolil jsem špatný formát tak to nejde dát na net,protože you tube mi z toho udělá pixel show.Ke stažení to není má to celkem 1,5Gb.Takže průběžně v závislosti na čase občas něco vyplodím způsobem amatér amatérovi.
Zamčeno
  • Informace