Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Petr

Zdravím odborníky, mám jen takovou otázečku. V pinn 14ce jsem už sestříhal své druhé video, pálím na bluraye. Předtím jsem stříhal a pálil na bluraye v pinn 12. Kamera Canon HV 30. Zdá se mi že v pinn 14 se video z kamery natáhne do pc v mnohem horší kvalitě než v Pinn 12. Na bluray po vypálení a vytvoření BDMV je obraz samozřejmě lepší, ale zdá se mi pořád horší než bluraye vypálené v Pinn 12. Taky velikost se liší, zatímco 108 minut videa mi zabralo v pinn 12 něco přes 20GB, v pinn 14 je to jen cca 16 gb. Nevíte kde je chyba? Co je v pinn 14 v přetahování videa z kamery a při tvoření BDMV jinak? Mám někde něco zatrhnout? Nebo je to normální? Díky za odpověď.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ve 14 oproti 12 je použit lepší kodek MPEG a DV.Domnívám se,že Váš problém bude v nastavení exportu v bitrate.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro uživatele patak:
pokud je Váš problém se zeleným videem shodný,řešil se zde:
http://pstudio.martr.eu/forum/read.php? ... 63#msg-426
Projdětě příspěvky a reakce pro uživatele bobo.
Končí to zde:
http://pstudio.martr.eu/forum/read.php?15,4082,page=6
Petr

to steviezah:
V exportu volím možnost automaticky, klasicky se hodí 25Mbit, což je vlastně klasika si myslím. V případě, že zaškrtnu nejvyšší kvalita, nastaví se bitrate na 40 a napíše mi to ,že na disku není dost místa. Navíc 40Mbit přece video z Canon HV30 rozhodně nemá. Kde teda je dle vás prosím chyba? Děkuji
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Nehledal bych chybu,ale pravděpodobně si nerozumíme.Pokud chcete na BD disk uložit 108 minut videa jak píšete,musíte snížit bitrate.Na BD jednostranný v plné kvalitě vleze toliko 32 minut.(Tímto tématem se hodně zabývá Romolus takže bych doporučill projet jeho příspěvky.)Takže je jasné,že kvalita jde zákonitě dolů.
Pokud se Vám zdá,že kvalita videa po natažení je do PC ve 14 je horší než ve 12,je možné pokud máte systém XP,že v kodecích se Vám trochu udělal nepořádek.Pokud máte Win 7 Home,přeinstalujte na Ultimate.Ve svém Ultimate mám pouze K-Lite codecpack a to jenom kvůli Particle Illusion abych mohl nastavit typ encoderu pro ffdshow filtry.Zcela jsem zrušil Nero,který svými kodeky rozesírá systém a systémové kodeky nahrazuje svými.Tomu sice lze předejít,ale nemíním se průserem jako je nero zabývat.Firma,která není dlouholetým lídrem
ve zpracování videa není pro mne zárukou,že bude mít úspěšný software na editaci videa.
To že ve 14 máte výsledný soubor menší než ve 12 a v horší kvalitě přisuzuji snížení automatických hodnot programátory.

P.S.nedalo mi to a zkusil jsem stejný soubor natáhnout nejprve do 12,pak do 14.Ve 14 mám náhled podstatně lepší než ve 12.
Sháněl jsem si informaci o vaší kameře:Je to pásková mini DV,a podle popisu je možno ukládat i na SD karty.Není chyba už někde v nastavení importu?
Petr

to steve :-)

Předem moc děkuju za to že se mnou spolupracujete :-)

Předchozí 3 BD disky /stříhám dcerunce video/ vždy cca 108-110 minut záznamu zabralo cca 22GB, nynější BD jen kolem 16ti. Taky náhledy jsou horší kvalitativně než ve 12 ce. Chyba v importu na 100%, nebo řekněmě 99% nebude, protože špatnou kvalitu v náhledu samotného videa vždy mají i fotky, které člověk do projektu vloží. Výsledná kvalita BDMV je pak samozřejmě úplně někde jinde a pěkná, jen se mi zdá, že ve 12 ce to prostě bylo o něco lepší. Stejně tak i ve 12 ce byl náhled horší než výsledek, ale ve 14 je prostě ten náhled ještě horší a třeba i fotky kostičkuje. Spíš to bude někde v nastavení samotného projektu, ale nevím kde. Systém mám Win 7, Nero nebylo vůbec nikdy ani instalováno, pálím pak v power 2 go v5. Mám win 7 professional. Kamerka je pásková, na SD se dávají jen fotky. Při importu nemám jinou možnost než mpeg es. Nic jiného mi to ve videu nenabízí, ve zvuku pcm. Teď jsem jen zkusil natáhnout opět video, náhled opět horší, stejně tak pokud vložím foto, i to má hned kvalitu o 50% dolů v náhledu. Asi to tak má být a možná se mi vše jenom zdá, výsledek prostě není špatný a rodina při obrazu slintá, ale mě se zdá, že prostě ve 12 ce to bylo o chlup lepší, tomu by nahrávala i výsledná velikost na disku. Nevím jestli ještě může být rozdíl v tom, že dříve jsem BD disky nechal celé včetně pálení udělat v pinnaclu, ted první dělám jenom BDMV, které posléze vypálím v power 2 go. Toto zase dělám proto, že mi to 14ka vypálí tak, že to nepřehraje BD přehrávač, to jsem prostě vyřešil tedy tímto způsobem, že udělám soubor , který vypaluju, v power 2 go pak dávám UDF 2.5. Ale tady asi problém nebude, protože už výsledný BDMV soubor na disku má prostě těch cca 16 oproti 22ti. Jestli pak se děje při pálení přes pinnacle něco ještě jiného než při power 2 go...netuším. To je prostě ještě jeden rozdíl který mě napadnul.
Petr

Teď jsem si poradil už s náhledem, měl jsem v preferencích projektu nezašrktnuto zobrazit náhled při plném rozlišení. Takže toto byla moje chyba a náhled bych už neřešil, spíše tedy samotný výsledek, který se mi jeví trošku horší a má méně GB na BD.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Pokud vypaluji na Blu ray a DVD AVCHDHD, Pinnacle 14 mi umožňuje vypálit při zvolené nejvyšší kvalitě následující časy:
Blu ray: 78 minut (25GB médium, 40000 kb/sec, zvuk 5,1)
DVD AVCHD: 35 minut (4,7GB médium, 17000 kb / sec, zvuk 5,1)
DVD DL AVCHD: 64 minut (8,5GB médium, 17000 kb / sec, zvuk 5,1)

Pinnacle 12.1 mi nabízí následující časy (při volbě nejvyšší kvality):
Blu ray: 124 minut (25GB médium, 25000 kb/sec, zvuk 5,1)
DVD AVCHD: 35 minut (4,7GB médium, 17000 kb / sec, zvuk 5,1)
DVD DL AVCHD: 64 minut (8,5GB médium, 17000 kb / sec, zvuk 5,1)

(Verze 14 tedy nabízí vyšší datový tok)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro Zdenek 2:
Ano,tak v tom případě máte pravdu a tím je moje poznámka o bitrate bezpředmětná.Vydedukoval jsem si totiž, že vytváříte DVD AVCHD a tlačíte na něj 108 minut záznamu.Pokud se Vám jeví,že záznam je méně kvalitní ve srovnání 14 vs.12 je nejlepším řešením mít naistalovány obě PS a srovnávat.Pokud takové srovnávání nemáte k dispozici je ošidné pronášet nějaké hodnocení.Co se týká toho,že Vám 14 nevypálí BD disk čitelný,domnívám se,že je(nebo byl) nějak poškozen projekt popřípadě je změněno default nastavení PS 14.
Je také možné,že chybka je přímo ve vypalovacím programu.Žádné PS nemá svůj vypalovací modul,vytváří strukturu obrazu disku(souboru) a předává vypalování programu, který má tuto funkci deklarovanou v registrech.Zkuste proto v nastavení exportu zatrhnout možnost
vypočítat,ale nevypalovat a vytvořenou složku BD disku zkontrolujte zda má očekávanou strukturu.Nebo můžete zvolit volbu do ISO obrazu a ten zkuste přehrát pomocí virtuální BD mechaniky.
Další možností je použití nesprávného programu Pixie,který poškozuje knihovnu exportu a modifikuje knnihovnu importu,ale to se týká neorigo instalace PS 14.V tomto případě je mi známo,že soubor pixie použitý pro PS 12 nefunguje korektně se 14.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Co se týká výsledné délky exportovaných dat, chtěl bych zde uvést následující poznámky:
Dal jsem si tu práci a připravil jsem dva krátké projekty pro obě verze Pinnacle 12 a 14
Délka projektu byla vždy 34,12 sec, což činilo 612 snímků
jeden projekt obsahoval video s pohybem a změnami ve scéně a druhý projekt obsahoval statický obrázek po celou dobu trvání projektu (obrázek byl zkopírovaný z videa, měl tedy stejnou složitost scény)

Tady jsou výsledky výsledných exportů s různým nastavením (BR/DVD AVCHD/ různé datové toky)
verze typ média tok typ scény velikost souborů (byte)
12 BR 25000 statický obrazek 47 974 280
12 BR 25000 video 65 669 016

12 DV AVCHD 17000 statický obrazek 25 366 176
12 DV AVCHD 17000 video 43 847 344

14 BR 25000 video 65 865 624
14 BR 40000 video 65 865 624

14 BR 25000 statický obrazek 37 750 664
14 BR 40000 statický obrazek 37 750 664

14 DV AVCHD 17000 video 52 891 328
14 DV AVCHD 17000 statický obrazek 16 912 032

Z výše uvedeného vyplývá, že nelze hodnotit kvalitu výsledného videa na základě délky výsledných souborů, protože statická videa jsou komprimována více při zachování stejné kvality.
Na základě těchto výsledků se zdá, že verze 14 lépe komprimuje (viz rozdíl ve velikostech komprimace statické scény)
Jediné, co si nedokáži zatím vysvětlit je to, proč je délka výsledného souboru v případě BR stené pro oba datové toky... ?
Zamčeno
  • Informace