Včera jsem však nebyl schopen opakovaně tento projekt editovat (tyto délky projektů v PS14 jsou patrně hraničními). Po rozdělení projektu na dvě poloviny už bylo vše bez problémů, když pominu delší odezvy po kliknutí..
Ač jsem letitým pináklistou, začíná ve mě zrát přesvědčení o přechodu jinam. To velké množství ztraceného času a nervů při restartech PS začínám být ochoten kompenzovat jednorázovou výukou programu jiného. A nakonec i ty peníze za nový program jsem ochoten položit na stůl.
A teď teprve přichází otázka, patřící do tohoto fóra. Zabýval se někdo kvalitou výstupu AVCHD (24Mbps) z PD9, případně z Ediusu? Myslím tím subjektivní porovnání hotového a do TV puštěného m2ts z PS14 a PD9 (ať již přes BD přehrávač nebo přes HTPC) s originálem z kamery.
Při přímém výstupu z kamery Sony XC550VE do full HD TV mám obraz dokonalý. Výstup z PS14 do souboru AVCHD 24Mbps, 50i je v podstatě stejný, snad při podrobném zkoumání by se našly drobné připomínky. Ty možná jdou na vrub slabší videokartě (ATI 5450) v přehrávacím PC.
Abych ale jen nehaněl Pinnacle. V posledních dnech jsem zpracovával hromadu SD materiálu "ze šuplíku z let minulých". Počítač mi nespadl ani jednou, vše běželo velmi svižně (I7 950 3,7GHz). Ale pro práci s AVCHD je současné PS14 katastrofa i na rychlých PC.
Závěr mého delšího nesouvislého příspěvku tedy zní: Když ne Pinnacle, tak CO ?
Přiznávám, jsem líný se přeorientovat na jiný program. Ale zdá se, že nebude zbytí. Nový Avid má být údajně zase 32bitový. A verze Pinnacle Studio 27 bych se nemusel dočkat