Pinnacle 21

Odpovědět
Miroslav Polner

Skúste si nainštalovať opravný patch, na chyby v Pinnacle 21 upozorňujem vývojárov, snáď to odstránili. http://www.pinnaclesys.com/en/support/downloads/
sotas
Kontaktovat uživatele:

Nezkoušejte projekt z PIN 20, exportovat v PIN 21 - pravděpodobně to neprojde pokud je delší a plný přechodů - je to ztráta času.

Jen avizuji, že jsem za sebe k přechodu na PIN 21 nenašel ještě žádný důvod. Kdo ho nemáte, nelitujte. Prošel jsem si avizované bonusy apod., ale asi budu kritický... :-(

- 3D titulky - to tady bylo v tomto provedení již před 20 ti lety (ani tenkrát jsem to nepoužíval), není nad nejjednodušší černobílé titulky, Tohle si snad do videa nikdo asi nedá dobrovolně, myslím...

- Přechod Morph - NOVINKA! Tak to je malilinko lepší než 3D titulky ale přechody se při prolínání prohýbají a abych se u každého přechodu trápil a ztrácel čas s nastavením, tak to teda asi ne. V jednoduchosti je krása, takže stačí nejobyčejnější prolnutí...

- Novinka! NewBlue Video Essentials 5 - ano zde se najde pár věcí pro někoho, kdo tyto věci používá....

- Takže z novinek zatím nic zajímavého - neutrácejte, zatím to nestojí za to...

Možná ale na něco plusového narazím... dám pak vědět.
Miroslav Poner

Tak to je vždy problém preniesť projekt z nižšej verzie do novej vyššej, vždy sa tam nájde nejaký zádrhel, treba dokončiť najskôr rozrobené projekty v danej verzii a potom začať robiť v novej verzii.
sotas
Kontaktovat uživatele:

Tak první pozitivní info! :-)

Načetl jsem si do nového projektu v PIN 21.1. zhruba 30 minut podkladových videí, které postupně ladím. Mám pocit, že se Studio nezadýchává, jako předchozí verze. Jakýkoliv pohyb v něm je vcelku rychlý a hned se zobrazuje dané video v konkrétní minutě. Předchozí verze se u projektu kolem 30ti minut už trošku zpožďovaly v načítání a každý pohyb v časové ose již trval déle a déle. Pak bylo jednou za čas nutné Studio restartovat.

U PIN 21 zatím OK... ale jsem na začátku, podkladů bude načteno pak daleko více a budu rád, když výsledek bude do hodiny. No uvidíme...
sotas
Kontaktovat uživatele:

Minus:
Při dabování scény, neběží obraz, takže komentujete naslepo... v PIN 20 obraz běžel normálně a bylo se čeho chytit. Takto je to nutné nazkoušet, aby klapl text a čas - trochu to zdržuje...
sotas
Kontaktovat uživatele:

To nové ovládáni je zbytečně složité...

Pokud chci upravit klip na který jsem běžně klikl pravým tlačítkem myši, tak sice kliknout můžu, zobrazí se nabídka jako vždy. Chybí ale to hlavní a to první položka -
úprava videa - jinak zbytek nabídky zůstal stejný (nechápu trošku myšlenkové pochody autorů).

Musím tedy nyní na celý klip 2x kliknout a zobrazí se editor, popřípadě najedu nahoru vlevo a tam na něj kliknu taky. No kdyby to nechali jak to bylo, bylo by to přehlednější myslím. Je to nyní takové divné. Prostě změna pro změnu, která zcela nic nepřináší.

Jasně zase si zvykneme, ale proč? :-/
sotas
Kontaktovat uživatele:

Posuvník a lupa:

Naštěstí tam zůstala stará verze, ta nová je fakt pakárna... ::o

Nastavil jsem ve staré verzi, nakoukl do nové verze nastavení a tam je limit obrázku mimo obrazovku nastavení...
sotas
Kontaktovat uživatele:

Začíná mí celý idiotský EDITOR vlevo vadit. Vše je hrozně daleko od náhledu který je vpravo. V předchozí verzi byly opravy a vylepšení vpravo 3 cm od náhledu, takže člověk ihned viděl prováděné změny. Nyní cosi přepnu vlevo a než přejedu očima LCD doprava, nevidím, jak změna proběhla - vidím už je výsledek. To mě začíná vytáčet pomalu.

Zatím fakt nekupujte, PIN 20 v poslední verzi je lepší a stabilnější.
sotas
Kontaktovat uživatele:

Přenastavení hlasitosti audio stopy, nikdy neklapne napoprvé - ať nastavíte cokoliv, skočí zpět 0. Naprosto vždy se musí nastavení opakovat. Napodruhé již OK. Jediné nastavení, které lze nastavit napoprvé, je zcela stáhnout audio na minimum.
Miroslav Polner

To je dobre, že objavujete nedostatky Pinnacle Studia 21, len sem to píšete zbytočne, pokiaľ sú závady v napísanom softe, treba to posielať programátorom Corelu.
Odpovědět
  • Informace