Opět konstatuji:Mám mnoho zkušebních záběrů z několika kamer.Bohužel s Vašimi problémy jsem se ještě
nesetkal a je jedno jaký update jsem použil.Zatím jsem ani nezískal jakýkoliv soubor z kamery, který by Pinnacle
zmrvil ohledně zvuku..
Bavíme se o originální verzi, nikoliv staženině z netu.
Takže resumé:
Pokud se mi dostane nějaký soubor z kamery, který Pinnacle zvukově zmrší, mohu se tomuto problému věnovat.
V současné době nejsem schopen si Váš problém nasimulovata potažmo řešit pomocí firemního fora Corel(Pinnacle)
Pinnacle Studio 17 - problém se zvukem
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Poprosil bych kolegu Najvina o poskytnutí nějakých souborů. které v Pinnacle zlobí.Děkuji.
Dával jsem sem na začátku část audio stopy tak, jak mi ji vyhodilo Pinnacle. Originál nevím jak z toho videa vytáhnout a ani už to zkoušet nechci. Pro mne je tahle věc uzavřená. Asi mám prostě špatnou kombinaci hardware v PC nebo já fakt nevím. Je fakt, že s tím praskáním jsem měl problém i u videí nahraných v PC, takže nejde jen o zdroj z kamery. Je to prostě divný, ale teď už je to jedno.
Věřím, že ostatním Pinnacle běhá bez problémů a přeji vám to. Já ale dál budu pracovat už jen s Movie Studiem, které se mi během posledních dvou dnů osvědčilo
I tak ale díky všem za zájem tenhle problém řešit. Jsem rád, že tu lidi vždy rádi poradí.
Věřím, že ostatním Pinnacle běhá bez problémů a přeji vám to. Já ale dál budu pracovat už jen s Movie Studiem, které se mi během posledních dvou dnů osvědčilo
I tak ale díky všem za zájem tenhle problém řešit. Jsem rád, že tu lidi vždy rádi poradí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ne zvuk, celý klip by to chtělo upnout.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tušil jsem zradu, škoda, že tohle tu nezaznělo dřív, ale to už je teď jedno.
..........Asi mám prostě špatnou kombinaci hardware v PC nebo já fakt nevím. Je fakt, že s tím praskáním
jsem měl problém i u videí nahraných v PC, takže nejde jen o zdroj z kamery.....................................
..........Asi mám prostě špatnou kombinaci hardware v PC nebo já fakt nevím. Je fakt, že s tím praskáním
jsem měl problém i u videí nahraných v PC, takže nejde jen o zdroj z kamery.....................................
-
- Kontaktovat uživatele:
Pozdravujem nedalo mi, aby som nereagoval. Mám najnovšiu verziu PS 18 ult. - nechcem to nejako zložito komentovať, lebo už tento program nemôžem ani cítiť. (Začínal som kedysi s PS9, potom PS15, PS16 a teraz 18 - poviem pravdu 18 oproti 16 nemá žiadne podstatné vylepšenie- vôbec nie je rýchlejšia, ako sa uvádza a je nestabilná, tak ako predchádzajúce verzie.) Mám s ním podobné skúsenosti. Zdrojové video má vynikajúci zvuk ( zaznamenaný mikrofónom rode ) no po editácii v PS sa miestami objavuje pukanie. Zvuk je podľa indikátora nastavený do zeleného políčka - PS nie je vhodný program na "seriózne" spracovanie záznamu AVCHD a už vôbec si neviem predstaviť 4K. ( je to program pre takých, čo potrebujú sem tam upraviť nejaké 5 minútové video ) - CELÉ ZLE - KEĎ SOM SKÚŠAL EDIUS, SKORO SOM PADOL NA ZADOK AKÝ JE TO ROZDIEL. CENOVO JE TO PODSTATNÝ ROZDIEL, ALE KÝM V PS18 UPRAVÍM 15 MIN VIDEO, V EDIUSE 3X TOĽKO. PRÁVE SA CHYSTÁM KÚPIŤ LEGÁLNU VERZIU.
Nechci diskutovat,jestli PS18 nebo EDIUS. To se porovnávat podle mne nedá. Záleží opravdu na jaké úrovni veše video zpracováváte. Mylím,že se zde nebavíme o profesionální produkci.
Chci jen vzkázat,že v Pinnaclu 18 se nechá pracovat. V současné době zpracovávám i záznam ze 4K / 150 Mbit. mp4 a exportuji, jak do 4K, tak do HD 1080p. Žádné padání se nekoná,časy jsou samozřejmě delší . To se s Ediusem rovnat nedá.
Pro porovnání reálný čas/export : SD 0,3x, HD 3x, 4K 5x
Chci jen vzkázat,že v Pinnaclu 18 se nechá pracovat. V současné době zpracovávám i záznam ze 4K / 150 Mbit. mp4 a exportuji, jak do 4K, tak do HD 1080p. Žádné padání se nekoná,časy jsou samozřejmě delší . To se s Ediusem rovnat nedá.
Pro porovnání reálný čas/export : SD 0,3x, HD 3x, 4K 5x
Mám specifický dotaz, než si pořídím Pinnacle Studio. Budu mít zdigitalizované historické celuloidy N8 a S8, spoustu S8 je i o zvučeno na podélné stopě, zvuk se bude digitalizovat samostatně. Má Pinnacle nějakou funkci na synchronizaci zvuku s obrazem (nejde o synchron na "ústa")? Nebo respektive, když bude délka filmu rozdílná se zvukem (o pár sekund cca 5-7, podle stavu rychlosti projektoru, ze kterého se bude stahovat zvuk) je k dispozici nějaká funkce na přizpůsobení délky zvuku k obrazu, i za cenu lehkého zkreslení, které už samo o sobě na celuloidu bylo dané technologií? U nějakého obyčejného grabovacího softu sem to viděl, ale už nevím u jakého, tak jestli to Pinnacle zvládne .
Není problém.Obraz do jedné stopy a zvuk do druhé stopy .Obraz rozdělit pokud možno na menší celky podle námětu.Stejně tak zvuk.Pokud nebudou souhlasit délky zvuku a obrazu, tak lze bez problému použít úpravu rychlosti natažením.(pravým tl. na klipu).Pokud se provádí úprava u zvuku,nechá se zaškrtnuté "udržovat hladinu zvuku".
Pokud se časová osa dostatečně natáhne ,mohou se vystříhat i drobné vady v obraze (slepky), nebo praskot ve zvuku.
Pokud se časová osa dostatečně natáhne ,mohou se vystříhat i drobné vady v obraze (slepky), nebo praskot ve zvuku.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, nevím, jestli jste někdo došel k nějakému řešení problému se zvukem v importovaném (a především následně i v exportovaném videu!) Pokud ano, mohli byste mi dát nějakou radu? Mám úúúplně stejný problém - video s bezproblémovým zvukem začne po importu na zcela náhodných místech praskat a lupat...štve mě to a uvítám jakoukoli radu - pokud nikdo nic nemá, využiji radu "hodit PS18 z vokna" a du do něčeho jinýho...
-
- Informace
-