kamera11, nic proti "šéfovi", jen jsem reagoval, nikdy
neodporuji X(
Trochu jsme již odbočili od tématu, ale i tak jsme pár informací poskytli.
Správně bych v této sekci neměl být, pracuji v Ediusu. Takže
AVCHD/h264 stříhám pomocí
"PROXY" modu. PC mám z r 2008. Než jsem přešel na verzi co to podporuje, tak jsem to převáděl. Nejsem hnidopich, co kontroluje každé políčko videa mezi originálem a výsledkem. Takže bývám se svou prací v tomto ohledu spokojen, i zákazníci nic nenamítají.
Ten Tvůj příklad z vesmíru, mě
pobavil, proto ta reakce. Je pravda, že každé video (film) má určitý okruh diváků, od toho se vždy odvíjí zpracování. Však na školeních pravidelně u těch videí usnu >:D< Hlavní důvod na tu zmíněnou délku dovolené bylo, že jsem si jaksi neuměl představit, jeho atraktivnost pro diváka. Také jsem taková dělal a postupem doby jsem to změnil. Je to vždy věc každého kameramana/stříhače, jakou má představu o svém díle. Jen to chce sledovat reakce diváků při promítání. Mě hodně pomohly knihy
"HOMEVIDEO" , po přečtení jsem pochopil, kde dělám hodně chyb. A třeba zrovna Pavel, mě u jednoho mého videa hodně pomohl, kompletně mi přestříhal úvod a upozornil na nesrovnalost v komentáři.
Jsem rád, že se zde diskutuje v pohodě a i opačný názor je tu vcelku brán v klidu :)oX(