AVCHD v Pinnacle 15 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
edis67
Kontaktovat uživatele:

ospravedlňujem sa admin. ale nedá sa reagovať:
pre Lubud.
viď. http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P2 ... 3C9C6.html

nechcem propagovať iný web, ale....

a ešte dodatok - neexistuje univerzálne PC na hry aj na video, vždy je to na úkor niečoho...všetko ostatné je marketing....
lubud

edis67:
nejsem přítel czechcomputeru, jen jsem naň náhodou narazil v situaci, kdy už zase potřebuji nové PC na střih (hry mě mohou být ukradené:)). Je škoda, že se na tomto webu více nediskutují i ty "marketingově" laděné nabídky a neodděluje tak zrno od plev (Martovi by to asi bylo jedno - PC snad neprodává...). Zřejmě tu není nikdo, kdo tomu až tak rozumí nebo koho to až tak moc zajímá (to je i můj případ). Já, ač z oboru, nejsem fanda na skládání PC. To přenechávám jedné spřátelené PC firmě - a o nové komponenty se bohužel intenzívně zajímám, až je potřebuji:D. Teď se mně rýsuje toto:
CPU i7-2600K (taktovat nepotřebuji, takže stačilo by i bez K). Deska Asus P8P67 (má 8 konektorů pro připojení HDD). Chladič Gelid Solution Tranquillo. RAM-ky 8 GB Kingston DDR3 HyperX CL7 1333 MHz. Grafická karta Sapphire Radeon HD 4850 s 1 GB GDDR s HDMI výstupem (nebo něco novějšího). Zdroj SAGA II 500W. 4 HDD - 2 s podporou SATA 6Gb/s. OS Win7 Ultimate, 64bit. Proxy mód nepotřebuji (i když ???).
Tenhle stroj je odzkoušený na Edius v.6.02 s vazbou na Sandy Bridge, ale nevím, co by na to říkalo tupější PS s AVCHD.
evik

Mě se zdá zdroj 500W málo. Já mám 600W, někde jsem narazila na kalkulačku zdroje a byla jsem skoro na hranici. Hodně záleží v jaké bedně to je a jak je to celkově chlazený. Součástky mají obranné mechanismy a když se jim nedostává šťávy, snižují výkon. To samé je u tepla, pokud není dobré chlazení, začnou se přehřívat, automaticky sníží výkon, zlobí. Co já se s tím natrápila a nakonec to bylo všechno chlazením. Teď mám větrák i na ramkách...vepředu...vzadu..no prostě kde to šlo a PC šlape jako hodinky :-)
MartasKP

Ono to sestavovani je osemetna vec. Pokud opravdu nepotrebuje clovek hodne kvalitni a sladenej komp,pak je asi dobry si ho nechat postavit a nebo koupit si ho od DELLu. Pokud ne,pak si ho prumerne inteligentni clovek slozi sam. Staci par minut na netu a mas komponenty overeny a pak je jen poskladat. Ona vetsina tech ladicu jsou jen samani,kteri nejsou o moc schopnejsi v teto oblasti jak prumerne inteligentni a prumerne v oblasti znaly uzivatel.
Ten proxy je spravne s otaznikama. Je to skvela vec a vyvojarum za toto patri dik,bohuzel neekteri vyrobci SW zpracovavajiciho video toto nestihli jeste pochopit. Ten tvuj stroj sice AVCHD zvladne relativne v pohode,ale strih ve vice stopach a s korekcema barev ci dalsima upravama ci efektama by ho asi zpomalily. Proste PROXY je skvela vec. Osobne ho mam zatim odzkousenej jen v After Effects a nedam na nej dopustit.
evik

Konečně nějaká novinka :-D Co to je to PROXY ? Ráda bych si o tom něco přečetla. Není o tom nějaké povídání nebo můžete se trochu více rozepsat ?
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Ještě bych si dovolil poznámku k HW z odkazu kvůli kterému se tu rozběhla diskuze:Jestli je někdo aspoň trochu soudný a spočte si spotřebu komponent,zjistí,že zdroj je žalostně slabý.Proto jsem si nikdy hotové PC nekoupil a ani jsem si je nenechal stavět,protože se nebudu hádat s rádoby odborníkem nebo technikem nebo ho přesvědčovat,že nemá pravdu.Většina hotových PC je navržena na běžné kancl aplikace s trochou rezervy a na pořádnou zátěž jako je editace videa to není.Nedejbože,když přijdou letní horké měsíce,v PC bedně je pomalu 50 stupňů a potřebujete přidat ventilátor a tím myslím ventilítor, ne šidítko o průměru 6 cm.
To,že se někde neustále propaguje Nvidia tak s tím nic neuděláte.Naučil jsem se stoicky to přehlížet,protože jestli nějaká karta vyhoví nárokům editace videa zjistíte až po její koupi a následných laboracích.A věřte nebo ne,někde Vám bez problémů špatně koupenou kartu vymění.V Ostravě je to Alfacomputer.
Můj názor na grafiku pro video je AMD(ATI),ale v současné době jsem musel přejít po dlouholetém užívání ATI na Nvidia GTX 460GE.Důvod je velice prostý:Koupil jsem si ATI 6850 a ke své smůle jsem zjistil,že má out pouze DVI-D a já potřebuju 2xDVI-I.Bohužel ATI v tomto segmentu nic nemá a nehodlal jsem laborovat s převodníkama.
MartasKP

steviezah - s tou prvni polovinou s tebou absolutne souhlasim,ta druha je slovo do pranice a podobne tema na TVF zpusobila pekny flame mezi priznivci obou karet :D ... a ja z toho zustal jenom s otevrenou hubou a nechapavym pohledem. Je to asi vec nazoru a zkusenosti. Nicmene jsem si myslel to same,ale zkusenosti nekterych lidi hovorili zase pro ATI a zastupci nVIDIA se do nich pustili ... tak nevim :D

evik - PROXY je velice pekna vecicka diky ktere si SW pro praci s videem (jsou to editacni ci kompozicni softy) prevede zdrojove video do nizsiho rozliseni podle moznosti daneho SW (momentalne neco tvorim v AE ve ctvrtinovem rozliseni) a s timto nenarocnym formatem pak pracuje,cimz minimalne zatezuje CPU a prace s timto projektem je potom rychlejsi a plynulejsi. Pri exportu ho uz zpracvane zase prevede do puvodniho puvodniho rozliseni ... velice strucne receno :D
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Proxy:není celkem co dodat,tak to stručně řečeno je.Dost dobrý je na to Edius,proxy soubor je možno použít i v timeline.Svým způsobem si proxy vytváří i PS nebo AS,ale tuším i PD9,akorát se to jmenuje pomocné soubory.V PD 9 přesně nevím,nějaké soubory si vytváří.

Jestli ATI nebo Nvidia?S nikým se o tom nepřu,já prostě vím.Pro video ATI jednoznačně,Nvidia bezkonkurenčně pro hry.CUDA není až takový zázrak,pokud není v softu naimpementovaná.
Proč ATI?Nvidia se nikdy nechytala na zachytávání videa.ATI měla několik modelů včetně TV tuneru a grabovacího softu.Mimo jiné v jejich ovladačích byl i konverter videa,takže je snad jasné,že tady má ATI náskok.Samozřejmě,že uznám:Nvidia je taky vhodná na zpracování videa,ale k tomu je donutila ATI a proto se vymyslela CUDA.I když tuto vymoženost u AS nebo PS nepoužiju,nepodporuje to.Totéž mohu tvrdit :ATI je taky vhodná na hry.

Vím o čem mluvím:jsem celkem vášnivým hráčem Unreal tournament 2004 po netu a hraju hodně na amerických serverech.Tam je opravdu síla Nvidie poznat,stíhá včas zobrazit i když mám ping 150,což je pro většinu hráču dost podstatný problém.S ATI to šlo taky,ale ten lag už byl citelnější a hra se sem tam mírně zasekla a to soupeři stačilo na úspěšný kill,který se mu pokud jsem měl Nvidia nepovedl.
Ale pro mě je přednější zpracování videa,tak jsem vždy volil ATI.Bohužel,musel jsem vyměnit ATI za Nvidia.Stíhá to taky,ale už se mi objevila hláška:Ovladač ten a ten přestal fungovat,zobrazení bude obnoveno po restartu.Vím,že to způsobuje nastavení rozlišení a přehrávání ful HDD na celou obrazovku.No tak to vím,dám si na to pozor.Až budu přemýšlet nad upgradem grafiky,bude to zase ATI.Jednoduché nemám co řešit.Mě nezajímá honba za FPS,AAA.linear,trilinear nebo bikubic a další hodnoty,kterými se diskutující předhánějí která karta má větší.Tohle mám naprosto u zádele.Mě zajímá karta v provozu a z praxe a v tom případě pokud u ATI neusnou na vařínech hodlám nadále používat ATI.Pokud není zbytí jako v současnosti použiju Nvidia.
Na tomto názoru nehodlám nic měnit,takže se ani do dalekosáhlých diskuzí nepouštím,myslím,že jsem to takto formuloval dost jasně,což někteří na TVF nejsou schopni akceptovat.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Grafická karta??? ATI, ATI a opět ATI! NVIDIA je protěžovaná tvůrci her, protože za to od NVidie dostávají tučnou provizi. ATI je prověřená kvalita pro video i hry. Moje ATI4890 je stará přes dva roky a hravě se výkonem drží s řadou 5xxx a 6xxx. Kupovat si každý rok novou jen proto, že je její výkon o malá procenta větší, je BLBOST. Všechno to testování a honění se za nejlepším bodováním je jenom komedie. Já mám na ní, stejně jako na starší X1800 pasivní chlazení ACCELERO S2. Na té novější je ještě pro jistotu NOCTUA 120 a nepřekročí při hrách nebo práci s videem 55 stupňů Celsia. S referenčním chlazením to bylo mezi 80 - 90 st.C. A u toho rámus, jak na letišti. Známí má NVidii a pořád musí řešit nějaké soft problémy. Obecně NIC proti NVidia nemám, ale ATI/AMD by museli zrušit, to by byl pro mne jediný důvod proč k té značce přejít.
MartasKP

stevienzah - to je prave to,co jsem tady nechtel rozpoutat,vis o cem je rec a pustili se tam do sebe zeatupci obou vyrobcu ... nepochybuji o jejich schopnostech,protoze spousta z nich jsou bud polo nebo full profici v oblasti videa. Ja osobne se taky po tom flame na TVF priklanim k ATI. NVIDIA se honosi tim,ze ma sveho CUDA,ktereho podporuje pouze ADOBE a to jen formalne,protoze udajne CUDA neni ani zazrak pro jejich aplikace nebo spise zrouty HW :)

Jeste bych doplnil k tomu PROXY. EDIUS ho pouziva od verze 6. do verze 5 pouziva puvodni rozliseni,ale vykonny kodek,kteremu se bohuzel nebo bohudik asi nevyrovna zadna jina strizna a proto ma tak nizke HW naroky a velice kvalitni vysledek.
Zamčeno
  • Informace