Vážený Roberto. Díky za zajímavé podněty. Co se týká testů na odkazech od Vás, je to zajímavé, ale osobně si myslím, že každý kus kamery má jedinečný objektiv a výsledky, že by se nejspíše lišily kus od kusu.
ZDE dva originál záběry - zkouška Kinotónu.
Jsou natočeny v nejvyšší možné kvalitě - 50p/28Mbit/s
Mřížka mikrofonu je tak jemná, že ji není možné prosvítit, mně se to tedy dle Vašich rad nepodařilo.
Co se týká přepočtu, nemohu si pomoci, ale ta degradace nemůže být na takové úrovni, aby mělo cenu se tím zaobírat. Copak někdo používá do svých projektů originál záběry bez toho, aniž by je nějaký editační program upravil?
Zvuku motorku zoomu jsem si žádné nahrávce nepovšiml. A zkoušet to v úplném tichu u mě není možné, protože je na našem sídlišti stále nějaký hluk a zvukotěsnou komoru nevlastním.
Přílišné šťourání se v kvalitě fotek není zcela na místě. Na papírové 10 x 15 nebo na plochu HDTV je jejich kvalita v tomto segmentu dostatečná. Kdo chce fotky kvalitnější musí sáhnout po specializovaném přístroji, který to zvládá.
Co já nejvíce vytýkám 740tce je doporučená cena 37 tisíc. Za tyhle peníze ji může koupit buď jedině absolutní nadšenec, ten co neví kam s penězi a nebo blázen. Měla by stát maximálně 25 tisíc, ani o korunu víc!
Navíc není zdaleka tak dokonalá, jak ji prezentují. Já jsem nadšenec a letitý uživatel kamer Sony. Tahle mě na rozdíl od 580 svými nedodělky zklamala. Mít 580tka hledáček, byl by to můj favorit. ta má za to co nabízí cenu téměř odpovídající, tedy mít hledáček. Ale ne ten paskvil, co daly do 740tky. O tom až v mé recenzi na Digilidi.cz
Sony HDR-PJ740VE - laťka je vysoko
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Nezvykle rychle se objevila slíbená recenze na HDR-PJ740VE. Doufám, že někomu pomůže v orientaci mezi kamerami, kterou si nakonec koupí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za uznání. Vážím si toho. Také bych rád testoval kamery Panasonic, ale bohužel na ně nemám žádný směrodatný kontakt.
-
- Informace
-