DVD authoring

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
MartasKP

S tim zvukem je to prapodivne,nicmene PCM se pouziva zridka,proto bych to renderoval s MP2 kompresi.
Ten datovy tok na 8M ma smysl u dynamictejsiho videa. Pokud jde jen o slideshow fotek staci ti i 4M CBR,pokud se jedna o video,kde se meni sceny rychleji jako treba sport pak 8M VBR je skoro nutnosti pro lepsi zobrazeni tech dynamickych scen.
Co se toho Labu tyce. Ta anglictina je tam fakt potreba vicemene jen pocitacova. A pro praci potrebujes jen logiku.
Naimportujes vsechny komponenty do Labu a pak jen vytvaris jednotlivy polozky v zalozce Conections. Video si pridas v polozce MOVIE nahore na liste, MENU tamtez a do techto polozek jen pretahujes jednotlive komponenty a ty pak podle potrebyx prpojujes.
Tady by mel byt cesky navod na pouziti

http://www.ulozto.cz/hledej/?q=help+pro+dvd+lab+pro+rar

Uz si presne nepamatuju,ale mel by to byt preklad HELPu :D

Nezbyva ti nez poprat hodne stesti :D a pokud si nebudes s necim vedet rady,zeptej se.
Sharp

Takže doporučuješ :

Video
Statické scény nebo slideshow fotek - datový tok 4M CBR
Dynamické scény - minimum 8M VBR

Zvuk
Komprese MP2
Datový tok zvuku : 224 kB/s --- JE TO DOSTAČUJÍCÍ KVALITA ?

Díky za rady. V případě potřeby bych se s dovolením na tebe obrátil s žádostí o radu. Základní princip DVDLabu snad pochopím a případný dotaz bude spíš jak a co nastavit. Nejsem úplný začátečník, tak to snad zvládnu. Uvidíme.
Sharp

Tak první problém. Zkoušel jsem různá nastavení výstupního souboru a pokud dám vlastní nastavení a upravím datový tok, tak nesouhlasí u vygenerovaného videa čas a to dost výrazně.

Rozdíly :
Skutečná délka v projektu 1:01:29 - délka výsledného souboru podle Windows Media Playeru 14:16:51
Skutečná délka v projektu 0:06:27 - délka výsledného souboru podle Windows Media Playeru 13:21:48
Skutečná délka v projektu 0:03:54 - délka výsledného souboru podle Windows Media Playeru 13:19:16

Pokud nechám nastavení podle Pinnaclu, které se jmenuje DVD kompaktibilní, čas je v pořádku a datový tok videa je 8500 kb/s (podle Windows Media Playeru) i když je v nastavení uveden u této volby datový tok jen 6000 kb/s (nastavení je šedivé přednastavené a nejde změnit). Co si o tom myslíš a kde případně zjistit (v jakém programu) skutečný datový tok?
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Já se do toho trochu vmísím. V PS je projekt v MPEG2 do 63 minut délky a zvukem AC3 (DD) 2.0 nebo PMEG1 layer2 ve 100% kvalitě, tj. 8500Kbps. Prostě zadám vlastní, datový proud 8500 a již výše zmíněný zvuk. NIKDY za dobu, co v PS dělám - cca 8 let - se mi nestalo, že by nesouhlasil časový údaj!
MartasKP

to Sharp :
Nejdriv k tomu prvnimu prispevku. Datovy tok videa neres. Dulezite je aby melo 48kHz. Je pravda,ze me EDIUS exportuje defaultne 384kbps.

A ted k te tve delce videa. Nevim,co ty casy maji znamenat. Pokud se nejedna o fyzickou delku videa (coz by byl holy nesmysl),pak by se mohlo jednat o jakysi ekvivalent mista na placce. Ovsem ten rozdil je vice nez normalni.

Ja osobne normalne exportuju do variablu minimum 6M a maximum 8M. Nevim ale jaky jsou moznosti v PS (musi to byt precijenom "blbumvzdorny" soft). To neber osobne,ale jedna se o soft,ktery pouzivaji i uplni laici a ti by nastavenim mohli udelat vice skody nez uzitku a zde tedy plati,ze mene moznosti pro nastaveni je vice.
Pokud potrebuju,pak si uberu na minimu. Do konstantniho toku exportuju minimalne. Osobne bych asi exportoval do toho "DVD kompaktabilniho" a u toho hodinovyho projektu bych si ohlidal aby slo opravdu o viriabl,protoze jinak by se mohlo stat,ze budes muset palit na DVD9.
Sharp

Já to taky nechápu. Když jsem zvolil vlastní nastavení, tak jednak datový tok 8500 kb/s (vím, že se používá na 100% kvalitu a proto jsem se ho pokoušel zadat) vůbec nešel nastavit, šlo nastavit buď 8400 nebo 8600 kb/s. Při vlastnim nastavení a datovém toku vyššim než 8000 kb/s (nižší jsem nezkoušel) výsledný soubor byl funkční, ale s nesprávným časovým údajem. Pokud jsem nechal "pinnaclovský" nastavení, byl detekován v nastavení datový tok 6000 kb/s (ten byl uveden i během vytváření souboru pod nastavením cest a detekci volného místa na discích). Po vytvoření hlásí Windows i Windows Media Player datový tok videa 8500 kb/s. Nechápu to. Podle mě pokud není překročena délka 63 minut respektive 125 minut u dvouvrstvého DVD je kvalita nastavena na stálý datový tok videa 8500 kb/s.
Sharp

Já to taky nechápu. Když jsem zvolil vlastní nastavení, tak jednak datový tok 8500 kb/s (vím, že se používá na 100% kvalitu a proto jsem se ho pokoušel zadat) vůbec nešel nastavit, šlo nastavit buď 8400 nebo 8600 kb/s. Při vlastnim nastavení a datovém toku vyššim než 8000 kb/s (nižší jsem nezkoušel) výsledný soubor byl funkční, ale s nesprávným časovým údajem. Pokud jsem nechal "pinnaclovský" nastavení, byl detekován v nastavení datový tok 6000 kb/s (ten byl uveden i během vytváření souboru pod nastavením cest a detekci volného místa na discích). Po vytvoření hlásí Windows i Windows Media Player datový tok videa 8500 kb/s. Nechápu to. Podle mě pokud není překročena délka 63 minut respektive 125 minut u dvouvrstvého DVD je kvalita nastavena na stálý datový tok videa 8500 kb/s.
MartasKP

S tim ti bohuzel nepomuzu. Jak jsem napsal,uz v PS nestriham.
Aby nedoslo k nedorozumeni. Ja pro export nastavuju dolni a horni hranici datoveho toku,coz pochybuju,ze u PS bude mozno. Tedy ze datovy tok neklesne pod nejakou hranici a neprekroci ten maximalnii a je pomerne jedno,jestli je to 8,5 nebo 8,6.
Ale zase. Ten minimalni je zbytecnej i pokud by v PS sel nastavit.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Video se v PS renderuje zásadně variabilně. NECHÁPU, jak se může v PS stát, že nejde nastavit 8500. To je od verze deset max. nastavení a PCM zvukem jde nastavit 7500Kbps. Např. v Power DVD, je znázorněn tok videa a z PS je vždy velmi pružně. Při 8500Kbps se po přepočtu do MPEG2 potom zobrazuje od 2000 až do 9000Kbps, podle dynamiky scény. Statické snímky jsou renderovány nízkým tokem a rychlé - změny barev a jasu - na horní hranici.
Sharp

Nebudu to nějak řešit a nechám to na automatice, obraz i zvuk jsou dobrý, ale pravdou je, že mi nastavit 8500 kb/s při výstupu do souboru MPEG-2 nešlo.
Zamčeno
  • Informace