Efekty Adorage a Vitascene

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
Boda
Kontaktovat uživatele:

pro Miroslav Polner:

K Adorage. Máte nainstalovaný nejnovější service pack?

K Vitascene. Já taková problém nemám. Já normálně stáhnu Vitascene 2 na sekvenci, kterou chci "upravit" dám editovat a vkládám efekt, jaká chci. Následně ukočím program a vrátím se do Avidu, ono se mě to zeptá, zda chci uložit, dám ano a vše je OK. Zkoušel jsem také sekvenci vyrenderovat s efektem a vše v poho. A teď k Vám. Měl jsem naistalovanou starou verzi Vitascene 1? A Vitascene 2 máte koupené?
Miroslav Polner

Áno efekty Adorage mám originál kúpené. Vitascene tam síce mám ale chodí to nespoľahlivo. Adorage 10 HD sa mi nezobrazuje vôbec a service pack na stránke adorage je z minulého roku a ten som tiež skúšal inštalovať ale aj tak tie efekty nikde nemám.
Boda
Kontaktovat uživatele:

pro Miroslav Polner:

Co se týče Adorage: Nainstalujte Adorage 10 HD. Následně stáhněte toto: http://www.uloz.to/8715546/adorage-rar (jsou to je service pack, které jsou volně ke stažení - musíte být akorát registrováni)

Otevřete složku Adorage plugin 3.0 a vyberte instalaci dle vašeho systému (32 či 64) a instalujte

Dále otevřte složku 3082_32@64, opět vyberte instalaci dle vašeho systému a instalujte. Po zvolení, kam chcte nainstalovat vám to hodí nabídku pro jaký program to chcete ( měla by tam být již zaškrtnutá volba pro Avid Studio, pokud není, tak zaškrtněte) a instalujte. No a po spuštění Avid Studia by tam měla být v efektech složka Prodad a v ní Adorage, alespoň doufám :-)

A co se týče Vitascene. Abych řekl pravdu moc nevím co to může způsobovat. Zkusil bych odinstalovat předchozí verzi, následně zkontrolovat ve složce ProDad, zda v ní nezůstalynějaké pozustatky Vitascene, také zkontrolujte zda ve složce RTFx nemáte něco co se týká Vitascene. Jakmile máte vše zkontrolované, tak pak zkusit naistalovat Vitascene 2.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tak to bohužel už momentálně není pravda.Adorage 10 není podporována pro Avid studio. Viz tady:
http://www.prodad.com/home/products/vid ... l-us.xhtml
Co se týká volného stahování servis packu, info je tady:
http://www.prodad.de/gb/adorage-service-pack.html
Větička o registrovaných uživatelích už neplatí.Jsem u proDad registrován a i pro mně platí:
Odkaz na Servis pack bude zaslán potvrzovacím emailem o koupi.

Vitascene 2 je kompatibilní s Avid Studio,je ve verzi 32 a 64 bit, odkaz zde:
http://www.prodad.com/home/products/vid ... l-us.xhtml

Ještě upřesnění ohledně 32 nebo 64 bitů pro Adorage:
Volba 32 nebo 64 bit pluginu není odvislá od systému,ale od videoeditačního software.
Avid studio je 32 bitové proto plugin 32 bit,taktéž servispack.Takže i v 64 bit Win 7 volíte plugin i pack 32 bitů.
Máte-li Premieru CS 5,nebo Vegas 9/10,které jsou 64 bitové pak volíte plugin i pack 64 bitový.
Boda
Kontaktovat uživatele:

Aha, tak to se vše moc omlouvám za špatné informace. Moc těm Adorage efektům nerozumím, za celé používání studia a Avida jsem je ani jednou nepoužil :-) A právě já mam v adorage efektech v Avid studiu Adorage VOLUME 10 (také 11 a 12) a tedy mylně jsem se domníval, že je to Adorage 10

A co se týče, jak a jaké 32 či 64. Díky svevizah, to jsem nevěděl. Já žil v domění, že to musím instalovat s ohledem na systém. Takže díky
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Dnes jsem se pokusil nainstalovat demo ADorage a servis pack 3.0.89.Není to plně funkční ani takto,musím pro znovuvyrenderování po změnách zavřít a otevřít studio.Přesto všechno je efekt funkční jenom do délky nepřesahující 1 sekundu.
Už mě to nebaví,poslal jsem dotaz na proDad,uvidíme.
Miroslav Polner

Veď práve, mńa už prestáva baviť celé AS. Oproti PS je to zrejme hračka ktorá má iba viac videostôp. Editácia je horšie vymyslená ako v PS. Ak si dám napríklad fotku do stopy a lupou si ju priblížim a chcem si na konci sptaviť zastavený obraz, teda ako v PS odfotiť a vložiť do projektu zak táto možnosť tu nie je. A je toho viac čo mi vadí na AS. Dvakrát som kúpil tie isté efekty a nedá sa to rozchodiť. Aj som skúsil dať úplne nový čistý systém a výsledok je rovnaký. Takže neviem. Adorage tvrdí, že tie efekty tam musia chodiť ale postup akým spôsobom mi doteraz nenapísali. Vitascene 2 som naištaloval ale stále je problém s renderom. V podstate som teraz urobil krok späť a robím v PS kde všetko aspoň ako tak funguje, škoda, že len v PS 15 nespravili pár stôp navyše a bolo by to OK. AS nepokladám za šťastné riešenie.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Možnost o které píšete v Avidu je,práce je odlišná od řady PS,je třeba si na to zvyknout.Pro mě by návrat k PS znamenal krok zpět.To o čem píšete je popsáno ve vláknu Uložení snímku.
PS 15 by měla být dána zadarmo jako update za předchozí kopance v celé serii PS.
Pokud by jste chtěl vědět jak co udělat v Avidu a jste zvyklý na PS,založte nové vlákno,určitě Vám někdo odpoví.Pokud si toho všimnu,snažím se pomoct Martovi,zakládám a cituju příspěvky,protože v několika stranách textu se to ztratí a zapadne.
Proto jsem taky založil toto vlákno,jakmile se někam pohnu dál,dám vědět.Avid je nový soft a nemyslím,že výrobci stihli udělat úpravy pluginů tak ,aby byly hned funkční.Podotýkám,že tuto zkušenost mám i s Adobe Premiere v předchozích verzích.Dále nevíme co všechno ovlivní licenční politika,netřeba zoufat,posečkejme.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Přišla mi odpověď z proDad:

Můj dotaz:
Dear friends
I have Avid Studio and older versions Adorage effects.In the compatibility list, Avid Studio is not for Adorage effects.Only Avid Liquid 7.
Plugin for Avid Studio exists, or update?
Thank you very much for your reply.

Odpověď:
Hello, yes you can use Adorage in Avid Studio.
You can purchase the small setup for Adorage in Avid Studio here.
http://esd.element5.com/product.html?pr ... =300446285
This setup is very important for using all your Adorage Volumes in your new Avid Studio.

Překlady:
Dotaz:
Mám Avid Studio a starší verze Adorage effects.V seznamu kompatibility, Avid Studio není pro Adorage efekty.Pouze Avid Liquid 7.
Plugin pro Avid Studio existuje, nebo update?
Děkuji moc za Vaši odpověď.

Odpověď:
Dobrý den, ano, můžete použít Adorage v Avid Studio.
Můžete si koupit malé nastavení pro Adorage v Avid Studio zde.
http://esd.element5.com/product.html?pr ... =300446285
Toto nastavení je velmi důležité pro využití všech vašich Adorage Volume(dílů) v novém Avid Studio.

Jasné,stručné,rychlé.Psal jsem dnes odpoledne.Email přišel nyní.Dále komentovat nemám potřebu.
Miroslav Polner

Dík za ochotu, kúpim tento program a vyskúšam ,snáď to pôjde.
Zamčeno
  • Informace