Problém s menu

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
MartasKP

Uz jsem to tady psal v jinem vlaknu ... na slozitejsi authoring jsou jine SW pro toto urcene. Nicmene na kontrolu struktury DVD VIDEO je PGCEdit,ktery proleze celou strukturu.
MartasKP

Uz jsem to tady psal v jinem vlaknu ... na slozitejsi authoring jsou jine SW pro toto urcene.
Nicmene na kontrolu struktury DVD VIDEO je IFOEdit,ktery proleze celou strukturu.
Pavel206
Kontaktovat uživatele:

Pri vnorených menu som na hlavnom menu mal odkaz na jednotlivé "podmenu" a "prehrať všetko". Nech som nastavil akékoľvek podmenu a v ňom akúkoľvek kapitolu vždy to začalo prehrávať od prvej kapitoly (od začiatku projektu) napriek absolútnej funkčnosti v náhľade. Ach jaj ... po niekoľkých nezdarených pokusoch som to nakoniec vzdal a urobil som to pomocou Cinemacraftu a authoringu v Corel Movie Factory 7.
MartasKP

Ja jsem authoring v tech prilepkach k striznam vzdal,protoze jsou schopny vytvorit mozna zakladni strukturu. MENU --> KAPITOLY nikoliv uz podmenu a to se nebavim o dalsich vecech jako playlist (prehrat vse) ci podobny vecicky. ja osobne po zklamani u EDIUSu,tedy jeho authoringovyho modulu (bohuzel si uz ani nepamatuju jak se jmenuje) jsem presel na DVDLab a byt je to temer profi SW a spoustu veci v nem nevyuziju,muzu si udelat temer vse a to i podmineny propojeni vcetne motion menu,coz si nejsem jist,jestli v tehle obycejnych jde. Proste MENU je treba delat v tomu urcenych softech. Strizny jsou urceny k editaci a authoring k tvorbe MENU. navic tech softu je vcelku velky vyber od jednoduchych po opravdu slozity,ale to pro nasi amaterskou skupinu nema smysl.
Sharp

Pro Romolus:

Mám také neustálé problémy s funkčností složitějších menu a tak tě prosím o vysvětlení tvého postupu s tvorbou menu - cituju -

"Ze zkušenosti také vím, že tato mnohočetná podmenu se musejí vytvářet odzadu, tedy 4. podmenu, 3. ..., 2. ..., 1. ... a nakonec menu hlavní.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

To je jednoduché. Je hotový projekt. Jako příklad je na disku několik dní. Každý den má vlastní menu a těm vévodí menu hlavní. Tvorbu menu začneme odzadu. Uděláme první menu pro poslední den, potom pro předposlední atd. Nakonec vytvoříme menu hlavní, které řídí několik podmenu jednotlivých dní a aktivujeme ho tím, že přesuneme jednotlivá podmenu do přednastavených položek hlavního menu. Snad jsem to popsal dost srozumitelně. Lépe to asi ve stručnosti nesvedu.

P.S. Experimentoval jsem tolikrát, až se mi to povedlo. Bylo to hodně pokusů. Hodně štěstí.
MartasKP

Ja ti poradim dve veci. Bud udelej v PS jednoduchy menu a nebo pokud trvas na slozitejsim,delej to pak uz v nejakym kvalitnejsim softu. PS bohuzel neni authoringovy soft a nikdo ti nezaruci funkcnost.
U slozitejsich menu nejsi v PS schopen kontrolovat nastaveni propojeni a akci jako v softech pro to urcenych. Myslim,ze na toto tema bylo i tasy receno taky dost.
Doporucuji vyexportovat video do jednoho nebo nekolika (tematickych bloku) v MPEG a pak pouzit nektery z authorongovych softu jako DVD Architect,DVDLab,Adobe Encore ci dalsi. Rozhodne nedoporucuji slozitejsi menu delat v onech "prilepcich" ke striznach jak je nazyvam. A nejde jen o PS
Prochy

Ahoj lidi, prosím o radu, zda jde v PS 15 Ultimate vytvářet menu s pohyblivými části třeba textů apod.?! Lámu si s tím tady hlavu celý den a moc by mi vaše rada pomohla!
Děkuju moc předem ahoj
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Jako podklad do MENU lze dát nějaký obrázek nebo video, které člověk předem vytvoří. Takže je potřeba si nejdříve připravit vhodné video v Pinnaclu, to si uložit jako soubor "avi" a pak zvolit libovolné MENU a toto video dát jako podklad.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Už jsem ti odpověděl na lidé.czdiskuze Pinnacle,Avid.Dám to ještě tady:
Ukázky menu jaká se dají vytvořit máš tady,je to ještě ve 14.
http://www.youtube.com/user/steviezah#p ... MOnWc_ADUc
Idea jak vytvořit vlastní menu je tady:
http://www.youtube.com/user/steviezah#p ... 15xoScl_2A
Jsem si vědom ,že je to poněkud kýčovité,ale jsou to především ukázky co je možno.Silvestr menu jsem už použil:-).
Protože je to ve 14,garantuju,že to jde i v 15.
Samozřejmě pokud chceš i nějaké pohyblivé texty,musíš je do menu dodat a promyslet si jak to pojede,aby to mohlo běžet ve smyčce.I když nemusíš,je to odvislé od Tvé invence a záměru.
Zamčeno
  • Informace