Špatně nahraná videa

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
evik

Mám ráda Pinnacle Studio, ale Pinnacle Studio HD 14 nemá rádo kamery Panasonic :-( Také jsem v Pinnacle Studiu 14 měla problémy.
Mám kameru Panasonic TM700, nahrávám ve formátu 1920x1080/ 50p a nyní edituji v Power Director 9. Je o dost rychlejší než Pinnacle Studio 14HD a na výstupu umí, ve formátu H.264 AVC a MPEG-4, i 50p snímků za sekundu - 1920x1080/50p (musí se vytvořit nový profil, kde si můžete vybrat až 60p snímků za sekundu).
Co se v Pinnacle drbe a zamrzá, v Power Directoru 9 jde hladce.
Moje PC= procesor Q9550 takt 3.4, grafika NVIDIA GeForce 9800 GT , RAM jsem měla 4GB, nyní mám 8GB.

Editace videa se mi zrychlila po přechodu z Windows Vista 32bit na Win7 64 bit ( při 4GB RAM, změna na 8GB přišla později).
Žádnou zásadní změnu u střihu videa při navýšení RAM ze 4 na 8 jsem nezaznamenala. Změnu jsem zaznamenala, když jsem zvyšovala RAM frekvenci a takt procesoru.
U firmy, co jsem si nechala skládat PC pro střih videa, už jsem si nekoupila ani špendlík, protože jsem vyhodila zbytečně peníze za grafickou kartu, která nehraje u střihu HD videa moc významnou roli.
Podle mně je nejdůležitější: vícejádro s co nejvyšším taktem, rychlost RAM, operační systém, dobře chladit ... a rychlý střihový software.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Zajímavý příspěvek,můžu Vás poprosit o nějaký soubor z Vaší kamery ke stažení?Rád bych si otestoval 1920x1080/50p.Sám používám 1920x1080/30s/s prokládaně ve formátu MOV H264.
Můj známý má Q9660,4GB RAM a tutéž grafickou kartu jako Vaše a Win 7 Ultimate 64b.Poslal mi na ukázku několik souborů v tomto rozlišení ze SONY CX115.Na jeho PC se mu soubory trhaly,různě zamrzaly,u mně bez problému.A to si myslím,že na zpracování HD videa mám poslabší stroj.
CPU: AMD 4x2,8GHz
RAM: 3 GB
Grafika:AMD(ATI) 4650 1 GB
Win 7 Ultimate 32b
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Jak může někdo dát někdo do PC na střih videa tak starou kartu, zcela nevhodnou pro podporu HD videa. Významnou roli hraje, protože pomáhá přepočítat HFX efekty. Nevím, jak dlouho ten počítač máte, ale já bych, nechat si stavět PC na střih, žádal okamžitou výměnu grafiky, za modernější. Také testuji Power Director 9. Nejsem v něm spokojen s tvorbou menu. Neznám větší možnosti s tvorbou vlastního menu, než je u Pinnacle. Jsem samozřejmě ovlivněn dobou, kterou v PS pracuji.
evik

To steviezah: Zkusím něco nahrát na Ulož to, jen to bude chvíli trvat, protože 10 minut videa z kamery Panasonic 700=cca 1.83GB

To Romulus: PC už je starý nějaký pátek a než jsem se jako trubka rozkoukala, firma byla pryč.
Stříhám už pár let, ale přiznám se, že jsem tvorbu menu v Pinnacle ani Power Directoru nikdy nepoužila, nějak mě to ani nenapadlo (až teď ;-) Zatím se mi líbilo dělat jednoduché menu v Neru, takhle to vypadá:
http://www.hobbymotocrosspraha.wz.cz/menuJirka2.jpg

Tady jsem použila jen čísla klipů, ale samozřejmě se dá pod klip napsat i název a kamkoliv cokoliv :-)
evik

Ještě doplním, že v menu udělaném v Neru, se u jednotlivých klipů přehrává 20s z klipu (dá se nastavit libovolná délka a úsek, který se bude v menu přehrávat ), na fotografii to není vidět :-) Kvalita DVD z Nera je pěkná.

Máte někdo ukázku jak vypadá hotové menu v Pinnaclu ?
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Tvorba menu je moje oblíbené hobby,Nero nesnáším,co se týče Power directoru,zkusím,ale jsem rozmazlený Pinnaclem,pokud nebudu moct udělat menu jako v PS tak tomu moc šance nedávám.A to nesrovnávám s DVD Architect od Sony,ale zatím jsem nechtěl zvlášť program na menu a zvlášť na editaci.Jak se dá dělat menu v PS mám nějaký návod udělaný tady:
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... 15xoScl_2A
ukázky menu tady:
http://www.youtube.com/profile?user=ste ... MOnWc_ADUc
evik

Natur soubor z kamery Panasonic TM700, 10minut videa: http://www.uloz.to/8062751/00014-mts
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Děkuji,stáhnu a ozvu se.
evik

To steviezah:
Jízda veteránů...moc pěkný !!! Postup je hodně podobný jako v Neru, ale tam mi to připadá přeci jen jednodušší a ne tak kýčovité (nechci se dotknout Pinnaclu :-)
Teď jsem to zkoušela v Pinnacu a nevím čím to je, Power Director mi běží jako vítr, After Effects mi jde dobře, Premiéra fachá a Pinnacle NEODPOVÍDÁ....čekám...z toho bych nakonec začala u počítače zase kouřit :-D
Musím vyzkoušet 15ku jestli nastala nějaká změna ;-)
edacek

evik: Také mám kameru panasonic, sice starší na miniDV, ve 14 mi přes FireWire nešlo nahrát video, musel jsem pro nahrávání videa použít pinancle 9. Před pár dny jsem vyzkoušel pinancle 15 a tam mi konečně video přes FireWire JDE nahrát.

Ale teď mám na Vás dotaz. Také si plánuji koupit stejnou kameru. S tím rozdílem, že nehci diskovoum ale na SD kardy (SD 700) a ¨když jsem projižděl diskuzi, tak někteří uživatelé si ztěžovali na větráček, který je zabudován v kameře. Rád bych se tedy zeptal, jaké zkušenosti s tím máte a zda je zvuk větráčku slyšel v nahrávce (jak v "normání" situaci, tak v situaci, kde je absolutní ticho) Moc díky
Zamčeno
  • Informace