AVCHD v Pinnacle 14 UC
HALÓ, HALÓ dobří lidé! Nemá tu prosím někdo zkušenost s operačním systémem W7 x64 + Pinnacle Studio 14 UC a zpracováváním AVCHD videa, na moderním a pro mnoho lidí zatím cenově nedostupným SSD? Uvažuji v blízké budoucnosti o jeho koupi, ale musí to mít opravdu smysl. Děkuji za postřehy.
Já bych s SSD zatím počkal - je drahý, má malou kapacitu a prý vydrží jen cca 100 000 zápisů (10x méně než běžný disk). Možná za rok, za dva...
Tak jsem zkolaboval na stejném, nepomohlo ani Milanem zmiňované vypálení na BD. 60 minutové video obsahuje 2 sekce úplně rozpadlé na kostičky. Stejný výsledek v AVCHD, BDMV (AVC), export na HDD nebo DVD-DL nebo BD, vše stejně špatné. Mimochodem i když se export AVCHD povede, nejde to přehrávat na PlayStation 3 z HDD (video škube), ale z DVD to přehraje to samé video správně; z Pinnacle Studia 12 to chodilo OK; rada od Pinnacle Support: exportovat do BDMV (AVC), chyba prý není u nich (ale jiné M2TS streamy to nedělají)...
Prosím vás... jak je možné, že mi v pinnaclu 14 HD nefunguje zvuk, když dělám na vydeu a zas když je hotovo a uloženo v pc tak normálně jede...
Nejedná se jen o nějaké zaškrtnuté políčko??? prosím...poraďte...anebo si mám rovnou koupit sony vegas?
Nejedná se jen o nějaké zaškrtnuté políčko??? prosím...poraďte...anebo si mám rovnou koupit sony vegas?
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkontrolujte nastavení hlasitosti hlavní stopy.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste přečíst stránku 6,odpověď pro Stanislava Exnerová 31.3.2010.Téma Pinnacle Studio 14.
Koupě Sony Vegas je Vaše volba,jinak pro zakoupené programy Pinnacle má zastoupení v Česku firma EXAC,takže proč nereklamovat.
Koupě Sony Vegas je Vaše volba,jinak pro zakoupené programy Pinnacle má zastoupení v Česku firma EXAC,takže proč nereklamovat.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, má cenu nahrávat na kameru ve full HD, když já nahrávám jen v HQ kvalitě, což je asi 9Mb/s a při zpracování v Pinnacle 14 Ultimate HD chci vytvořit soubor ve stejné kvalitě, jako je nahrávka. Typ souboru mám nastaven na Windows Media a "předvolbu" na HD 1080/50i 1440x1080, vše je v pořádku, jen zpracování např. hodinového záznamu trvá kolem 20 hodin. PC mám docela nový, 4GB operační paměť a čtyř jádrový procesor. Optimální rychlost zpracování je při nastavení na WM PAL, vysoká kvalita, ale tam je to jen 720x400, tím se asi sníží kvalita, jestli jsem to správně pochopil. Ne, že bych to nějak zvlášť v TV poznal, ale proto se ptám, jestli to má cenu nahrávat V HQ kvalitě? Zkoušel jsem taky exportovat video přímo na disk, ale to mě tolikrát spadlo, že raději nejdříve vytvořím soubor a pak to vypálím. Díky R.
-
- Kontaktovat uživatele:
Můj názor,je že pokud máte možnost nahrávat ve full HD,tak určitě.V budoucnu si koupíte HD TV,nebo nějakou s obrovskou obrazovkou a tam by jste rozdíl určitě poznal.Já mám kamerku 1280x720:v normální TV je obrázek velmi pěkný,ale u známého na 32´´ je to nehezké.On vytáhne kamerku 1440x1080 a rozdíl je vidět.Pokud si přepne do 1920x1080 tak je to parádní.A mimo jiné z většího na menší formát není problém.Obráceně je vidět kdejaká kostička.
Jo, to je mi vše jasné, kvalita nahrání je určitě vidět. Jen mě nejde do hlavy, že když chci mít video zpracované ve stejné kvalitě jako je nahrávka"HD 1080/50i 1440x1080", tak to s Pinnacle trvá hrozně dlouho. Ca. něco přes hodinu záznamu, by trvalo asi 20hodin zpracování. Zápis snímků skáče po dvou jednotkách a když je jednotek asi 150 000, tak je to jak šnek. Takže musím nastavit méně kvalitní nastavení "720x400", to jede o dost rychleji. Taky mě to každou chvíli spadne a hlásí to chybu "Selhání exportu, chyba renderování". Někdy jsem z toho na prášky. Zkoušel jsem i Sony Vegas Studio, ale to nebylo v češtině, takže taky žádná sláva. Má někdo zkušenosti ještě s jiným osvědčenějším programem na zpracování ve Full HD? Pinnacle je jednoduchý, snadno přehledný, až na ty problémy, viz výše.
rsobol. PS 14 má obrovské nároky na hardware. Nestačí mít silný CPU a dostatek RAM pamětí. V Pinnacle 14 je důležitá i síla grafické karty. Samozřejmostí je zapnutá hardwarová podpora při renderování. To, že Vám Pinnacle 14 tak dlouho renderuje, je záležitost čistě hadwarová. S dlouhou dobou výpočtu je třeba se smířit. I hláška "selhání exportu, chyba renderování jen potvrzuje fakt, že je někde slabina v komponentách počítače. Netuším, jaký máte systém, ale věřte, PS 14 nejlépe zvládá Windows 7, nejlépe x64bit, který nejlépe využije síly komponent PC.
-
- Informace
-