Abych nemusel popisovat o co jde, cituji:
Dobry den, mam na skušku nainštalovany edius 6,5.. vznikol mi problem pri vloženy statickeho obrazku z filmu. ulozim obrazok z filmu.. skusal som rozne formaty, no obrazok sa pri prehravani trasie.. neviete mi niekto pomoc kde može byt chyba? po vlozeni fotky je obraz v poriadku. trasenie je len ked sa ulozi obrazok priamo z filmu.
dakujem.
Odpovídám:
Třesení fotky z timeline bývá způsobeno sejmutím prokládaného snímku(frame).Nastavte si proto
v System setting,část Importer/Exporter položku Still Image na sejmutí podle potřeby buď to sejmout
horní půlsnímek nebo spodní půlsnímek.Na obrázku je nastavení pro horní půlsnímek,nastavení poměru
a uložení do JPG bez filtrování.
[attachment 647 still_image.JPG]
Předpokládám, že tentýž postup půjde použít v Edius 6.5
Ostatně, pokud se podíváte na snímky v jakémkoliv prohlížeči, zjistíte, že snímek sejmutý s nastavením Frame
je zubatý, snímek s nastavením Upper Field(horní půlsnímek) je čistý.
Nastavení Frame:
[attachment 648 frame.jpg]
Nastavení Upper Field
[attachment 649 Upper_field.jpg]
Jak na foto z timeline - Edius 6.07
-
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
- Upper_field.jpg (88.59 KiB) Zobrazeno 1136 x
-
- frame.jpg (96.04 KiB) Zobrazeno 1136 x
-
- still_image.JPG (39.7 KiB) Zobrazeno 1136 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem v Ediusu 6.06 odstraňoval proklad ve Photoshopu a zároveň upravoval kontrast, barevné podání a příp. doostřoval. V Ediusu 6.5 kupodivu není nutno odstraňovat proklad, domnívám se že to 6.5 umí nebo je to tím, že zdroj je v progresu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jestliže je zdroj a projekt progressive, snap timeline proběhne bez problému.Proto stačí default
nastavení na Frame.
Jestliže je zdroj a projekt interlaced, už z principu musí dojít k zachycení proloženého snímku.
Proto je nutno použít volbu Upper nebo Lower,aby bylo jasně stanoveno, který snímek má být zachycen.
Kontrast, jas, saturace, odstín a doostření včetně úpravy barevného podání lze dělat přímo i v Ediusu 6.0x
nastavení na Frame.
Jestliže je zdroj a projekt interlaced, už z principu musí dojít k zachycení proloženého snímku.
Proto je nutno použít volbu Upper nebo Lower,aby bylo jasně stanoveno, který snímek má být zachycen.
Kontrast, jas, saturace, odstín a doostření včetně úpravy barevného podání lze dělat přímo i v Ediusu 6.0x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tedy, steviezah, naučil jste starého psa novým kouskům ! Toto nastavení v Ediusu v.5 nebylo (poslední cz manuál je k 5.01) a tak jsem používal zažitý postup.
Díky za návod, to mi nesmírně urychlí práci, když nedočkavým vnoučatům posílám alespoň fotky, než sestříhám video !!
Díky za návod, to mi nesmírně urychlí práci, když nedočkavým vnoučatům posílám alespoň fotky, než sestříhám video !!
-
- Informace
-