Zas budeme pokusní králíci?
Že Corel koupil celou divizi home editing videa od Avid už jsme tu psali.Ale jak ke to ve skutečnosti vlastně přesně nevíme.
Pár odkazů jak to vlastně je:
Prezentace Avid:
http://files.shareholder.com/downloa...7%201%2012.pdf
Info od Corelu:
http://www.marketwire.com/press-rele...id-1675861.htm
A nyní nejnovější informace o Pinnacle:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSit...Studio+Family/
Dle mého je to předělaná verze Avid Studio 1.1 a přejmenovaná opět na Pinnacle.
No nevím, ale domnívám se, že trademak Pinnacle má již notně pošramocenou pověst, protože nechat uživatele skoro dva roky čekat a mezitím vydat vylepšený
paskvil PS 14 v podobě PS 15 a to téměř současně s novým produktem Avid Studio je notně šlapanec do hoven.
Prostě opět jednou zvítězil hon na jednorázový zisk bez ohledu na budoucnost značky.
Mezitím trh s kamerami vychrlil hejno nových kamer na které bylo Pinnacle krátké.
Nemyslím si, že Corel bude pracovat na inovaci Pinnacle, když má svoje VideoStudio X5.
Mohu se mýlit, ale Corel by musel hodně zapracovat, abych se byť jako dlouholetý uživatel Pinnacle k nové verzi Studia opět vrátil ať už má číslovku jakoukoliv.
Myslím, že uživatelé, kteří přešli na Vegas mi to mohou potvrdit, já jsem přešel na Edius 6.
Posečkám na trial až bude uvolněn a dám vědět.Screeny Studia 16 dodám později.
Pinnacle 16 z Avid Studio
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Zde slíbené screeny:
[attachment 635 20120826-Ultimate_Box_Shot.jpg]
[attachment 636 20120826-Storyboard_and_Timeline_Editing.png]
[attachment 637 20120826-3DViewing_Modes.png]
[attachment 638 20120826-Cloud_Import.jpg]
[attachment 635 20120826-Ultimate_Box_Shot.jpg]
[attachment 636 20120826-Storyboard_and_Timeline_Editing.png]
[attachment 637 20120826-3DViewing_Modes.png]
[attachment 638 20120826-Cloud_Import.jpg]
- Přílohy
-
- 20120826-Cloud_Import.jpg (157.74 KiB) Zobrazeno 1731 x
-
- 20120826-3DViewing_Modes.png (122.96 KiB) Zobrazeno 1731 x
-
- 20120826-Storyboard_and_Timeline_Editing.png (245.46 KiB) Zobrazeno 1731 x
-
- 20120826-Ultimate_Box_Shot.jpg (67.34 KiB) Zobrazeno 1731 x
No je to svinstvo pretože som Avid Studio ako predajca predal zákazníkom a teraz miesto update alebo ugrade si majú kúpiť plný program Pinnacle 16?
-
- Kontaktovat uživatele:
No to nevím, ale tuším, že upgrade už je nebo bude do Pinnacle 16.Avid Studio je pro iPad.
Dojebali to obludně, nemám slov.Momentálně se nedostanu ani na stránky na které jsem dával odkaz.
Myslím tím pinnaclesys.com, hlásí mi to Page not found.Hovada
Přidávám nový odkaz:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Home/
Na stránky o Pinnacle Studio 16 se budete muset proklikat přes nabídku Products,Videoediting software.
Dojebali to obludně, nemám slov.Momentálně se nedostanu ani na stránky na které jsem dával odkaz.
Myslím tím pinnaclesys.com, hlásí mi to Page not found.Hovada
Přidávám nový odkaz:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Home/
Na stránky o Pinnacle Studio 16 se budete muset proklikat přes nabídku Products,Videoediting software.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak píšete - "Corel by musel hodně zapracovat". Uživatelé kteří přešli k jiným nástrojům se dle mého názoru v nejbližších letech nevrátí. Tedy ti co přešli legálně a vrazili do toho peníze a hlavně spoustu času při hledání "toho správného programu" - těm ostatním je to asi celkem jedno. Šanci mají u nových zákazníků, kteří se jim pravděpodobně chytí, protože značka je známá (tady si naopak myslím že to byl rozumný krok - Pinnacle má podle mě lepší pověst než Avid Studio), cena bude jistě přijatelná a hlavně pokud bude rozhraní v češtině, tak to je u nás stále ještě velké plus.
Tak som stiahol trial verziu Pinnacle 16 a konštatujem,že je to pekný podvod! Je to úplne okopírované Avid Studio a pomenené ovládanie,inak to isté! A,že vraj nová generácia. Nech idú do riti!!!
No a dokonca si nedali ani námahu odstrániť chyby ktoré boli v AVID STUDIO. Titulkovač je ten istý !
-
- Kontaktovat uživatele:
Máte pravdu pane Polner,ale přesto bych nesoudil tak přísně.Je to Avid Studio, ale my nevíme zda
to před prodejem do Avidu nebylo Pinnacle a Avid si to jenom přejmenoval, kdežto Corel se vrátil
k původnímu názvu, protože Pinnacle je přece jenom zavedenější značka než Avid Studio v segmentu
home production.
Titulkovač je sice tentýž, ale po chvilce laborování se mi povedlo vytvořit obstojné titulky.
Nejsou to sice jak z PS 14 - 15, ale už to není takový paskvil jak v Avid Studio.
Je dodána funkce foto timeline, tak jak jsme byli zvyklí v Pinnacle a co je největší plus je návrat
k původnímu způsobu trimování.Dále vidím zlepšení v označení klipů, které jsou použity v timeline
a možnost zvolit dual view.To znamená mít okno náhledu pro timeline a okno náhledu pro zdrojové
video.
Jako ukázku jsem zvolil oboje a k tomu natrimovaný zdroj.
[attachment 639 dual_view_a_trim_zdroje.JPG]
Myslím, že si tento Pinnacle 16 své zákazníky najde, ale nechci předbíhat, moc jsem testování
nemohl dát čas.Ale jeví se to celé svižnější a odezva na akce je dobrá.
Na jednoduché home projekty bych to doporučil jako alternativu k Vegas Movie Studio nebo
pro Corel VideoStudio a hlavně je to opět česky.Uvidíme co bude stát upgrade a zda to bude mít
vývojové pokračování nebo to Corel zruší.
to před prodejem do Avidu nebylo Pinnacle a Avid si to jenom přejmenoval, kdežto Corel se vrátil
k původnímu názvu, protože Pinnacle je přece jenom zavedenější značka než Avid Studio v segmentu
home production.
Titulkovač je sice tentýž, ale po chvilce laborování se mi povedlo vytvořit obstojné titulky.
Nejsou to sice jak z PS 14 - 15, ale už to není takový paskvil jak v Avid Studio.
Je dodána funkce foto timeline, tak jak jsme byli zvyklí v Pinnacle a co je největší plus je návrat
k původnímu způsobu trimování.Dále vidím zlepšení v označení klipů, které jsou použity v timeline
a možnost zvolit dual view.To znamená mít okno náhledu pro timeline a okno náhledu pro zdrojové
video.
Jako ukázku jsem zvolil oboje a k tomu natrimovaný zdroj.
[attachment 639 dual_view_a_trim_zdroje.JPG]
Myslím, že si tento Pinnacle 16 své zákazníky najde, ale nechci předbíhat, moc jsem testování
nemohl dát čas.Ale jeví se to celé svižnější a odezva na akce je dobrá.
Na jednoduché home projekty bych to doporučil jako alternativu k Vegas Movie Studio nebo
pro Corel VideoStudio a hlavně je to opět česky.Uvidíme co bude stát upgrade a zda to bude mít
vývojové pokračování nebo to Corel zruší.
- Přílohy
-
- dual_view_a_trim_zdroje.JPG (154.52 KiB) Zobrazeno 1731 x
Upgrade už je v ponuke za 89€ čo sa mi zdá dosť pre majiteľov Avid Studio. Pravda je, že je to v češtine a je tam niekoľko zmien ale mali to cenovo odstupňovať pretože je rozdiel keď má niekto PS 14 a niekto AS a každý zaplatí rovnako a pritom oproti AS v PS 16 až tak veľa zmien za tú sumu nie je.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vážený Stevie. Tím návratem k původnímu způsobu trimování myslíte to, že je stejný jako byl v Pinnaclu klasickém? Mohu požádat případně o scren? Děkuji. PS16 moje rozhodnutí dál pracovat ve Vegas neovlivní, ale jsem hodně zvědavý. Instalovat trial se mi ovšem nechce.
-
- Informace
-