Sony DEV-5 Full HD kamera s fotoaparátem v dalekohledu

Fórum o všem ostatním - kamery, hardware, offtopic, ...
Odpovědět
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Dnes mi přišel od Sony k testování, podle mého takový úlet. Nicméně byl jsem na něj natolik zvědavý, že jsem si řekl, že ho otestuji jen tak pro pobavení a novou zkušenost bez nároku na honorář.

První dojem po vybalení?! Budu si s ním na ulici připadat, jako bych spadl přímo z nějakého špionážního letadla. Při testování v ulicích si s ním budu vypadat asi jako šmírák, ale co risknu to.

Sony DEV-5
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Tak u toho bych chtěl být jak točíte nějaký objekt a snímáte ho dalekohledem.B)-
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Díky Lubude. Samozřejmě i tento článek jsem již četl. Snažím se jít vždy vlastní cestou, nezávisle na tom, kdo o tom co už dříve napsal. První dojem, který jsem získal není zdaleka tak špatný. Jen ta hmotnost je dosti ruce zmáhající. Zase dobře sedí v dlaních a stabilizátor nemá tolik práce. Natáčí i ve 3D. Já ale nemám žádné takové zobrazovací zařízení, takže nemám tuto pro mne slepou uličku v dějinách zobrazování jak vyzkoušet. Najde-li se někdo, kdo zde zatouží po takových záběrech v surovém stavu, zkusím mu vyhovět.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Tak bohužel recenze na tento výrobek nebude. Po jeho testování a následném zhlédnutí videa z něj, jsem se rozhodl o něčem takovém, co DEV-5 produkuje raději nepsat. Kvalita videa je otřesná. Zatím nejhorší, kterou jsem kdy z Full HD kamery viděl. Navíc mikrofon není vůbec uzpůsoben ochraně proti nárazům větru a všechen zvuk z plenéru spolehlivě překryje rachot větru. To mě naštvalo tak, že jsem se rozhodl odstoupit od testu a vrátit to nepovedené cosi, co se prodává za bezmála padesát! tisíc.

Zklamu tady všechny, co se možná na výsledky testu těšili. Dokud jsem neviděl obraz 50p a zvuk, který nebyl k poslouchání ani za mírného větru, byl jsem s mnoha věci více než spokojen. Obraz a zvuk je ale to hlavní, co má z tohoto přístroje vylézat, a to bylo otřesné. Nepomůže tomu ani kvalitně rozmístěná ovládací tlačítka. ani skvělý posun zoomu.

Sony DEV-5 se nepovedl. Obraz je nekvalitní asi proto, že úhlopříčka čipů byla pouhých 4,5 mm a buňky na něm to nezachránily.
Přístroj primárně do terénu navíc nebyl ani odolný proti vlhkosti a to je další obrovská vada na kráse.

Tento 3D dalekohled je tedy zatím největším zklamání z toho, co jsem zatím testoval.
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů