Na Váš dotaz nejsem schopen momentálně odpovědět.Musím obnovu zopakovat
a to co se objeví na obrazovce musím natočit kamerou nebo vyfotit a teprve z toho
jsem schopen Vám udělat nějaký popis.Obnovu systému a celého disku dělám
zásadně nabootováním z boot CD, které si v programu vytvořím.
Domnívám se, že někde nepostupujete správně.
Pokusím se na to s pomocí Vašich příspěvků přijít.
Toto téma se mi jeví jako velmi aktuální a pokud už máte někdo připravený příspěvek
jak na obnovu systému pomocí jakéhokoliv zálohovacího programu stylem
krok za krokem napište jej.Nebo mi jej pošlete, já ho tady dám a popřípadě zamknu
aby nezanikl v hejnu dalších příspěvků.Diskutovat o něm se může v jiném vláknu.
Aktivace Windows při reinstalacích
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem k tomu zatím neměl žádné příspěvky pouze mě zajímalo,co všechno nabídne to boot CD/DVD/ z Paragonu když to vložím do mechaniky a zda to nabídne mezi jiným i formát HDD. Ten počátek mám vyhotovený tak jak uvádíte ve screnech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Romolus napsal:
Ideální je mít klon z OS čerstvě nainstalovaného, do kterého jsou implementovány pouze aktualizace a záplaty, maximálně s některými ovladači, ale ty po určité době zestárnou a stávají se zastaralými, tak je lepší vždy do klonu čisté zálohy později nainstalovat tyto ovladače a programy aktuální v daný čas, kdy se rozhodneme používat z brusu nový systém ať již z jakéhokoliv důvodu.
Já bych k tomu jenom dodal:
Nově aktualizovaný OS opět zazálohovat, popřípadě vytvořit jenom přírůstkovou zálohu.
Až si myslím, že přírůstkových záloh mám dost, vytvořím z poslední přírůstkové
další plnou a předchozí plnou smažu včetně přírůstkových smažu.
Tak mám například poslední plnou zálohu se SP1 a aktualizace k 5.1.2012.
Do ní mám udělány přírůstkové jenom s Vegasem a Avidem, další protože tato kombinace mi nedělala
problém je s doinstalovaným Ediusem.A úplně poslední je všechno dohromady a k tomu ještě Corel X4.
Takže jestli se rozhodnu v dubnu pro čistý systém bude to do stavu k danému datu a ty nové aktualizace přetrpím
než se .nainstalují.Nebude jich podle mne tolik abych musel vytvářet novou plnou zálohu.
Ale musím vzít v úvahu, že původní příruskové zálohy budou k ničemu.Nebo respektive platné k době
vzniku.
Tímto způsobem oblbuju trial aplikace abych měl čas se v nich pohrabat.
Zazálohuju stav před jejích instalací, pak je nainstaluju a až uplyne jejich trial doba vrátím systém
do původního stavu bez nich.Paráda, nemusím hledat, kde v kterém registru zůstal nějaký zbytek
a rovnou instaluju trial nanovo a opět běží trial doba.
Pro mě je podstatně víc důležité mít nejdříve čistý, aktualizovaný systém než zálohované aplikace
které mohu kdykoliv nainstalovat.
.
Ideální je mít klon z OS čerstvě nainstalovaného, do kterého jsou implementovány pouze aktualizace a záplaty, maximálně s některými ovladači, ale ty po určité době zestárnou a stávají se zastaralými, tak je lepší vždy do klonu čisté zálohy později nainstalovat tyto ovladače a programy aktuální v daný čas, kdy se rozhodneme používat z brusu nový systém ať již z jakéhokoliv důvodu.
Já bych k tomu jenom dodal:
Nově aktualizovaný OS opět zazálohovat, popřípadě vytvořit jenom přírůstkovou zálohu.
Až si myslím, že přírůstkových záloh mám dost, vytvořím z poslední přírůstkové
další plnou a předchozí plnou smažu včetně přírůstkových smažu.
Tak mám například poslední plnou zálohu se SP1 a aktualizace k 5.1.2012.
Do ní mám udělány přírůstkové jenom s Vegasem a Avidem, další protože tato kombinace mi nedělala
problém je s doinstalovaným Ediusem.A úplně poslední je všechno dohromady a k tomu ještě Corel X4.
Takže jestli se rozhodnu v dubnu pro čistý systém bude to do stavu k danému datu a ty nové aktualizace přetrpím
než se .nainstalují.Nebude jich podle mne tolik abych musel vytvářet novou plnou zálohu.
Ale musím vzít v úvahu, že původní příruskové zálohy budou k ničemu.Nebo respektive platné k době
vzniku.
Tímto způsobem oblbuju trial aplikace abych měl čas se v nich pohrabat.
Zazálohuju stav před jejích instalací, pak je nainstaluju a až uplyne jejich trial doba vrátím systém
do původního stavu bez nich.Paráda, nemusím hledat, kde v kterém registru zůstal nějaký zbytek
a rovnou instaluju trial nanovo a opět běží trial doba.
Pro mě je podstatně víc důležité mít nejdříve čistý, aktualizovaný systém než zálohované aplikace
které mohu kdykoliv nainstalovat.
.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Otakar:
spouštěcí CD vytvořené jakýmkoliv pouze zálohovacím softem slouží k obnově systému.
Nikoliv k formátování disku.Takovou funkci tam nenajdete.
Možná bude na Wizzard Disk od Seagate.To je okleštěný Acronis.Tam má význam.
Nehovořím o softu All in one, kterým Paragon ve full verzi je.Tam má navíc funkce jako je tvorba
logických disků a přerozdělování prostoru mezi nimi.Bližší info si najděte na stránkách výrobců programů.
spouštěcí CD vytvořené jakýmkoliv pouze zálohovacím softem slouží k obnově systému.
Nikoliv k formátování disku.Takovou funkci tam nenajdete.
Možná bude na Wizzard Disk od Seagate.To je okleštěný Acronis.Tam má význam.
Nehovořím o softu All in one, kterým Paragon ve full verzi je.Tam má navíc funkce jako je tvorba
logických disků a přerozdělování prostoru mezi nimi.Bližší info si najděte na stránkách výrobců programů.
-
- Kontaktovat uživatele:
Také se přimlouvám k nějakému podrobnějšímu návodu na zálohování systému a pozdější aktivaci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já tedy upřednostňuji zálohu celého systémového disku, t.j. nejen operační systém, ale i všechny programy s kterými pracuji. Samo že se zálohuje ihned po instalaci. Instalace OS je v porovnání s instalací programů a jejich konfigurací (k obrazu svému) v podstatě časově zanedbatelná. Běžně mám po formátování naistalovánu celou zálohu za něco málo přes 1 hod. Instalace samotných programů mi trvávala hodně přes půl dne.
Stevie... tu fintu s trialem jsem používal také, u Ediusu 3 se mi vyplatilo i koupit do něho češtinu. Ale znal jsem borce, kteří byli schopni vymazat stopy v registrech.
Stevie... tu fintu s trialem jsem používal také, u Ediusu 3 se mi vyplatilo i koupit do něho češtinu. Ale znal jsem borce, kteří byli schopni vymazat stopy v registrech.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nějaký návod na zálohu systému nachystám.
Hrabat se v registrech už mě nebaví.Vím o tom, že to jde, ale nezabývám se tím.
Já mám velice spartánsky zařízený systém.Když mi něco nehraje nebo je kodováno nějakým
hovadským kodekem nezajímá mě to.Je to věc názoru a ten Vám nevnucuju,
Jenom hovořím ze zkušenosti.Naposled jsem zhruba po tříhodinové diskuzi na Skype objevil v cizím
systému kodek od Shark07 označený jako Win7codecs a to mi dotyčný tvrdil, že nic takového neinstaloval.
Věřím mu to a hned jsem přišel jak je to možné.Tento codecpack byl součástí
silent instalace nějaké verze Divx.Samozřejmě v default nastavení bylo vypnuto
Windows Media Foundation a to co já jsem přehrál bez problému windows media playerem u něho nešlo.
Po odinstalaci tohoto zhovadilismu a naštěstí po odinstalaci to po sobě nastavilo vše zpět
jeho problémy s editací videa v Avid studio pominuly.A tak je to pomalu s každým problémem co řeším
a odmítám se nadále na řešení takových problémů podílet.Vždy je na vině nějaká jiná aplikace, která brání
ve správném fungování té požadované.A je jedno jestli je to Vegas, Avid, Edius nebo Premiere.
Takže jestli mi něco jede a já k tomu udělám návod a pak někdo tvrdí, že do určité doby mu všechno jede
a pak dojde k pádu systému nebo aplikace spadne, pak mně jeho problém dále nezajímá.
Z toho důvodu jsem ukončil další aktivity na Youtube a přestal publikovat návody.
Už je píšu jenom sem a také zde zvažuju o tom, že svoji činnost omezím.
Viz můj poslední příspěvek zde, který už není dopodrobna.
http://forum.strihvidea.cz/read.php?25, ... 2#msg-9062
Omlouvám se Všem, odnesou to i ti co jsou v tom nevinně, ale já si svého času vážím
a nemíním nikomu dělat zadarmo správce systému nebo čtenáře manuálu.
Hrabat se v registrech už mě nebaví.Vím o tom, že to jde, ale nezabývám se tím.
Já mám velice spartánsky zařízený systém.Když mi něco nehraje nebo je kodováno nějakým
hovadským kodekem nezajímá mě to.Je to věc názoru a ten Vám nevnucuju,
Jenom hovořím ze zkušenosti.Naposled jsem zhruba po tříhodinové diskuzi na Skype objevil v cizím
systému kodek od Shark07 označený jako Win7codecs a to mi dotyčný tvrdil, že nic takového neinstaloval.
Věřím mu to a hned jsem přišel jak je to možné.Tento codecpack byl součástí
silent instalace nějaké verze Divx.Samozřejmě v default nastavení bylo vypnuto
Windows Media Foundation a to co já jsem přehrál bez problému windows media playerem u něho nešlo.
Po odinstalaci tohoto zhovadilismu a naštěstí po odinstalaci to po sobě nastavilo vše zpět
jeho problémy s editací videa v Avid studio pominuly.A tak je to pomalu s každým problémem co řeším
a odmítám se nadále na řešení takových problémů podílet.Vždy je na vině nějaká jiná aplikace, která brání
ve správném fungování té požadované.A je jedno jestli je to Vegas, Avid, Edius nebo Premiere.
Takže jestli mi něco jede a já k tomu udělám návod a pak někdo tvrdí, že do určité doby mu všechno jede
a pak dojde k pádu systému nebo aplikace spadne, pak mně jeho problém dále nezajímá.
Z toho důvodu jsem ukončil další aktivity na Youtube a přestal publikovat návody.
Už je píšu jenom sem a také zde zvažuju o tom, že svoji činnost omezím.
Viz můj poslední příspěvek zde, který už není dopodrobna.
http://forum.strihvidea.cz/read.php?25, ... 2#msg-9062
Omlouvám se Všem, odnesou to i ti co jsou v tom nevinně, ale já si svého času vážím
a nemíním nikomu dělat zadarmo správce systému nebo čtenáře manuálu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si uvědomil, že jsem nenapsal, že disky které obnovuju nemusím opětovně formátovat pokud
provádím obnovu ze zálohy.Zálohu disku dělám vždy celého disku včetně boot partition.
Ostatní partition pokud obnovuju ze zálohy také neformátuju.
Formát disku dělám jenom když vytvořím novou čistou partition.
Návod udělám pro partition, kde mám Windows 7 a nebude se týkat multibootu.
Takže ne pro PC, kde jsou nainstalené dva systémy jako je Win XP a Win 7.
Uživatelé, kteří to takto mají vědí co a jak a už to tu v podstatě popsali.
Návod udělám na free verzi Paragonu na kterou jsem dával odkaz.
Pro majitele disku Seagate musím Disk Wizzard nejdříve vyzkoušet.
provádím obnovu ze zálohy.Zálohu disku dělám vždy celého disku včetně boot partition.
Ostatní partition pokud obnovuju ze zálohy také neformátuju.
Formát disku dělám jenom když vytvořím novou čistou partition.
Návod udělám pro partition, kde mám Windows 7 a nebude se týkat multibootu.
Takže ne pro PC, kde jsou nainstalené dva systémy jako je Win XP a Win 7.
Uživatelé, kteří to takto mají vědí co a jak a už to tu v podstatě popsali.
Návod udělám na free verzi Paragonu na kterou jsem dával odkaz.
Pro majitele disku Seagate musím Disk Wizzard nejdříve vyzkoušet.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,tak jsem zkusil to bootovací CD z toho Paragonu abych viděl co se načte.Naskočí první tabulka a hned po ní se načte druhá s výběrem ale nevím co bych zde měl vybrat za funkci pokud by se mě třeba sesypal HDD C:// a měl bych zálohu C:// z Paragonu předem uloženou např.na HDD D:// tedy úplně na jiném disku. /to bohužel v tom chipu není popsáno pouze je tam recovery z funkčního softu/ a nevím jak by se tedy mělo postupovat dál v té tabulce abych se dostal k záloze.
-
- Kontaktovat uživatele:
Po pomalém naformátování hdd 500g cca asi 2 hod mě po instalačce win7/64 hlásí neplatný product key když jej zadám znova totéž.V přilož. výpisu je že aktivace jsou ještě 4.Ve 2hém výpisu je platnost do 12.4.2012 nic jiného. Znamená to že jej musím zakoupit jak hlásí microsoft protože i po zadání.ID ke kterému jsem vyzván vypíše že jej nenalezl.Má smysl to zazálohovat v Paragonu když Win hlásí neplatny product key ?
[attachment 527 4.png]
[attachment 527 4.png]
- Přílohy
-
- 4.png (119.01 KiB) Zobrazeno 1328 x
-
- Informace
-