Nejdřív nechám projekt renderovat s použitím šablony Sony AVC (vznikne 1. soubor) a pak ještě jednou s použitím nastavení od Alf60 http://forum.strihvidea.cz/read.php?28, ... 2#msg-8818 (vznikne 2. soubor) - ještě jsem změnil 192 na 256 Kbps a nezaškrtával RF overmodulation protection. Do DVD-AR potom načtu oba soubory a ve filmové stopě nahradím zvuk zvukem z 2. souboru. Potom zvukový soubor smažu. Na nic elegantnějšího jsem zatím nepřišel.
Záleží-li mi na tom, abych neztratil nic na hlasitosti ani při prvním renderování ve Vegasu, 2. soubor nechám renderovat jen jako PCM zvuk. DVD-AR ho stráví a k úbytku hlasitosti nedojde ani ve Vegasu.
Neumí to někdo jednodušeji?
Obecný pokec o SONY VEGAS Pro
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Čistě teoretická úvaha:
Vyexportovat hotové video v požadovaném formátu bez zvuku.
Pro export zvuku použít exportní funkci Vegasu Real-Time Renderer.Vyleze wav v PCM.
Oboje vložit do DVD Architect.
Provést export z Architecta.
Vyexportovat hotové video v požadovaném formátu bez zvuku.
Pro export zvuku použít exportní funkci Vegasu Real-Time Renderer.Vyleze wav v PCM.
Oboje vložit do DVD Architect.
Provést export z Architecta.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to funguje (jiný PCM než wav Architect bez dalšího renderování nevezme), ale zabere to hodně místa. Myslel jsem, jestli nelze nějak nastavit AC3, aby ve Vegasu nedošlo ke ztrátě hlasitosti a Architect to strávil bez dalšího renderování.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já mám dojem, že asi mícháme neslučitelné.Nevím proč má Vegas volbu zvuku AC3, když standart o exportu na DVD nebo BD
používá Digital Dolby nebo PCM.
Momentálně si nejsem jist, jestli AC3 a Digital dolby to samé jest:D
Je taky možné, že nesprávně uvažuju, ale omlouvám se, Vegas už jsem ze systému dal pryč.Ale mám ho ještě v jednom starším
PC u známých, pokud tam zajdu můžu se na to podívat.
používá Digital Dolby nebo PCM.
Momentálně si nejsem jist, jestli AC3 a Digital dolby to samé jest:D
Je taky možné, že nesprávně uvažuju, ale omlouvám se, Vegas už jsem ze systému dal pryč.Ale mám ho ještě v jednom starším
PC u známých, pokud tam zajdu můžu se na to podívat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Stevie. Vraťte si tedy Vegas zase hezky zpátky. Místa zabere maličko, instalace trvá minutu a nijak v PC nepřekáží ani nekoliduje s ostatním softwarem. VY jste ten, kdo je tu nejerudovanějším rádcem a to univerzálně. Navíc, když používáte DVD AR, tak se Vám i ten Vegas občas může hodit. Děkuji za pochopení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Vegas má v šabloně pro AVCHD defaultní zvukový výstup AC3 (kterému Architect nerozumí a znovu ho renderuje) a zvuk z originálního snímku z kamery rovněž nese označení AC3, tak jsem se domníval, že jde o standardní zvukový formát pro AVCHD. Pro úplnost uvádím, že např. Power Director se zvukem ve formátu AC3 nemá žádný problém, je dafaultně nastaven pro AVCHD a hlasitost ponechá na původní úrovni. Stále věřím, že ve Vegasu jde jen o nějaké špatné nastavení a ne o chybu programu.
-
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem zrovna na PC, kde Vegas je.Jenže, když jsem zkusil export s nastavením AC3, MediaInfo mi hlásí Audio formát AC-3
a nikoliv PCM, které Architect bere bez reenkodování.
Za chvíli se ozvu, potřebuju si i do tohoto PC nainstalit Architecta,
a nikoliv PCM, které Architect bere bez reenkodování.
Za chvíli se ozvu, potřebuju si i do tohoto PC nainstalit Architecta,
-
- Kontaktovat uživatele:
Nedaří se mi zjistit jaký přesně formát exportu nastavit, aby DVD-Architect u AC3 neustále nehlásil rekompresi.
Je sice pravdou, že Vegas bitrate o velikosti 448 kBps v nastavení nemá.a tak jsem zkusil nastavení projektu
v DVD Arch změnit.Bezvýsledně.
Jediné co je ochoten Arcitect akceptovat jako AC3 bez rekomprese je vlastní vytvořený soubor.
Docházím k názoru, že toto omezení je dáno z nějakých mi neznámých důvodu přímo v DVD Architectu.
Neumím si jinak vysvětlit proč téměř identický zvuk se musí rekompresovat a rozdílné video ne.
Podívejte se na obrázek a vlevo je zvuk vytvořený DVD Architectem a vpravo zvuk vytvořený Avidem.
[attachment 386 compare_export.JPG]
Avid je jediný editor, který měl pro audio volbu, odpovídající tomu, co leze z Architecta.
Podotýkám, že jsem zkoušel export ze všech 5 editorů co mám k dispozici a bezvýsledně.
(abecedně Avid Studio, Corel X4 Pro, Edius 6, Magix X4 Pro, Vegas 11 Pro.)
Moje resumé:
Než bych se trápil jak nastavit Vegas, pokud vůbec nějaké řešení je aby to odpovídalo Architectu a nemusel řešit zeslabené
audio z Vegasu, což lze považovat za chybu Vegasu,radši si vyexportuju PCM a jen ho dodám.
Ještě me napadlo, podívat se při nastavování exportu z Vegasa, jestli někde není zastrčená volba Normalize audio, nebo nějaká
jiná např. Stripped audio ovlivňující původní zvuk.Tohle už jsem nezkoušel a nehledal.
Je sice pravdou, že Vegas bitrate o velikosti 448 kBps v nastavení nemá.a tak jsem zkusil nastavení projektu
v DVD Arch změnit.Bezvýsledně.
Jediné co je ochoten Arcitect akceptovat jako AC3 bez rekomprese je vlastní vytvořený soubor.
Docházím k názoru, že toto omezení je dáno z nějakých mi neznámých důvodu přímo v DVD Architectu.
Neumím si jinak vysvětlit proč téměř identický zvuk se musí rekompresovat a rozdílné video ne.
Podívejte se na obrázek a vlevo je zvuk vytvořený DVD Architectem a vpravo zvuk vytvořený Avidem.
[attachment 386 compare_export.JPG]
Avid je jediný editor, který měl pro audio volbu, odpovídající tomu, co leze z Architecta.
Podotýkám, že jsem zkoušel export ze všech 5 editorů co mám k dispozici a bezvýsledně.
(abecedně Avid Studio, Corel X4 Pro, Edius 6, Magix X4 Pro, Vegas 11 Pro.)
Moje resumé:
Než bych se trápil jak nastavit Vegas, pokud vůbec nějaké řešení je aby to odpovídalo Architectu a nemusel řešit zeslabené
audio z Vegasu, což lze považovat za chybu Vegasu,radši si vyexportuju PCM a jen ho dodám.
Ještě me napadlo, podívat se při nastavování exportu z Vegasa, jestli někde není zastrčená volba Normalize audio, nebo nějaká
jiná např. Stripped audio ovlivňující původní zvuk.Tohle už jsem nezkoušel a nehledal.
- Přílohy
-
- compare_export.JPG (110.4 KiB) Zobrazeno 1204 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Při využití šablony pro export AVCHD nelze u zvuku měnit téměř nic, tedy nic, čím by se dal Architect obměkčit, aby zvuk znovu nekódoval. V případě, že uživatel Vegasu trvá na zvukovém výstupu AC3 (protože ho tak má i v originálu) a na tom, aby jej Architect znovu nekódoval, je skutečně jediným možným řešením dílčí renderování zvuku s nastavením dle obrázku od Alf60 (bohužel s výslednou slabší hlasitostí). Čili ano, pro zachování zvukové kvality nejbližší originálu používám dílčí export do PCM (wav).
[attachment 387 AC-3Pro.gif]
[attachment 387 AC-3Pro.gif]
- Přílohy
-
- AC-3 Pro.gif (38.94 KiB) Zobrazeno 1204 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle už není třeba takový krkolomný postup.Vyexportujte z Vegasu bez snížené hlasitosti podle postupu jak
píšu ve vlákně Chybí volba AC-3 Pro.
Pak projekt DVD Architect nastavte na PCM zvuk.A nemusíte exportovat extra zvuk a extra video..
píšu ve vlákně Chybí volba AC-3 Pro.
Pak projekt DVD Architect nastavte na PCM zvuk.A nemusíte exportovat extra zvuk a extra video..
-
- Informace
-