Umí Edius 6 AVCHD DVD?

Odpovědět
Otakar
Příspěvky: 358
Registrován: 20.09.2011, 20:50
Kontaktovat uživatele:

Díky.Je to tady všechno k Ediusu ale ještě se zeptám.AVCHD DVD udajně přehrají pouze některé přehrávače Blue Ray,ty novější to možná umějí již všechny.
Může se ale vypálit AVCHD i na placku BD-R /BD-RE/ pokud to vůbec jde viděl jsem někde zcela jinou strukturu než je u Blue Ray a pokud by si s tím přehrávač
samozřejmě poradil a nebo to musí být pouze na DVD.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Tak já to vůbec netuším.AVCHD DVD jsem nezkoušel.To by mohl vědět kolega Romolus.Ono je rozdíl mezi standartními přehrávači, které jsou nastaveny podle normy
a mezi stolními přehrávači multimediálními a v tom nemám přehled.
Momentálně jeden takový mám doma,je to DVD player a je na něm hrdě napsáno progresive scan DivX playback.
Zamozřejmě, že v návodu je velké kulové co to znamená a co to přehrává.Kromě obvyklých keců jako, že to umí přehrát DVD+R-R/RW,CD Video,MP3 a bla.bla,bla.
Až budu něco takového jako je multimediální player potřebovat,použiju radši jedno starší PC,propojím ho s TV a přehraje mi to všecko.
Je v podstatě správné a já souhlasím s filozofií Ediusu,proč neexportovat na disk DVD nebo BD něco co není kompatibilní se současnou normou.
Pokud uživatel chce,ať si to vyexportuje jak chce,ale placku vypálí v něčem jiném.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Koukám tu a vidím, že jsem napsal příspěvek o AVCHD a BD pro Otakara a ono to tu NENÍ!

Tak znovu. AVCDHD DVD struktura na BD vypálit jde. Zda-li je taková placka funkční nevím. Tímto směrem mé experimenty nesměřovali. Vím jistě, (vlastní zkušenost) že BD struktura disku je v pohodě funkční na AVCHD DVD. V PS12 byla ještě struktura AVCHD DVD úplně shodná s BD strukturou disku. Až v PS14 a 15 byla zjednodušena. Byly vypuštěny některé beztak prázdné složky. Je možné, že, když se do AVCHD DVD struktury tyto prázdné složky z BD struktury přidají, a vypálí se na disk, bude takový BD funkční. Já to nikdy neměl potřebu dělat, ale z principu by to jít mělo. Ve složce STREAM jsou po vyrenderování videodata shodná v obou případech.

Vím, že jsem v sekci Edius a píši o Pinnacle. Struktura disku AVCHD DVD i BD by měla být ve všech softech přeci stejná.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Vyjímečně má tento příspěvek souvislost s Ediusem.Tak jak jsem Vám napsal výpis z normy tak to Edius podporuje.Znamená to zároveň,že takto to musí podporovat všechny přehrávače,čili je to něco jako minimální konfigurace.A zde platí,že disk AVCHD DVD nelze přehrát ve stolním přehrávači DVD.Takže není divu,že tento export
v Ediusu není povolen.
Totéž platí i pro dodatek k normě BD,který vyšel pod názvem 2.0,ale jestli už je aplikován závazně nevím. Jedná se o progressive záznam
a doposud norma platí pro export BD jako interlaced.
Zatím doporučuji všem držet momentální platné normy,aby se Vám nestalo,že nějaký stolní player Vám nepřehraje Vaše disky.
AVCHD DVD je určeno po BD playery.Spíš by v Ediusu stálo za úvahu nastavit projekt kompatibilní s BD,ale podstrčit mu při vypalování DVD.Je ovšem otázka
jestli si Edius hlídá i medium,to jsem nezkoušel.
Otakar
Příspěvky: 358
Registrován: 20.09.2011, 20:50
Kontaktovat uživatele:

Zdravím pokud jsem to dělal správně při volbě projektu 24p tak AVCHD mě v Ediusu nabídne pouze uložení do souboru m2ts pak bych musel vytvořit strukturu a uložení na DVD třeba v Neru /podle Ediusu by to tedy nebylo správné a nepůjde to přehrát?/ Edius vytvoří v tomto projektu podle mě pouze BD ať již do souboru nebo s vypálením tam ale pokud vložím DVD místo BD tak se samozřejmě nevysvítí položka Create disk.
Jde tedy vůbec AVCHD DVD vytvořit přímo v Ediusu.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Přímá volba AVCHD DVD v Ediusu není.Aspoň ne v té formě jak to podporovalo PS už ve 12.Kolega tvrdí,že už to měla 11,ale já si tím nejsem jistý.
Podporu AVCHD DVD ani nelze očekávat.Tento formát se neuchytil.
Otakar
Příspěvky: 358
Registrován: 20.09.2011, 20:50
Kontaktovat uživatele:

Díky za odpověď.
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host