Avid studio Pomoc

Fórum k programu Avid Studio
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Archivaci nelze doporučit v žádném videoprogramu a je jedno který to je.Vždy si uložte originál video přímo z kamery a ve stavu jak jste to natočili.
Pokud si zazálohujete hotový film z jakéhokoliv programu není to na škodu,ale video z kamery je originál a nelze ho nahradit jakýmkoliv exportem.
V současné době to není problém,snad 90 procent kamer se dá propojit s PC přes USB port a detekuje se jako mass storage device nebo přenosný disk
a není nic jednoduššího než to někam nakopírovat.
Jiná je situace u profi kamer se záznamem na pásku,ale to už je o něčem jiném.
Miroslav Polner

Ja mám profi kameru na pásku a archivujem tak, ž epôvpdné data nahrám do PC a ešte minimálne na externý HD. Inak páska sa dá tiež archivovať pretože tie ceny pások už nie sú také vysoké ako v minulosti, ovšem tiež všetko nearchivujem, iba do istej doby pretože ak zrátam to čo za rok natočím tak také úložisko dát by som asi ťažko uchovával. Archivujem iba to najdôležitejšie a ostatné po istej dobe zmažem.
Otakar
Příspěvky: 358
Registrován: 20.09.2011, 20:50
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,k té archivaci mám dotaz.I když to takto dělám od samého začátku abych o nic nepřišel,je ale potřeba nyní zálohovat od Sony kromě *.m2ts i pomocné soubory *.modd a *.moff.Mohou být tyto soubory v budoucnu na něco použity a tedy skladovat je a nebo ne.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Podle toho co jsem kde vyčetl,by tyto soubory měly sloužit k indexaci.Tzn. pro snažší vyhledávání v kameře a přehrání.Měly by mít velikost v řádu kB,ale pro archivaci
nejsou nutné.Tolik obecně.
Řekl bych,že více informací vyčtete z manuálu ke kameře.
Pepa

Mám kameru Samsung MHX 200, když z ní natáhnu nějaký záběr do AVID studia tak ve formátu SDV se mi změní rozměr obrazu na 4:3, při HDV je normální
16:9. Neví si radi co s tím, poraďte.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Máte nastaven v kameře pro SDV formát 16:9?Domnívám se,že v Samsungu je SDV nastavení 720x576 4:3 což je standart a tím je to v pořádku.
Podívejte se do návodu ke kameře co znamená SDV a HDV a jaké jsou možnosti.
Apropo není to Samsung HMX 200?
Líp poradit neumím,nevím co a jak máte nastaveno.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host