Proč používat SONY DVD Architect 5

Authoring v Sony/Magix DVD Architect a DVD Architect Studio
Odpovědět
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Jestli je to PS nebo AS v obou je menu na BD sázka do loterie, kterou nehodlám neustále tolerovat. V PS střihám rád a nehodlám se toho zatím vzdát. Štve mě navíc také, že je v případě BD max. bitrate pouhých 15000Kbps. Je lepší to tedy nechat renderovat jako soubor pro BD, kde je strop 40000Kbps. to samozřejmě se svou kamerou nevyužiji, ale do budoucnosti, kdo ví. Díky.

pro Marta: Velmi děkuji za ochotu pomoci!
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Začínám se pomalu, ale jistě přibližovat nastavení, pro které jsem tu hledal nápovědu. Čím více se člověk vciťuje do tohoto software, tím mu začíná být jasné, jak moc užitečný program to je. Měl jsem ho ve svém PC již několikrát, ale nedokázal jsem s ním pohnout a proto byl pro mne do nedávna nepoužitelný. Situace se změnila a já mu pomalu přicházím na chuť. Jedno je jisté, když mi to v něm půjde, bude pro mne Pinnacle, už pouze programem editačním. Authoring budu moci doufám v budoucnu přenechat SONY DVD ARCHITECT. Po zatím částečném pochopení základních pravidel jsem mu stále více nakloněn. Dá to ještě hodně učení a s tím spojených omylů a slepých uliček. Je potřeba to nevzdat, protože odměna je potom "sladká".
Po letitých zkušenostech, se sestavováním menu výhradně v PS (co jsem se s tím kolikrát natrápil) poznávám, jak nedokonalé postupné skládání a vrstvení v PS je!
Když DVD AR příjdete po malých krůčcích na zoubek a začnete chápat jeho filozofii, bude pro Vás čím dále přitažlivějším. Aspoň u mne to tak je. Jestli se mi to povede dotáhnout do úspěšného konce, určitě dám vědět, ale netuším, jak tady potom svoje zkušenosti popsat. Ono něco jiného je to dělat a něco úplně odlišného se to potom pokusit úspěšně vysvětlit ostatním zájemcům o toto téma. Takový návod se mi zatím jeví, jako neuskutečnitelný. O to větší obdiv mám k těm, co jsou toho schopni. Učení je mučení. Zpět do akce!
Romolus
Příspěvky: 1750
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem se s DVD AR 5.2 již jakž takž sžil. Dokonale jej nemám zmáknutý ani náhodou, ale konečně jsem pochopil filozofii tohoto užitečného nástroje na vytváření menu pro DVD a BD. Teď je i pro mne veskrze přívětivým ve své filozofii ovládání. Jsem rád, že jsem se do jeho prostudování měl na několikerý pokus odvahu pustit. A přineslo to své ovoce. Jde v podstatě o umění nastavit a seřadit vše potřebné tak, aby to bez potíží fungovalo. Kontrola přes Preview je snadná a velmi přehledná. Nestal jsem se odborníkem na tuto aplikaci, ale základy jsem snad již pochopil. Až se dostanou ještě více pod povrch, bude pracovat v něm pro mne vážně radost. Dostávám se mu pomalu pod kůži postupem podobném loupání cibule. Hezky pomalu jednu slupku za druhou. Někdy mne čeká překvapení, jindy je zase nějaká šlupka sakra odolná a trvá, než ji překonám. Věřte nebo ne, největší brzdou je člověk sám sobě. Nebát se experimentovat a v klíčových bodech postupně ukládat své výsledky pod různými jmény, je základem úspěchu při snaze naučit se s tímto software pracovat. Určitě jsem zatím neodhalil všechny možnosti. Osobně se domnívám, že to ani nebude potřeba. Nehodlám o něm přednášet, pouze v něm občas vytvořit hlavně plně funkční menu. To je bohužel v mnou oblíbeném Pinnacle prubířským kamenem.

Co mě mrzí je, že kodeky, které využívá k renderingu Pinnacle nejsou shodné s těmi DVD AR. Přesto, že nastavím základní shodné znaky pro video i zvuk, přesto se jeví v DVD AR, pro tuto aplikaci ne plně kompatibilní a je třeba rekompresse, což mě vůbec netěší. Ti, co pracuji ve Vegas tyto problémy mít naštěstí nebudou. Jak to bude s ostatními aplikacemi netuším a bude jen dobře, když tu lidé své zkušenosti přednesou a pomohou tak ostatním, nejen na tomto fóru. DVD Architect 5.2? ANO jděte směle do něho!
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů