chaos v klipoch či scénach

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
cxcx
Příspěvky: 40
Registrován: 16.10.2011, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Ako si strážite použité scény-klipy? V pinnacle som videl označený rámčekom ktorý klip som už použil a nestalo sa tak že ho použijem omylom 2x no v Avide neviem ako na to hlavne keď sú veľmi podobné a je ich viacej.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Já na to žádný fígl nemám.Začal jsem v Avidu pracovat jiným způsobem než jsem byl zvyklý v Pinnacle.No a tím eliminuju případné vložení klipu dvakrát.Protože v Avidu opravdu není indikace, který klip jsem použil dělám to takto:
Promyslím si co chci udělat.
Proberu si klipy jaké chci použít a udělám si předběžný rozpis které klipy budu skládat za sebe, jak si je pojmenuju a kde použiju jaký efekt.Honosně řečeno napíšu si nahrubo scénář.Přechody neřeším,používám téměř výhradně prolínání.Pokud chci použít nějaký extra,najdu si ho a vložím do kolekce vytvořené k tomuto účelu.
Naimportuju si potřebné klipy do knihovny.
Vytvořím si kolekci
V knihovně si v klipech udělám potřebné trimování délky,pak je vložím do kolekce a pojmenuju abych se v nich lépe orientoval podle rozpisu.
Pak je začnu sázet do timeline.

Netvrdím, že je to postup optimální, ještě si potřebuju ověřit postup rozdělování scén, který se u kratších klipů taky hodí.Chystám se zpracovat dvouhodinový film z VHS kazety, který mám nahraný do PC rozdělený na tři části nezávisle na čase a střihu.Hodím tady pak echo.

P.S.Ještě přesně nevím jak funguje funkce značky.Podívám se na to,snad tudy povede cesta.Mělo by to pomoct lépe se v klipech orientovat, ale nevím jestli se tyto značky objeví n timeline.Zapracuju na tom a dám vědět.
cxcx
Příspěvky: 40
Registrován: 16.10.2011, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Stevizah dík za tvoj návod len taká svadba vieš kolko je tam na páskach-3hodiny scén. Než to orežem pooznačujem popíšem a usporiadam tak v Pinnacle už budem možno renderovať hotovú svadbu. Príde mi to tak, že takú svadbu kde nepotrebujem špecialne efekty (tiež si vystačím len s prelínačkou a stmievačkou) lahšie spravím v Pinnacle no a Avid možno na nejaké krátke clipy napr.hudobé,športové.. atď.kde sa dá lepšie pohrať z efektami je Avid ozaj lepší. Alebo to chce prax a zručnosť ktorá mi v Avide ešte chýba ;)
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

pre CXCX. Kam se hrabe Avid Studio ,co se ovládání a přehledu týká na Pinnacle Studio. Co jsem se pokoušel dělat v AS desítky vteřin, je to samé v PS jen ve vteřinách. AS má svoje vymoženosti, ale, když člověk nepotřebuje více stop, je PS pořád lepší volbou. To mi nikdo nevymluví! Zvláště u delších projektů je PS neocenitelný. Tak intuitivní střih nemá žádný jiný program, jako právě PS. S full HD videem je sice líné a musí se střihat nejlépe po max. desetiminutových sekvencích, které se nakonec pospojují do jediného celku a vše je v pohodě.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Pánové,každý máme nějaký způsob práce.To co vyhovuje Vám,nevyhovuje mně a obráceně, ale podotýkám, že dlouhou dobu jsem taky dělal všechno v timeline tak jak to popisujete.
Dnes bych už tak neuměl pracovat i když ještě sem tam dopilovávám svůj systém.Vytvořil jsem tento svůj způsob práce při tvorbě návodů a při tom mi to nějak vyplynulo i při editaci videa a dosáhl jsem jisté rutiny.Hlavně v tom,že vím téměř přesně jak bude vypadat konečné dílo, jak co budu dělat a při samotné editaci už nad tím neuvažuju.Pak jenom do timeline nasypu to co jsem si připravil a průběžně doplním přechodama.
Akorát si nesmím udělat bordel v poznámkách, popřípadě si je napsat jako prase :DOstatně pořádek je pro blbce,my inteligenti zvládáme chaosB)-
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host