Avid Studio - 32 nebo 64 bitový systém Windows?

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Rád bych věděl co nejvíce názorů,zda používat 32 nebo 64 bitový systém.
Už mě unavuje věčné laborování a testování tohoto softu pod oběma systémy.Zcela vážně zvažuju,že se opět vrátím ke 32 bitovému systému.Důvodů mám několik:
Avid Studio není 64 bitový program a verze pro 64 bitů neexistuje,pouze stávající verze je kompatibilní se 64 bity a kdo ví jestli vůbec 64 bitová verze bude..
Totéž platí i o v současnosti dostupných pluginech pro tento soft.
Když něco hledám,co se kde pohnojilo,zjistil jsem,že část součástí programu a pluginů je
v Program Files,v Program Files(x86) a Program Data.Pro ty kdo vědí,že jde o jednu složku navíc doporučuju zkusit se v tom půl dne hrabat a hledat co k čemu patří.
Důležitý program pro editaci registrů je samozřejmě 32 bitový přesto,že systém je 64bitový.(pro neznalé Regedit,bez znalosti,co tento program umí do něj nelezte.)
Nezjistil jsem markantní rozdíl při práci s Avid Studiem při provozu na 64 bitech.Rozdíl je pouze bez nainstalovaných pluginů,s nimi je Avid ve 64 bitech daleko více náchylnější na zpomalení,renderování na pozadí nenaběhne vůbec,pořípadě zamrzne a jiné neočekávané záludnosti.
Používám 4GB operační paměti RAM,což je standartní velikost.Protože Avid není 64 bitový soft,silně pochybuju o tom,že by uměl větší velikost paměti využít.Dík za názory.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Citace Steviezah:

Nezjistil jsem markantní rozdíl při práci s Avid Studiem při provozu na 64 bitech.Rozdíl je pouze bez nainstalovaných pluginů,s nimi je Avid ve 64 bitech daleko více náchylnější na zpomalení,renderování na pozadí nenaběhne vůbec,popřípadě zamrzne a jiné neočekávané záludnosti.

Opravdu myslíte BEZ pluginů. Nechtěl jste napsat, že ke zpomalení atd. dochází právě při přítomnosti pluginů v x64bit systému W7??? Nebo jsem to jen špatně pochopil?

Já mám, jak víte x64bit OS a s tím, co je v citátu, se také občas setkávám. Mám však doinstalovány všechny dostupné plugins a balíčky efektu, které byly "přibaleny".

Jsem Vaším postřehem zmaten. Chcete říci, že se tento problém v x86 systému W7 nevyskytuje a AS v tom případě jede hladce a bez zbytečných prodlev? Díky.

Doplněk:

Vracet se k x86 OS opravdu nehodlám. Hledání jednotlivých složek v systému x64, je pravda složitější, ovšem to není pádný důvod tento systém opouštět. Jde jen o zvyk. Osobně mám hodně ostatního software v x64 a výkon je znát. Není to nijak extrémně markantní rozdíl, ale rychlost je přeci jen znát.

Svým příspěvkem jste ve mně nicméně vyvolal zvědavost, a co se AS týká, jsem zvědav na reakce ostatních přispívajících zde na fóru. Jestli je v oficiálních prohlášeních AVID psáno, že je AS připraveno na práci v x64 a budou tam s AS problémy, které naznačujete výše, bude i toto dle mého názoru důvod k reklamaci tohoto software po jeho zakoupení.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Citace:
Opravdu myslíte BEZ pluginů. Nechtěl jste napsat, že ke zpomalení atd. dochází právě při přítomnosti pluginů v x64bit systému W7?

Ano,špatně jsem to napsal,s pluginy to blbne.Konkrétně jsou to Adorage a Vitascene.Ty co jsou přibaleny s těmi je to v pořádku,ty mi jedou bez problému.Ale zvažuju možnost,že Adorage vynechám a nebudu je používat,myslím si totiž,že půjdou velice dobře nahradit.S těmito efekty mi taky Studio hodně padalo,nebo se chovalo nestandartně.
Ale musím upozornit,že v systému x86 to není o moc lepší,tam to až tak často nepadá,ale zase je větší výskyt nestandartních chyb jako je zablokovaná renderace,nebo nutnost zavřít a otevřít Studio.
Proto jsem načal tohle vlákno a počkám si na názory.Pluginům se budu věnovat v jiném vlákně,které už mám připraveno.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za doplnění. Tak trochu mi spadl kámen ze srdce. Chystám se totiž také si udělat zkušební disk s W7 + AS, ale najednou jsem byl zmaten, kterou verzi OS použít. Tímto vysvětlením mohu zůstat s klidem s x64bit OS. Adorage ani Vitascene jsem neměl nikdy potřebu použít. Mé tvůrčí ambice se bez nich obejdou. :-)

Opět si tu dovoluji tvrdit, že na vině se zpomalováním, zamrzáním atd. je odpovědné zastaralé jádro x86 Pinnacle jádro, které převzali od verze 10 z Avid Liquid, který už AVID poslal ke dnu.
Stále doufám, že se AVID pochlapí a x64bit verzi někdy - doufám, co nejdříve - vyvinou. Mají to všichni okolo, tak proč ne i oni. Composer je také v obou verzích, takže zkušenosti ve vývoji očividně mají.
zdenek2
Příspěvky: 111
Registrován: 25.09.2010, 10:49
Kontaktovat uživatele:

Já provozuji AVID na Win7 64 bitů a nemám pocit, že by se zpožďoval při renderování většího počtu efektů. Ta verze 64 bitů by měla lépe fungovat při současném běhu několika programů. Pokud člověk nechce během práce na projektu mít spuštěn ještě nějaký program, pak asi opravdu může 32 bitová verze stačit ale připadalo by mi to jako krok zpátky.
Pracoval jsem z Pinnaclem verze 9-14 a všechny verze jsem si postupně poslušně zakoupil ale u verze 15 jsem to už odmítl. Pro mne je asi nejúspěšnější verzí Pinnaclů verze 12.
Zkoušel jsem editaci v NERO Vision Xtra verze 10 (oficiálně koupeno s balíkem NERO), dále pak v Power Director 9 64 bitů (trial), SONY Vegas 10 (trial) a pak AVID (trial). U Nera mi vadilo, že v ceně nebyl autorizační software. U PD9 mě např. vadila špatná kvalita v náhledovém okně a ještě několik dalších věcí ... už jsem to zapomněl :-) . U SONY Vegas mě zase vadilo, že autorizační program uměl jenom DVD menu a pro BR menu bych musel dokoupit další extra program, navíc mě vadil trochu odlišný styl ovládání. Z AVIDu jsem zatím nadšený i když má také trochu odlišný styl ovládání než Pinnacle, ale nepadá a chodí svižně.
Je fakt, že jsem během zkoušení různých verzí programů postupně upgradoval/ladil počítač, takže dojem rychlosti zpracování mám teď asi zkreslený. Jednak jsem přetaktoval CPU i7 z původních 930@2,8GHz na 950@3,15GHz, takže i rychlost RAM (6GB) se zvýšila z původních 1066MHz na 1333MHz a přidal jsem do systému dva disky (WD RE4 RAID EDITON WD1003FBYX 1TB SATA/300 64MB cache) zapojené jako RAID 0, takže např. HD Tune změřil rychlost těchto disků 195MB/sec. Renderování AVIDu prakticky nevnímám. Chci tím říci, že už se nedívám na to, jestli se přechod renderuje tak jako jsem to dělal u Pinnacle 12-14, protože mě to nezdržuje od další editace.
Jenom jednou se mi stalo, že při přidání asi 20 přechodů ve velmi krátkém čase přestal AVID jakoby renderovat (přesněji přestaly se mizet pruhy nad časovou osou). Řekl jsem si, že je to asi stará chyba z Pinnaclů ... tak jsem celkem rychle uložil projekt (film) a znovu natáhl program s tímto projektem a ejhle pruhy tam vůbec nebyly. Takže buď se strašně rychle dopočítaly během načítání projektu anebo byly zrenderované už při předchozím běhu programu a jenom nefungovalo obarvení pruhů a já se mylně domníval, že renderování neprobíhá. Uvidím příště!
edis67
Příspěvky: 22
Registrován: 17.04.2011, 10:15
Kontaktovat uživatele:

ak môžem mojou troškou názorov prispieť : osobne preferujem Win7- 64 bit, AvidStudio mám nainštalovaný od dostupnosti na internete ( nebudem riešiť o akú verziu ide) verzia nám dobre známa...v pinnacle pracujem od verzie 7,ale môj osobný názor je,že AS je asi najlepšie čo sa im od verzie PS9 a 12 podarilo-tým myslím stability,rýchlosti atď. až na tie naše zaužívané postupy v PS..Win7-64bit,je náročnejší na pamäť - zaťaženie systému, ako aj dosť podstatná vec je verzia Win7, treba si uvedomiť o aké služby v pozadí behu systému mám záujem t.j. koľko zo systémových prostriedkov my daný Win ukrojí..ono je to s Win(už od W98)a s PS tak, podstata je rovnaká len prevedenie iné..
Podstata:
- čo naj pamäte RAM
- čo naj rýchlejšie disky ,podľa možnosti aspoň 2-3 HDD
- čo naj procesor CPU
- čo naj vyladený systém WIN
potom sa nemusí riešiť či 32-bit či 64bit ( i keď 32-bit max 3 G RAM)

CPU Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
RAM DIMM0 (BANK0 ) : 2048MB - DIMM
DIMM2 (BANK2 ) : 2048MB - DIMM
MB Asus P5QL-E
HDD WDC WD3200AAJS-00L7A0 - systém
WDC WD7501AALS-00E8B0 - dáta
VGA NVIDIA GeForce 9500 GT
WIN Windows 7 Ultimate 64-bit
na tejto zostave bez problémov strih hd video (1080i) i keď budem súhlasiť 4-or jadro je lepšie, ale to je debata o niečom inom...

tento príspevok vznikol viac menej ako poďakovanie p.steviezah a p.Romolus za ich info s ktorím sú ochotný sa podeliť ohľadne práce s PS a AS ...
edis67
Příspěvky: 22
Registrován: 17.04.2011, 10:15
Kontaktovat uživatele:

dovolím si citovať p. steviezah :
,,Ano,špatně jsem to napsal,s pluginy to blbne.Konkrétně jsou to Adorage a Vitascene,,

Adorage používam - skúšal na Win7-64bit, bez problémov..
Vitascene zatiaľ neskúšal...
cxcx
Příspěvky: 40
Registrován: 16.10.2011, 15:52
Kontaktovat uživatele:

Nechal som postaviť celkom nový počítač pre avid-studio. Konfigurácia: 6jadrový procesor AMD Phenom II X6 64-bitovy win7 2x750GB HDD sata3 raid0 na rendering ,2x1500GB HDD raid1 na archív, 1x1500GB HDDsystem GIGABIT grafika AMD Radeon HD6900 16GB operačná pamäť, 2x monitor 1600x1200, ovládač Shuttle PROv2. Chcem pochváliť zostavu že funguje veľmi spolahlivo a hlavne rýchlo -žiadne dlhé čakanie pri vložení efektov. Hodinový HD film zrenderuje do full mkv za 1.30-1.40hod. čo mi dvojjadro spracovávalo cca 6-6.30hod. Môžem len odporučiť. (Môj sen ešte sa tak naučiť ovládať ten Avid-studio po prechode z Pinnacle a budem spokojný)
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host