Avid?Zkusíme, uvidíme

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Zkusil jsem nainstalit znova Avid Studio po updatu a opravě dll knihovny.
Tady máte moje postřehy a důvody proč Avid používat:

Videoeditor,který je česky a podporuje opravdu hodně dnešních formátů,včetně tak v poslední době diskutovatelných 50p a 60p.Já požaduji abych mohl pro stříhání a spojování používat full časový údaj a full zobrazení na timeline.To znamená,že chci vidět 50 nebo 60 snímků za sekundu a chci mít střih přesně s časem např: 00:01:20:48.Tohle umí podle toho co jsem zjistil jenom Avid a Vegas,takže když já střihnu v daném čase, kolega ve Vegasu může přesně pokračovat v 00:01:20:49.Pak to bez problému pospojujeme.
Avid umí mimo jiné AVID/h264/Xvid.Konečně nešťastníci s kameramiEvolve mohou stříhat přímo a bez konvertování(mimo jiné i já)
Občas se mi stane,že Avid mi spadne,ale to je způsobeno dílem mojí prací a dílem grafikou od Nvidie.Hořce lituju dne,kdy jsem se unáhlil a vyměnil ATI 6850 za Nvidia GTX 460 GE.
Mimo jiné,od dob DV záznamu se rozšířil způsob práce dělat video postupně od začátku do konce v jednom projektu.Není to pro dnešní formáty dobrý způsob.Je lepší dělat kratší projekty.vymazlit se s nima a pak je jako projekty jenom naimportovat do timeline a hotovo.
Důvod:větší formát obrazu znamená daleko více zpracovávaných dat a větší možnost,že se někde něco zašmodrchá a program spadne.(nejenom Avid,už jsem shodil i několikrát Edius)
Chyba titulkovače(výrazné zesvětlení obrazu a barev při zobrazení titulku)bylo updatem opraveno a v exportu se neprojevuje.Projeví se ale v timeline při zapnutém renderování na pozadí.Budiž,neomdleju.
Titulky samotné jsou sice rozmazanější oproti PS,ale při troše snahy a použití vhodného fontu se to dá eliminovat.Snad vyjde update,jinak je možno použít externí titulkovač jako je Blufftitler nebo Heroglyph.Otrlé povahy mohou použít jakýkoliv grafický program,který umí uložit obraz s alfa kanálem(půhledné pozadí)
V neposlední řadě je to návaznost na PS.Hodně postupů je shodných.Vadí mi ,že nelze jednoduše udělat snímek timeline jako v PS,ale dá se to.No dobře budu se škrábat pravou rukou za levým uchem,ale přežiju to.
Efekty Adorage a Vitascene mě v současné době už netrápí,nepoužívám je a pokud potřebuji něco extra udělám si přípravu v Gimpu nebo Photoshopou a udělám si přechod na míru.Navíc když nejsem limitován počtem stop je mi jedno kolik vrstev videa použiju.
V neposlední řadě na spousta mých home video projektů Avid Studio víc než dostačující.

Avid Studio sice není dokonalý program,(mimochodem to je utopie najít dokonalý videoeditor)ale to na co já potřebuji holý videoeditor bez pluginů a hromady efektů vyhovuje.
Takže já jdu opět do Avid na home video a na vyplnění nastávajících dlouhých podzimních a zimních večerů se budu věnovat Ediusu.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Je vidět Stevie, že jste na AS úplně nezanevřel. To je dobře. Já v něm vidím stále budoucnost. Je v mém PC a čeká na další patch. Potom to s ním opět zkusím a dám mu další šanci dokázat, že stojí za to si ho koupit. Budu trpělivý a zatím se dále spolehnu v domácí tvorbě na PS 14 a 15, které stále kombinuji, protože každý má jiné mušky a nejde proto starší verzi s klidným srdcem odepsat.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Právě kombinaci PS 14 a 15 jsem se chtěl vyhnout,proto v mém případě Avid i přes některé výtky.Video z mých kamer a fotoaparátu to umí a s tvorbou klasických DVD a BD už tak moc nepočítám.Většinou půjde o videa určená pro Youtube nebo k přehrání v PC.
Uvidíme jaký bude další vývoj Avidu,ale na video jaké jsem dělal naposled tady:
http://www.youtube.com/user/AlenaZadra# ... oFoeO72UGE
ve kterém jsem použil Sony HC-27 a Evolve 1100HDII mi Avid bohatě stačí.
Miroslav Polner

Ja už používam iba AS, po udate a opravnom servis packu od Adorage mi všetko funguje a nemám väčší problém. Tak isto aj všetky efekty od BlueFX fungujú bezchybne. Jedine čo nemám dotiahnuté sú Vitascene ktoré som zatiaľ nerozchodil. Snáď v ďalšom update od AS by bolo dobré keby sa vylepšil titulkovač ktorý niektoré, hlavne písané fonty nezobrazuje vôbec a niektoré sú kostrbaté. Inak mám už urobených veľa projektov a zatiaľ bez závad a to DVD aj BD.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Na ten update jsem zvědavý jestli bude,nechce se mi používat externí titulkovač.Zatím pečlivě vybírám fonty a hraju si s tím.Protože jsem s Avidem 3 měsíce pořádně nedělal,hodně jsem zapomněl,začínám ho znovu testovat.Zatím mi několikrát spadl při použití efektu rychlost,ale to bylo proto,že jsem rýpal už do hotového a za tím jsem měl v timeline další klipy.Chce to trochu jiný způsob práce.
Už to není o tom,že si klipy namrskám to timeline a pak se v tom celém hrabu a upravuju.
Dá se to,ale na to vlastně dojela řada PS.Pokud se dělalo v DV,tak to šlo.ale s příchodem AVCHD
je to problém.Přece jenom jde o zpracovávání daleko většího počtu dat.
Kapitolou samo o sobě jsou přepracované knihovny,konečně jsem jakž takž pochopil jejich smysl,ale ještě nemám práci s nima moc zažitou.
plukovnik

Ja som si už na prácu v AS zvykol a knihovne sú urobené dobre len si treba na to zvyknúť a potom už to ide rýchlo. Pokiaľ robíte AVCHD treba dosť výkonný PC pokiaľ človek používa niekoľko stôp súčasne. Ja momentálne strihám svadby v tomto formáte a vúčšie problémy nemám a to strihám v tom denno denne niekoľko hodín. Mne zatiaľ AS nepadá a pritom ho dosť zaťažujem videom aje efektami. Všetko čo používam vrátane efektom mám originál. Dúfam, že tie titulky opravia, treba ich len bombardovať ako to bolo v pripade Adorage efektov. Trvalo im to síce dlho ale vyriešilo sa to. Tiež sa snažím používať fonty ktoré sa zobzazujú dobre, nemám čas používať externý titulkovač, tento mi postačuje a pokiaľ to opravia na moju prácu vyhovuje.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host