Stabilizace videa

Vše co se týka pluginů a doplňků
Odpovědět
Ceorges
Příspěvky: 1
Registrován: 20.05.2011, 14:04
Kontaktovat uživatele:

Máte někdo prosím zkušenosti se softwarovou stabilizací videa?Plugin ProDad Mercalli,či něco podobného?Děkuji.
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Zkoušel jsem a nelíbí se mi to,obraz jakoby dýchá.Neumím to líp popsat.
lubud

Ceorges:
Zkoušel jsem kdysi Mercalli verzi 1, ale nebylo to ono. Nedávno jsem potřeboval "zklidnit" prastaré záběry ještě z filmové kamery formátu DS8 a zkusil jsem na to použít Mercalli verzi 2. Výsledek mne docela překvapil (příjemně). Akorát bylo nutno udělat kolem obrázku černý rámeček, co překrýval roztřesený okraj obrazu využitý na stabilizaci. Rámeček (tedy titulek) jsem si natáhl v titulkovací stopě přes celý film. Šířku rámečku je třeba vyzkoušet podle stupně "roztřepání" originálního obrazu protaženého přes Mercalli. Výsledný obraz byl výrazně lepší než originál a dokonce jsem se na to pak mohl dívat i já :D.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Musím potvrdit slova chvály Lubuda na Mercalli 2. Je to první opravdu účinný stabilizátor obrazu. Zatím jsem ho jen vyzkoušel v PS 15, jako plugin a výsledky jsou více než uspokojivé. Doporučuji každému, kdo potřebuje opravdu zklidnit svoje roztřesené záběry.
Boda
Příspěvky: 49
Registrován: 17.04.2011, 21:14
Kontaktovat uživatele:

Mercalli 1 mě nijak neoslnila. Mercalli 2 je už lepší, ale u některých áberů, kde je vidět mnoho pohybu ( třeba video, kde je strom a fouká výtr) tak se tam projevuje, jak psal Stevizah mírné plavání či dýchání videa. Minulý týden jsem nad tím maturoval. Ale možná je to taky tím, že to neumím úplně vhodně nastavit. Tudíš, kdyby měl někdo český návod či popis, budu moc rád.
Odpovědět
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host