AVCHD v Pinnacle 15 UC
-
- Kontaktovat uživatele:
cez aky prehravac prehravate to video?priamo v pinnacle to ani mne nekostickuje.mne to robi v media playeri a na TV cez ten WD player elements.
Ve Windows Media Playeru mi to nekostičkuje, protože se nedá uchopit jezdec a táhnout, ale jen kliknout dál a video přeskočí na jinou scénu a hraje pěkně dál. Ve VLC se uchopit a táhnout dá a pak mi to kostičkuje. WD player nemám. Vám to v něm kostičkuje i při normálním přehrávání nebo jen když chcete video posunout na jinou scénu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechal jsem se přesvědčit k instalaci PowerDVD 10 Mark II Ultra Version.V tomto softplayeru mohu Vaše zdrojové video posunovat tažením dopředu dozadu skokově nebo dopředu pomocí tlačítka snímek po snímku.Nastavil jsem si kolečko na myši na posun dopředu snímek po snímku,nemám s tím problém,žádné kostičkování se mi neprojevilo.Totéž platí o obou vyexportovaných souborech.
Vyexportovala jsem video ve formátu MPEG-2 HD 1080p a video je moc pěkné. Když tahám posuvníkem rychle sem a tam, tak už v přehrávači VLC nekostičkuje
-
- Kontaktovat uživatele:
presne aj mne to krasne ide vo formatoch MPEG2-1080p alebo HDV2 1080i a MPEG4-1080p a dolezite je ze mi ti ide bez kostickovania na TV cez ten WD player.
steviezah od vas tie oba skusobne subory mi cez WD player kostickuju nie moc ale najma pri posunuti videa vpred a spustenim, ak by to bolo dlhsie video asi by sa to robilo to iste ako ked to vytvorim v mojom pc.
ktory format by bol najvhodnejsi aby sa kvalita videa moc neznizila?
steviezah od vas tie oba skusobne subory mi cez WD player kostickuju nie moc ale najma pri posunuti videa vpred a spustenim, ak by to bolo dlhsie video asi by sa to robilo to iste ako ked to vytvorim v mojom pc.
ktory format by bol najvhodnejsi aby sa kvalita videa moc neznizila?
-
- Kontaktovat uživatele:
Rastislave, rád to pro Vás udělám. Netuším sice, kolik toho bude, ale budu se snažit Vám pomoci.
Stevie... Nepochybuji o tom, že jsou i notebooky, které HD video zvládnou, ale budou stát o třetinu, až polovinu více, než-li PC. Komponenty v nich budou ale stále kvantitativně horší, než ty, kterými se dá osadit počítač z komponent. Máte můj obdiv, že jste dokázal provozovat PS14 na gr.k. X1600. Já mám doma starší PC s X1800 a PS14 už hlásilo problémy s jeho využitím. Co se týká rychlosti zpracování AVCHD videa, rád si připlatím za to, že PC pojede, co nejsvižněji. Ve výsledku je každá minuta dobrá a dnes také každá ušetřená kilowatt hodina el. proudu. Moderní PC jsou silnější a "žerou" podstatně méně, než stroje 2 roky a více staré. On je rozdíl, když se AVCHD počítá jeden a půl násobkem vlastní délky nebo tří až pětinásobkem. Já osobně dosti experimentuji a potřebuji projekt přepočítat několikrát. A to už se potom sec sakra načte.
Stevie... Nepochybuji o tom, že jsou i notebooky, které HD video zvládnou, ale budou stát o třetinu, až polovinu více, než-li PC. Komponenty v nich budou ale stále kvantitativně horší, než ty, kterými se dá osadit počítač z komponent. Máte můj obdiv, že jste dokázal provozovat PS14 na gr.k. X1600. Já mám doma starší PC s X1800 a PS14 už hlásilo problémy s jeho využitím. Co se týká rychlosti zpracování AVCHD videa, rád si připlatím za to, že PC pojede, co nejsvižněji. Ve výsledku je každá minuta dobrá a dnes také každá ušetřená kilowatt hodina el. proudu. Moderní PC jsou silnější a "žerou" podstatně méně, než stroje 2 roky a více staré. On je rozdíl, když se AVCHD počítá jeden a půl násobkem vlastní délky nebo tří až pětinásobkem. Já osobně dosti experimentuji a potřebuji projekt přepočítat několikrát. A to už se potom sec sakra načte.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
pro Rastislav:začínám docházet k názoru,že problém není způsoben PS,nebo nějakým jiným editorem,ale Vaším WD playerem.Mohu poprosit o jaký hardware se jedná?Kde si stáhnu co to je a specifikaci?Je to tohle?http://the-gadgeteer.com/2008/12/08/wd_ ... er_review/
Jaký export zvolit aby kvalita byla co nejlepší?lMůj názor je AVCHD HDD,ale pokud se Vám líbí a vyhovuje obraz HD MPEG-2,nebo HD MOV popřípadě mkv a Váš WD player to bezproblému přehraje zvolte si některý z nich.Není nutno se za každou cenu honit za maximálním bitrate a formátem full HD AVCHD.Nejenže rozdíl podle mne mezi 20 MB/s a 35MB/s není poznat,ale soubor je obludně obrovský.Samo že záleží na videu,ale u Vašeho jsem neměl potřebu zvyšovat bitrate.
Jenom trochu mimo:řešil jsem Hunday DVD player s USB.MPEG-2 soubor na DVD s bitrate 9,2MB/s jakž takž přehrál s několika kousnutími se ,ale totéž přes USB byla katastrofa ještě větší.Po změně na 8MB/s problém vymizel.
pro Romolus:já s vámi souhlasím,zásadně NTB pro editaci videa neschvaluju,ale bohužel někdy není zbytí a jsou to nekonečné laborace jak nastavit kameru a následně NTB.
V případě který jsem uváděl jsem na kameře Sony nastavil a to jsem měl štěstí,že tam ta možnost byla nejdříve 1440x1080i 14 MB/s a pak 1920x1080i 14MB/s a nakonec jsme našli optimální nastavení 1440x1080i 12MB/s pro slušnou editaci na NTB.A jestli neumřeli tak to nastavení používají spokojeně dodnesB)-:):D
Jaký export zvolit aby kvalita byla co nejlepší?lMůj názor je AVCHD HDD,ale pokud se Vám líbí a vyhovuje obraz HD MPEG-2,nebo HD MOV popřípadě mkv a Váš WD player to bezproblému přehraje zvolte si některý z nich.Není nutno se za každou cenu honit za maximálním bitrate a formátem full HD AVCHD.Nejenže rozdíl podle mne mezi 20 MB/s a 35MB/s není poznat,ale soubor je obludně obrovský.Samo že záleží na videu,ale u Vašeho jsem neměl potřebu zvyšovat bitrate.
Jenom trochu mimo:řešil jsem Hunday DVD player s USB.MPEG-2 soubor na DVD s bitrate 9,2MB/s jakž takž přehrál s několika kousnutími se ,ale totéž přes USB byla katastrofa ještě větší.Po změně na 8MB/s problém vymizel.
pro Romolus:já s vámi souhlasím,zásadně NTB pro editaci videa neschvaluju,ale bohužel někdy není zbytí a jsou to nekonečné laborace jak nastavit kameru a následně NTB.
V případě který jsem uváděl jsem na kameře Sony nastavil a to jsem měl štěstí,že tam ta možnost byla nejdříve 1440x1080i 14 MB/s a pak 1920x1080i 14MB/s a nakonec jsme našli optimální nastavení 1440x1080i 12MB/s pro slušnou editaci na NTB.A jestli neumřeli tak to nastavení používají spokojeně dodnesB)-:):D
-
- Kontaktovat uživatele:
Není myšlen tím WD player Win DVD player?? Před mnoha léty jsem ho používal, ale bylo s ním více problémů, než užitku a tak jsem ho opustil. Zlatý Power DVD9. S tím přehraji všechno domácí video a standardní formáty k němu přidružené.
-
- Kontaktovat uživatele:
To mně nenapadlo,ale pokud se jedná o Win DVD player tak pryč s ním.I když mám výhrady k PowerDVD playeru u starších verzí,přesto si myslím že je to nejlepší soft DVD player.V současné době testuju PowerDVD 10 Ultra a myslím,že ho zase začnu používat.
-
- Informace
-