Avid Studio

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
Miroslav Polner

Takže efekty Adorage a Vitascene sú v poriadku, chyba je v programe AS a to vtedy keď sa edituje efekt a adorage bez editácie nejde. Akonáhle sa orvorí editovať efekt tak sa AS zasekne a nerenderuje čo má za následok trhenie efektu v obraze.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

A to v prodad nevěděli,to zjistili až po Vaší intervenci?Tak to jim nesežeru,proč je potom v seznamu kompatibility u prodad uvedeno stále Avid Studio 2011 pro Vitascene 2 a efekty
Adorage jsou kompatibilní jenom s Avid Liquid.Jako při vší úctě považuju prodad za sprosté lháře,už jsem to tu psal ale mírněji,že lžou.Jak může tato firma tvrdit,že chyba je v mateřském programu pro který oni dělají plugin a přitom ho nemají v seznamu kompatibility.
Mimochodem Avid Studio 2011 není totéž co Avid Studio.
Miroslav Polner

Presne tak, niečo tu nesedí, určite nie je kompatibilita Adorage-Avid Studio. Nové efekta Od NewBlue Fx idú bez najmenšieho problému ale oni na stránke aj uvádza´jú, že to je aj pre AS a proDad pre istotu o tom mlčí.
Boda
Kontaktovat uživatele:

Tak dneska a zítra se ukáže, zda úplně přejdu na AVID STUDIO. Již dneska ráno jsem byl v terénu a točil reportáž. Za chvíli jedu točit druhou. A pak mě následně bude čekat kompletace resp. střih a chci obě reportáže setříhat v AVID STUDIU se vším všudy ( sestříhat obrázky, zvuk, titulky a korekce. Takže mě čeká ostrá zkouška :-) Snad to bude podobné jak v Avid liquid či pinnacle a snad se nikde nezaseknu :-)
Miroslav Polner

V podstate ja už všetko robím v AS, Pinnacle v PC už nemám a zatiaľ som nenarazil na problém a to strihám záznam v dĺžke tri hodiny a tri videostopy. jediná veľká chyba je stále needitovateľnosž efektov adorage,vitascene a vlastne všetkých ktoré chceme a dajú sa editovať. Avid na poukázanú chybu zatiaľ nereaguje.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Já taky dělám už jenom v Avid Studio.Konstatuji,že bez problému.V jiném vlákně tohoto fora se rozvinula diskuze,že výstup z Avid Studia je kvalitativně horší než z PS a titulky jsou zubaté.
Ten výstup nepotvrdím,jeví se mi bez závad.Titulky mám zubaté jenom v rozlišení SD a nebo pokud natáhnu projekt z PS.Co se týká těch efektů,které uvádíte,musím se zatím bez nich obejít.Z ostatních editovatelných jsem jenom zkusil HFX Hollywood a to mi jede.
plukovnik

Nezbadal som, že by bola kvalita tituliek horšia v AS ako PS, je to možno použitím daného fontu. Ja by som tie efekty potreboval používať, nakoľko som ich normálne zakúpil a podľa výrobcu by mali fungovať. Efekty v AS mi nevyhovujú nakoľko mi pripadajú nako hračky, teda väčšina z nich. Snáď sa to časom vrieši.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Vážený Steviezahu, prosím Vás i přes Vaše momentální znechucení popsat, jak a kterými metodami jste testoval PS15 kontra AS? Určitě bude poučné tu něco z toho zviditelnit a pomoci tím ostatním zde na fóru. Jsem lačný se dozvědět nové informace. Děkuji.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Odpověď jsem tady překopíroval a upravil z vlákna o titulcích,víc se tu hodí:
Avid Studio má prokazatelně horší výstup než PS a titulky jsou opravdu proti PS otřesné.V PS15 už dělat nechci,tam mi bohužel taky vzhledem k ostatním softům které mně Pinnacl donutil vyzkoušet dost věcí vadí.Dodělám rozdělané projekty a PS včetně AS pojede z HDD.Zvažuju jestli vůbec dodělám rozdělané návody na titulky pro AS.To si myslím,že si spíš trhnu ostudu když budu dělat něco od produktu u kterého budu muset na začátku návodu upozornit,že ve srovnání se starým PS15 bude výsledek otřesný.
Totéž s návodem nebo postupem jak udělat domácí video v AS,když dopředu vím,že výsledek bude zase hnojovitý.
Na testování jsem použil soubor od uživatelky Evik,abych nebyl zatížen zkresleným pohledem na svoje videa.Bohužel srovnání výsledného videa není tak prokazatelné,protože PS 15 neumí 1920x1080/50p,jenom to umí přepočítat do 25i a v tom případě je práce v PS hotové utrpení vhodné tak pro duševní masochisty a sebetrýznitele.V případě titulků je srovnání více než výmluvné.
Datel
Kontaktovat uživatele:

Nedá mi to a opět zde musím zopakovat to, co jsem napsal před měsícem. Není v tom ani kousek škodolibosti typu "vidíte, já vám to říkal". Spíš je v tom smutek a hořkost z toho, že s námi Pináklisty Avid takto "..." - dosaďte si sami. Napřed s PS15 a teď s AS. Celý měsíc pozorně sleduji zdejší diskuze a doufám, že někdo přijde a řekne: Má to sice mouchy, ale ty se dají překonat, já do toho jdu naplno.
A místo toho jsou zde většinou Steviezahovy kouzla, která alespoň trochu umožňují ostatním se začít s AS prát. Díky Steviezahovi za to! Ale jak je vidět, už i Steviezah zde nejméně 3x pronesl poměrně ostrý soud nad AS a vypadá to, že i on možná ...
Takže tady je měsíc stará část mého příspěvku.

Před časem jsem na tomto webu přišel s kacířskou myšlenkou. Položil jsem řečnickou otázku "Co, když ne Pinnacle?" Pak se za počátečního nadšení objevil trial AS. Dne 14. 4 2011 jsem ve vlákně Avid Studio zcela vážně (ač s lítostí) zkritizoval Pinnacle i AS a prohlásil mimo jiné:
Re: Avid Studio
Autor: Datel (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2011 12:05
"Nyní tady sleduji diskuze ohledně Avid Studia. A jsou zde stále stejné stesky. Že to a to nejde, že to se musí takto obejít, že tamto možná bude fungovat až v originální verzi atd. Nebude. (....) Stejně tak nebude dobře fungovat technická podpora od Exacu. Všichni to víme a všichni stále doufáme v zázrak, který nepřijde. Na tomto místě děkuji Steviezahovi, který zde supluje nezájem Exacu o podporu pro tyto produkty a ukazuje postupy a možnosti, o kterých možná netuší ani sami tvůrci programu. Nicméně nemůže ovlivnit samotné principy běhu programu.
(....) Exac na svých stránkách avizuje cenu 4290,- Kč. Za stejné peníze lze v Německu (a v USA ještě levněji) koupit střihový program, který opravdu funguje. U nás sice o polovinu dráž než tom Německu, ale nákup u sousedů snad dnes není problém. Nicméně si myslím, že cena by neměla být limitujícím faktorem, program nekupujeme na týden. Dnes jsem byl u benzinky a do týdne bude uváděný cenový rozdíl přeměněn ve smrad z výfuku :-)
Je mi to opravdu líto, člověk nerad opouští něco, co ho provázelo více jak 10 let. Nicméně před časem jsem také opustil milovaného Trabanta. V PS dokončím rozdělané projekty, ale do AS svůj čas ani peníze obětovat nehodlám. Chci jezdit lepším autem."

I přes mé negativní ohodnocení AS stále sleduji zdejší diskuze a jejich duchem se nese stále to stejné. Totiž to, že zázrak se nekoná.

Velmi se omlouvám Steviezahovi, že jsem "se zaštítil" jeho stanoviskami. Bylo to v dobré víře. Myslím, že někteří z nás budou ochotni věnovat i větší částku za pořádný software (třeba si odpustíme nějakou naši neřest :-)) a následně se sejdeme nad smysluplnější diskusí.
Omlouvám se všem, kteří si myslí, že tento příspěvek je off topic.
Zamčeno
  • Informace