Než začnete tvořit

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
steviezah
Příspěvky: 1735
Registrován: 22.03.2010, 12:00
Kontaktovat uživatele:

Chtěl bych jenom doporučit než budete editovat svoje videa:
Než začnete pracovat,udělejte si malý scénář,třeba jenom formou poznámek,čísel nebo jmen klipů jak půjdou za sebou a promyslete si dopředu jak by Váš film měl vypadat.Není totiž nic horšího,než když zjistíte při tvorbě filmu,že jste na něco zapomněli,nějaký klip by jste chtěli dodat a nějak Vám to nesedí do stávajícího.Zapomeňte na styl práce nějak to tam nahážu,přemístím,zkrátím,prodloužím, nasázím přechody a je hotovo.Na to jsou jiné softy a protože se jimi nechci zabývat neuvádím je.V Avidu to sice jde,ale program není takto koncipován.Nespoléhejte na vlastní paměť,u krátkých to sice občas dělám,ale u delších projektů se bez poznámek neobejdu.Při tvorbě návodů je to naprostá nutnost
Ušetříte si hlavně svůj čas a nervy.
edis67
Příspěvky: 22
Registrován: 17.04.2011, 10:15
Kontaktovat uživatele:

udeľujem plný súhlas....
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Já používám tužku a papír, co jsem začal střihat v PS první video. Dělám si poznámky téměř nepřetržitě, protože hlava se sice tváří, že si všechno zapamatuje, ale někdy druhý den, jindy už po deseti, patnácti minutách marně vzpomínám, co jsem chtěl kde opravit nebo doplnit, když zapomenu udělat si poznámku. Můj stůl není pro žádné estéty. Všude se válí malé kousky různých papírků s různými kusými útržky a běda, kdyby mi na můj organizovaný nepořádek někdo sáhl a něco přesunul jinam, nedej Bože, aby se něco ztratilo.

Již dlouho si říkám, že si koupím velký, tlustý sešit a budu si dělat jakýsi deník střihače videa. Už několikrát jsem bědoval, že jsem tak ještě neučinil, protože ztráta cenné poznámky, se může po čase vymstít a čas strávený rozpomínáním a hledáním v PC nebo webu jsou únavné a velmi zdržující.

Dovolím si takový sešit ostatním doporučit. Je dobré si do něho zapisovat např. základní údaje o daném projektu - kde, kdy, kdo a co se dělo a kam se to uložilo. Dále psát si podrobnosti o použitých fontech, hudbě, aplikovaných úpravách na některé z klipů atd., atd. Čím delší prodleva v práci na projektu, tím užitečnější takové poznámky potom jsou.

Pokoušel jsem si jeden čas dělat poznámky v pozn. bloku v PC, ale to není ono. Propiska a papír neztratí nikdy svoje místo na stole. Leží hezky přede mnou, na očích. Stačí malinko sklonit hlavu a poznámka je k mání. Poznámky v PC jsou nedokonalé v tom, že člověk musí neustále přepínat okna. Taková poznámka se skryje pod okno editačního programu a stává se neviditelnou, a tak se na ní dá snadno zapomenout. Člověk ji objeví, až zavře hlavní aplikaci a to bývá někdy pozdě. JO, PAPÍR A TUŽKA, TO JE PANEČKU VYNÁLEZ! Ten žádné PC NIKDY nedokáže nahradit.
šakal

Mám zvyklost po tvorbě( až je projekt vypálený) na zadní stranu etikety napsat fonty a použitou muziku. Pokud mám muziku na CD, tak si na obal napíšu, v jakém filmu jsem kterou skladbu použil . Jinak při tvorbě poznámky používám u delších projektů, nějaké jednodenní akce obvykle zvládnu bez papírku , ale u akce, která byla 14 dnů to nejde. To si dělám poznámky i během natáčení . Pokud je v plenéru čas, tak některé záběry dělám dvojí, např. transfokaci nájezd i odjezd, švenk zleva a zprava, nebo nahoru a dolů. Vždy to nejde nahradit obrácených chodem,( když v obraze je pohyb lidí, nebo předmětů). Taky si dělám záběry pro prostřihy, ne vždy jde editovat záběry bez prostřihů tak, aby na sebe nerušeně navazovaly.Každý si asi zaběhl svou metodu, ale někdy je dobré poznat, jak to dělá někdo jiný.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host