AVCHD v Pinnacle 15 UC

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
MartasKP

To Romolus : nechci tu rozpoutavat zadny dalsi flame. Nevim,jestli je to vlastni zkusenost. Pokud to tak je,tak potom PS neni vubec levna strizna,ale spis zelezozrout. Kdyz si k vykonnemu CPU ,ktery je opravdu nutny pro pohodlnou praci s HD videem,zejmena pak s formatem 50p/60p,pripoctu GK,zvukovku a 8GB RAM,pak se cenove dostavam na uroven levnejsich strizen jako EDIUS Neo3 ci Corel,ktere jsou i kvalitativne trosku nekde jinde.
Rad bych tu uvedl i link na tema Sandy Bridge,ale s ohledem na to,ze se jedna o konkurencni forum mi to neprijde prilis vhodne a proto zde necham jen par odkazu,ktere snad budou trosku vypovidajici o tom,ze tupe neverim jen reklamnim letakum.
http://www.intel.com/technology/graphics/intelhd.htm
coz doplnuje i myslim vcelku uznavany cesky web,coz uz neni jen reklama a pokud by to nestacilo,pohledam i nejaky testy techto procesoru.
http://pcworld.cz/hardware/sandy-bridge ... core-16647

a pokud jde o tyto GPU,tak si myslim,ze se nejedna o zakladni integrovanou kartu. Jakou teda GK minimalne je potreba pro PS koupit
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74778

Krom toho procesory SB byly vyvijeny pro overclocking a PC pro strih videa (zde zalezi na typu CPU)
Pro vetsinu poloprofi ci profi strizen je takovyto procesor plne postacujici bez jakejokoliv doplnovani GK a o zvukove karte ani nemluvim,protoze ani nevim o strizne,ktera by mela naroky na jinou nez integrovanou zvukovou kartu.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Jsem rád, za každý názor, který tu rozšíří mé obzory i ostatních. Já četl testy Sandy Bridge a jejich grafických jader a grafiky byly slabé. Bohužel netuším, kde to bylo a odkaz tedy poskytnout nedokáži.

Určitě to prověří, až praxe některého z uživatelů takového "domácího mazlíčka". Dovoluji si ale tvrdit, že jiný CPU Sandy Bridge, než i7 26000K nemá do silné střižny pro Avid smysl. Mým názorem je, že pro editaci je vhodný každý CPU ze řady i7, včetně starších.

S integrovanými zvukovkami jsem měl několikrát v souvislosti se staršími verzemi PS problémy, se zpracováním zvuku. Zpožďování, trhání, vynechávání. Co člověk, to odlišná zkušenost.

Myslím, že chtít šetřit na PC pro střih HD videa je kontraproduktivní. Kamery amatérského segmentu mají už i 1080/50p, 28Mbps a pro jeho zpracování i s ohledem na budoucnost je síla PC CPU nezbytná.

Toto fórum je hlavně o Avid střižnách a proto, když píši o PC, tak o těch, které je zvládnou.
Pro ty, co mají chuť pracovat ve střižnách jiných producentů, mají prostor v sekci, i zde pro to určenou. Tam mohou směle diskutovat o těch sestavách, které jsou vhodné právě pro ně.
MartasKP

Na vykonu CPU nema smysl setrit.To je bezesporu. Bohuzel vyrobci kamer jsou schopni i z levnych kamer zdimat maximum a de facto jim v tom temer nic nebrani. Bohuzel nikdo jeste nevymyslel lepsi a pro zpracovani pohodlnejsi format nez proklete AVCHD. Nyni jsou na trhu relativne levne a dostupne kamery s jeste narocnejsim formatem pro zpracovani a to 50p/60p a zde uz i vykone procesory maji vcelku problem a nic netusici a hlavne v teto oblasti nezkuseni uzivatele jsou pak nemile prekvapeni,ze s timto "superkvalitnim" videem neudelaji nic,protoze bud maji slaby pocitac a nebo striznu,ktera tento format nepodporuje,coz je i pripad PS a stejne tak myslim i Corelu (tedy vzdaleneho pribuzneho),ktery patri mezi ty nejmene HW narocne editacni softy (az na 50p/60p).
Vseobecne plati pro vsechny strizny,ktere pracuji s vice nez dvema video stopama,ze pro strih HD videa je potreba co nejvykonnejsi CPU. Nektere strizny se spokoji se slabsim (sem z rodiny Avid patri COREL),jine potrebuji opravdu to nejlepsi,co je na trhu (bohuzel mezi ty narocnejsi patri mimo jine i PS).
Co se tyce CPU SB 2600K (respektive rada "K",tak ten je nejvice doporuconym procesorem pro strizny. mohl bych sem dat i osobni zkusenost jednoho uzivatele na TVFreak,ale kdo bude mit zajem najde si toto tema sam.
Jeste bych dodal k tomu grafickymu procesoru na SB. Mozna jsem to uz uvadel. PS by ho mela umet vyuzit,nebot neni OpenGL ale DirectX strizna. Je to ale muj nazor,navic potvrzenej na jiz uvedenym foru TVF.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

pro MartasKP: Vyčerpávající postřeh. Nemám co dodat. Odkaz na ten příspěvek na TVFreak bych tu ocenil. Myslím, že každý, kdo se pídí po co nejvíce informacích, to zde určitě uvítá.

Pro majitele kamer s 1080/50(60)p je PS nepoužitelný, tedy za předpokladu, že chtějí mít i výstup videa 50p. Tady je v amatérském segmentu trhu k mání pouze Avid Studio, které si s tímto formátem bez problému poradí. (Vlastní zkušennost) Střihá se hladce, bez prodlev.
MartasKP

Jak je libo :D ... jak uz jsem rekl,nerad bych odvedl uzivatele tohoto webu na konkurencni forum,ale zase rad prispeju k rozsireni prehledu :D tady je link na tema SB

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... 547&page=3

Aniz bych jakkoliv chtel prosazovat TVF,je to pri vsi ucte k tomuto foru asi jeden z nejlepsich webu zabyvajici se videem v nasi kotline. Samozrejme,ze vetsina lidi na TVF bohuzel nikomu nepomuze s PS,protoze s nim nepracuji. Proto asi nema ani smysl ptat se na cokoliv tykajici se PS. ci hledat tam odpoved. K tomuto ucelu si myslim,ze toto forum je asi nejlepsi co se PS tyce (konecne jsem zde taky cerpal vedomosti v mych zacatcich se strihem videa,nez jsem presel na jiny SW :D )
Jak uz jsem rekl. Aniz bych chtel jakkoliv prosazovat TVF ci pretahovat lidi z PSfora na TVF. Je mozno na TVF cerpat vedomosti zejmena v oblasti Masteringu pro ty,kteri vytvareji DVD-VIDEO strukturu
Kazdopadne co se tyce prace s PS nema smysl na TVF chodit,protoze temer vsichni lide na TVF pracuji v jinych editacnich softech a jak uz taky bylo receno. fundovanou odpoved na tema PS a prace s nim dostanete tady.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Na TVF jsem byl účastníkem ve vláknech věnující se PS.Bohužel reakce přispěvatelů a stálých členů TVF fora byly kulatně řečeno poněkud závádějící,místy poněkud vulgárnější,proto jsem před více než rokem TVF opustil a dál mne toto forum přestalo zajímat.
MartasKP

To je bohuzel pravda. Pamatuji si,ze nekdo z tohoto fora se na TVF diskusi ucastnil. nechtel jsem to v predchozim prispevku rozebirat do podrobna. Je pravda,ze nekteri stali clenove TVF jsou na PS vice nez alergicti. Proto jsem zamerne uvedl,ze nema smysl navstevovat tema EDITACE VIDEA. Nicmene jsem si zde vsiml nekolika prispevku ohledne Masteringu rozhazenych do nekolika vlaken a lide pak zakladaji nove tema pricemz by stacilo si precist prispevky predchozi a nebo paralelni ci se pripojit do diskuse soucasne probihajici.
Proto bych clenum tohoto fora doporucil maximalne tema MASTERING a VIDEOKAMERY. Zaroven nedoporucil EDITACE VIDEA.
Samozrejme nikdo nemuze pocitat s tim,ze mu na TVF nekdo poradi,jak nastavit projekt atd,protoze jak uz jsem napsal vetsina lidi tam preci jen pracuje v sifistikovanejsich softech a najdou se tam i bohuzel rypalove,kteri nemuzou PS ani citit. O opravnenosti jejich postoje bysme mohli sahodlouze diskutovat a stejne by meli obe strany pravdu.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Máte pravdu.ale jestliže nějaký soft nepoužívám protože ho považuju za nevyhovující nikdo mi nedal patent abych napadal ostatní kdo jej používají,popřípadě úmyslně psal špatnou informaci.To považuju za hrubou neomalenost.
Pročítám si občas TVF forum,používám jeho informace,ale díky této zkušenosti si informace ověřuji jěště jinde,protože občas se situace opakuje a správce ne vždy stihne zareagovat a takové mamlasy smaže.
Tím samozřejme nechci říct,že je to forum špatné.Vše je odvislé jen od uživatelů.
Diskuze jsem se z tohoto fora zúčastnil já a tuším uživatel Petr3010,který byl tady i tam smázlý.
MartasKP

S tim souhlasim. Osobne proti PS nic nemam. Myslim,ze jsem uz tady psal,ze jsem na nem zacinal. Je to soft dobry hlavne pro zacinajici strihace. Bohuzel ty jeho HW naroky jsou dost velky :( ,coz u softu pro zacatecniky,kteri nehodlaji do tohoto nejisteho konicka davat penize je trosku kontraproduktivni.
Petr3010 (jeste si pak udelal jiny nick) byla kapitola sama pro sebe :D s nim jsem se nasmal :D ... vetsiho blba jsem jeste nepotkal :D ... btw byl zabanovanej i na sousednim svetu HW :D ... ale poctenicko to bylo ne? :D :D
Ale to uz je trosku OT
Kazdopadne nic neni dogma,ale je tam spousta lidi,kteri se vyznaji a mimo to jsou to i profici (hlavne v oblasti masteringu je tam par lidi,kterym jsem schopen verit temer bezmezne). Ale nehodlam tady uz delat vic reklamu konkurencnimu webu. Kdo chce se tam podiva a nebo do budoucna i tady vznikne samostatne tema MASTERING. koneckoncu i zde jsou lidi,kteri muzou poskytovat vysoce fundovane rady i v teto oblasti.
Rastislav21
Kontaktovat uživatele:

zdravim vas,je mozne aby sa mi opakovala ta ista chyba kostickovanie vo videu aj na notebooku splnajucom poziadavky pinnacle:intel core i5 520M, 2.4GHz,RAM 4GB,NVIDIA 1GB.
nemozem mat len nieco zle nastavene?skusal som u znameho.
co je najdolezitejsie na notebooku aby stacil na upravu hlavne AVCHD projektov?rozmyslam o vymene notebooku kedze ho kvoli prenasaniu(pracovne) potrebujem.
Zamčeno
  • Informace