Zvuk a jeho úprava

Fórum k programu Avid Studio
Zamčeno
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

Vážení. Neubráním se opět srovnávání s PS.
V PS je v editoru zvuku stupnice -nekonečno až +12dB. Stupnice je barevně odlišena podle síly zvuku vrchol je označen červeně. Je to upozornění že zvuk je již předimenzovaný a tedy hodně zkreslený.

V AS je v editoru zvuku stupnice od - nekonečna do 0dB, ale jezdce na úpravu síly zvuku je do + 12dB. V AS na rozdíl od PS je červená zóna zvuku na nule, protože stupnice nepokračuje dál.

Jako příklad tu uvedu jízdu vlakem s natáčením v otevřeném okně, kdy v PS se síla zvuku zobrazuje do cca +10dB. Ten samý klip otevřený v AS úpravě zvuku se zobrazuje do -2db.
Může mi tu někdo říci, která stupnice zobrazuje správně zde komentovaný zvuk? Proč je to jednou + 10db a podruhé -2db. Vždy jsem žil v domnění, že signál zvuku je měřen stejným způsobem a jeho síla je daná. Tady jsem zmaten a nevím, které měření je směrodatnější.

Dokáže mi to tu někdo prosím vysvětlit? Děkuji.
Romolus
Příspěvky: 1755
Registrován: 26.05.2010, 10:08
Kontaktovat uživatele:

A ještě jeden postřeh. Zase musím srovnávat s PS, protože AS z něho vyšlo, je to tedy nasnadě.
V PS jsem byl spokojen s úpravou opět více ve smyslu, když jsem zesílil zvuk v daném klipu, týkalo se to i všech klipů za ním. V AS se upraví zvuk pouze u daného klipu a musím zesilovat postupně všechny ostatní, což je opět zdlouhavé, až otravné, když je zvuk slabý v hodné klipech za sebou. :-( V PS jsem posunul jezdec dolů zase, až v klipu, kde jsem potřeboval a zase to platilo pro všechny následující a to bylo opravdu šikovnější.
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host