tak a teď jsem se přemístil sem.
dotaz na Romulus:Do PC nabíráte AVCHDvideo přes zmiňovaný Sony Picture Motion Browser.Já mám Canon HV30,to by šlo taky?Jde mi o to,že bych si chtěl vyzkoušet ten PD9, zároveň bych chtěl zdrojové video použít třeba i v tom PS.Jde to do PC dostat,aby to šlo potom zpracovávat i v Pinnaclu?
klady a zápory PD 9 x64
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro apendixen:
Sice nebyl dotaz adresován na mně, ale třeba pomůžu
Když jsem měla kameru Sony mini DV, nahrávala jsem video do PC přes port IEEE 1394 přímo Importem v Pinnaclu. Video z kamery, importované Pinnaclem (formát m2v), Power Director nevidí, vidí jenom audio. Kameru už nemám a nemohu vyzkoušet, jestli importované video přes PD9 by Pinnacle viděl.
Pokud chcete tedy stříhat v Power Directoru, použijte import v něm.
Vždycky je lepší použít k importu rovnou program, ve kterém budete stříhat.
Kdyby Vám potom druhý střihový program (Pinnacle) importované zdrojové video neviděl, nic tak hrozného se neděje, můžete video prohnat programem, např. Ultra MPEG-4 Converter, do formátu s kterým bude spolupracovat . A naopak.
S AVCHD je to jednodušší : připojím kameru přes usb do PC, jdu do tento počítač, kameru vidím jako hdd, vyberu video složky v kameře a přetáhnu je myší do nové složky v PC. Video mám ve formátu AVCHD (.MTS) z kamery Panasonic. Oba programy, jak PS14 tak PD9 video vidí. Je to jednoduché a rychlé Knihovny ani programy dodané ke kameře už nepoužívám, protože se mi stalo, že mi soft poškodil video, já si toho nevšimla, v kameře ho smazala a dodnes, když to krabatý video vidím, je mi to líto.
Sice nebyl dotaz adresován na mně, ale třeba pomůžu
Když jsem měla kameru Sony mini DV, nahrávala jsem video do PC přes port IEEE 1394 přímo Importem v Pinnaclu. Video z kamery, importované Pinnaclem (formát m2v), Power Director nevidí, vidí jenom audio. Kameru už nemám a nemohu vyzkoušet, jestli importované video přes PD9 by Pinnacle viděl.
Pokud chcete tedy stříhat v Power Directoru, použijte import v něm.
Vždycky je lepší použít k importu rovnou program, ve kterém budete stříhat.
Kdyby Vám potom druhý střihový program (Pinnacle) importované zdrojové video neviděl, nic tak hrozného se neděje, můžete video prohnat programem, např. Ultra MPEG-4 Converter, do formátu s kterým bude spolupracovat . A naopak.
S AVCHD je to jednodušší : připojím kameru přes usb do PC, jdu do tento počítač, kameru vidím jako hdd, vyberu video složky v kameře a přetáhnu je myší do nové složky v PC. Video mám ve formátu AVCHD (.MTS) z kamery Panasonic. Oba programy, jak PS14 tak PD9 video vidí. Je to jednoduché a rychlé Knihovny ani programy dodané ke kameře už nepoužívám, protože se mi stalo, že mi soft poškodil video, já si toho nevšimla, v kameře ho smazala a dodnes, když to krabatý video vidím, je mi to líto.
-
- Kontaktovat uživatele:
Evik to tu popsala velmi fundovaně. Já jen dodám Sony PMB nelze použít s jinými kamerami než Sony. Já osobně natahuji videa do PC skrze FireWire a pinnacle pouze ze starší D8 Sony kamery. Pinnacle zvládá AVCHD přes USB také, ale postrádám tam informace o času a datum vzniku jednotlivých klipů. Stojí také za vyzkoušení udělat kopii klipu nataženého do PC přes PS a u toho přejmenovat příponu za tečkou na M2TS. Možná takový soubor PD9 uvidí a problém bude vyřešen.
-
- Kontaktovat uživatele:
.Tak mám chvilu.Díky Evik i Romulus.Hned jsem vyzkoušel možnost přejmenování souboru,nezabralo.Prý jakási chyba a td.Vím už ale,že PD9 načíta v mpg,PS m2v a Vegas m2t.No a Vegas I PS tento formát mpg čtou,tak potom nabírat v PD9.Jinak souhlas s EVIK,nabirát v čem dělám.Já tu PD9 mám hodně krátce,ještě jsem v něm nic nedělal,kromě zkoušky mikrofonu,která dopadla pro mě dobře a celý víkend nebudu mít stejně čas na nic.Takže až příští týden vyzkouším.
-
- Kontaktovat uživatele:
pro lubud: zadal jsem dotaz na "ostatní",protože se to týká toho dabování,abych netříštil vlákno PS15.Zkuste se mrknout.
-
- Kontaktovat uživatele:
PowerDirector 9 verze 2504 bez problému načítá full HD video s těmito příponami:MTS,m2ts,MOV,MP4,MPEG.
Video do PS z kamery SONY DCR-HC 27 importuju přes firewire v PS 14 i 15 ve formátu AVI nebo MPG a v PD 9 je vidím.
PD 9 určitě umí víc formátů,zkoušel jsem jenom to co mě zajímá.Soubory XMF neumí.
Video do PS z kamery SONY DCR-HC 27 importuju přes firewire v PS 14 i 15 ve formátu AVI nebo MPG a v PD 9 je vidím.
PD 9 určitě umí víc formátů,zkoušel jsem jenom to co mě zajímá.Soubory XMF neumí.
apendixen:
jsem asi nějaký vadný, ale já to "ostatní" fakt nemůžu najít:S - kde to mám hledat?
jsem asi nějaký vadný, ale já to "ostatní" fakt nemůžu najít:S - kde to mám hledat?
-
- Kontaktovat uživatele:
pro LUBUD Diskusní fóra - Ostatní - nahrávání komentářů A tam to je.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nakoukl jsem do tohoto vlákna, protože mě už začíná Pinnacle rozčilovat s tím jak neopravuje své chyby. Chci zkusit PowerDirector 9 Ultra. Nevím, jestli je dobré nainstalovat nejdříve trial verzi. V reakcích na trial jsem se dočetl od několika uživatelů, že pak nejde odinstalovat. Jaké s tím máte zkušenosti? Díval jsem se na cenu plné verze a v Amazonu ho mají za 82USD (+ poštovné), jak je to s cenou v Čechách? Máte někdo dobrý tip?
-
- Kontaktovat uživatele:
Před vánoci jsem jej kupoval zde:
http://www.sw.cz/digitalni-video/uprava ... r-9-ultra/
Tenkrát měli (před vánoci) nějaké potíže s fakturama a byli tak hodní, že linky a sériové číslo poslali a fakturu, kterou jsme zaplatili poslali až mezi svátky. Vstřícné, že?
Demo jsem několikrát instaloval a s odinstalací neměl nejmenší problém.
http://www.sw.cz/digitalni-video/uprava ... r-9-ultra/
Tenkrát měli (před vánoci) nějaké potíže s fakturama a byli tak hodní, že linky a sériové číslo poslali a fakturu, kterou jsme zaplatili poslali až mezi svátky. Vstřícné, že?
Demo jsem několikrát instaloval a s odinstalací neměl nejmenší problém.
-
- Informace
-