pro další nešťastníky názor Sony
--------------------------------------------
Dekujeme, ze jste si vybral vyrobky Sony.
Bohuzel neexistuji USB ovladace na starsi typy videokamer serie TRV, proto doporucujeme pouzit i.Link kabel (FireWire propojeni), bez toho je kvalita prenosu o mnohokrat lepsi nez pomoci USB. i.Link ani neporebuje zadne ovladace, jen "chytajici software" (capturing program). Ve Vasem pripade ten chytajici software bude Windows Movie Maker, ktery je do kazdeho Windowsu zabudovan. Nutno je startovat WMP, propojit kameru k pocitaci a stisknout tlacitko PLAY. Nahravky budou bezproblemne prenesene na pocitac.
a pro ty už duševně choré názor Exacu
--------------------------------------------------
Co se týká vašeho dotazu, že by při záznamu videa z digitální páskové kamery docházelo k nějakému rozpadu obrazu s tím jsem se zatím nesetkal. U programu Pinnacle Studio 14 se však opravdu objevili v několika případech problémy s importem videa z páskové digitální kamery. Popsaný problém by tedy mohl být opravdu způsoben chybou přímo v softwaru Studio 14, resp. v části Import. Zkoušel jste pro import videa do PC použít nějaký jiný program, například nějakou starší verzi programu Studio, nebo třeba aplikaci Movie Maker, která je přímo součástí instalace operačního systému? Pokud by bylo video nahrané pomocí nějakého jiného programu v pořádku a chyba nahraného videa by se projevovala pouze při digitalizaci videa ve Studio 14 můžete ještě zkusit provést kompletní reinstalaci softwaru podle postupu na našem webu: http://www.exac.cz/phpmyfaq/index.php?a ... einstalace
Pokud by ani po kompletní reinstalaci nebylo video nahrané do PC pomocí Studio 14 v pořádku mohl bych asi v tuto chvíli doporučit pouze používat pro import nějakou jinou aplikaci a následně již zdigitalizované video otevřít a editovat v programu Pinnacle Studio 14. Výrobce se podle našich informací zatím stále snaží přijít na příčinu problémů s importem z některých typů páskových digitálních kamer, ale zatím se bohužel problém zcela odstranit nepodařilo. Oprava pomocí DLL knihovny bohužel ve většině případů spíš nefunguje.
Pokud by video nebylo v pořádku ani v případě, že by jste jej nahrál do PC přes nějaký jiný program, mohlo by to ukazovat buď na poškození kamery, nebo nějaký problém s fire-wire portem na PC, případně potíže s kabelem. V tomto případě bych doporučil vyzkoušet kameru na nějakém jiném PC, případně s jiným kabelem. Pokud by se problém projevoval i na jiném PC a s jiným kabelem, ukazovalo by to na problém někde přímo v kameře.
-----------------
čau všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo
Petr
Pinnacle Studio 14
-
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně, bych to zkusil podle rad, jak Exac, tak Sony. Vylučovací metodou se dá dojít k problému, kde je chyba. Poškozený kabel? Porucha v kameře? Není jiné cesty, než experimentovat a aplikovat výše uvedené rady. Hodně štěstí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych zachoval klid,nejprve bych otestoval A/V výstup přes TV.Pak bych vyměnil i.Link kabel stojí 70 Kč a zkusil bych zachycení obrazu pomocí AM Capture,je v nabídce Start,Pinnacle studio 14,Nástroje.Co se týče USB ovladačů,zadal jsem dotaz do Google,vyběhlo mi jich několik.Máte-li kolegu s i.Link kartou což není nic jiného než firewire karta IEEE 1394 a funguje bez problému zkuste tam.Prostě jak píše Romolus čekají vás experimenty.Ale než začnete:nikde jsem neviděl dotaz na čem vlastně importujete:jaké je PC,paměti,grafická karta a typ karty s kterou importujete.Předpokládám zároveň,že máte 4 pinový firewire kabel,protože tento sony používá.
Co se týká Exacu,musím konstatovat,že Pinnacle není jejich hlavní obor podnikání a proto se mu plně nevěnují a mít zaměstnance.který by se věnoval Pinnaclu je zřejmě pro ně nerentabilní.Bohužel pana Soukupa,kterému Exac dal Pinnacle na starost za odborníka nepovažuji,spíš je to dobrý překladatel materiálů od Pinnacle.Nikde jsem nenašel jeho vlastní vyjádření nebo popis a řešení problému.Ve FAQ mají jen to co si najdu u Pinnaclu a u Exacu je to česky.
Co se týká Exacu,musím konstatovat,že Pinnacle není jejich hlavní obor podnikání a proto se mu plně nevěnují a mít zaměstnance.který by se věnoval Pinnaclu je zřejmě pro ně nerentabilní.Bohužel pana Soukupa,kterému Exac dal Pinnacle na starost za odborníka nepovažuji,spíš je to dobrý překladatel materiálů od Pinnacle.Nikde jsem nenašel jeho vlastní vyjádření nebo popis a řešení problému.Ve FAQ mají jen to co si najdu u Pinnaclu a u Exacu je to česky.
Takže problém je vyřešen.
RADA PRO MAJITELE KAMER SONY
-----------------------------------------
Pro bezproblémový přenos kamera - PC je třeba použít 4 pin kabel SONY VMC-IL4615 - I.Link DV kabel.
Má jednu vadu : nejlevnější je za kč 800,-
Díky moc za názory a rady - tohle fórum je prima
RADA PRO MAJITELE KAMER SONY
-----------------------------------------
Pro bezproblémový přenos kamera - PC je třeba použít 4 pin kabel SONY VMC-IL4615 - I.Link DV kabel.
Má jednu vadu : nejlevnější je za kč 800,-
Díky moc za názory a rady - tohle fórum je prima
-
- Kontaktovat uživatele:
Co se příslušenství Sony týká, jsou to pěkní zloději. Vůbec není třeba kupovat značkový kabel. Je to jen trik pro lidi, kteří se nechají obalamutit. Stačí kabel kolem 100Kč.
-
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Romolusem,mám starší SONY HDR-HC 28.Je to DV,koupil jsem 4 pin kabel v Alfacomputer za 70 Kč,PCI kartu Firewire s chipem VIA v bazaru Microtech za 100,- a hotovo. Na to aby originál stál tolik peněz,by přinejmenším musel mít zlacené konektory a dráty taky ze zlata-jsou to hovada,to už nejsou prodejci.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano,je to obyčejný kabel 4 pin to 6 pin,to znamená malý 4 pin do Sonky a velký 6 pin do karty.Teď jsem to kontroloval na stránkách Alfacomputer má kód: 62132 je to 1,8 m kabel stojí 75,- a 4,5m stojí 90.Já jsem koupil ten kratší.Až budu mít čas natočím video a pověsím na Youtube.
Dobrý den,
prosím Vás pěkně - nemá někdo problém s odpojením mechaniky po instalaci Pinnaclu 14?
Mám oficiální win7 prof.64bit a oficiální Pinnacle Studio 14. Pinnacle si nainstalovala svůj ovladač ASAPI a tím mi vyhodila mechaniku.PC se přeinstalovalo a vše ok, ale po instalaci a stažení update z Exacu mi to znovu udělalo. Prosím někoho o radu, kdo má zkušenosti s tímto problémem. Děkuji předem.
prosím Vás pěkně - nemá někdo problém s odpojením mechaniky po instalaci Pinnaclu 14?
Mám oficiální win7 prof.64bit a oficiální Pinnacle Studio 14. Pinnacle si nainstalovala svůj ovladač ASAPI a tím mi vyhodila mechaniku.PC se přeinstalovalo a vše ok, ale po instalaci a stažení update z Exacu mi to znovu udělalo. Prosím někoho o radu, kdo má zkušenosti s tímto problémem. Děkuji předem.
-
- Informace
-