Import

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
steviezah
Kontaktovat uživatele:

pro milcek:
Protože jak píšete,kopírujete přímo z karty,tím se domnívám,že máte čtečku,kterou taky používám,ale já to mám jednodušší,protože moje kamerka mi vytváří videosoubory s číselným prefixem postupně se zvyšujícím.
Moje kamera ukládá v AVI,takže kopíruju jenom avi soubory.Já mám v kameře složku DCIM,tu ignoruju a tahám přímo AVI soubory.Kolega ma sonku HDR,má tam taky nějaké složky,ty ignoruje a tahá jenom soubory M2TS.Pro naše potřeby jsou důležité hlavně soubory s videem,všechny ostatní ignoruju.Ledaže by jste měl nějaký nestandartní formát,ale to si nemyslím,z Vašeho popisu mi vyplývá,že soubory vašeho videa mají příponu MOV nebo MP4.Ale spíš si myslím že MOV.

Pokud je taháte podle mého návodu a videa máte přeházená,chci se zeptat jestli máte nastaveno zobrazování souborů podle data a zda vaše kamera tento časový údaj přidává i když si myslím že kamera ano.Tento problém jsem řešil na jiném foru a zjistil jsem,že uživatel používal Windows Comander nebo Total Comander a ten to neuměl nebo tak nebyl nastaven.Nad tím jsem nebádal,tyto alternativy souborového manažeru nepoužívám.

Co se týče postupu vašeho importu,jsem si jistý,že je správný.Pokud se ve složce kam importujete objeví vaše soubory s příponou jak se domnívám,nedochází k žádněmu konvertování,pouze se kopíruje.Ostatně dialogové okno by Vám mělo oznámit,že probíhá kopírování.
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Možná by stálo za to aby milcek uvedl přesněji čím kopíruje a jak má program nastaven aby se předešlo dohadům :-)
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To musím uznat,ještě je možné,že kopíruje pomocí USB kabelu propojeného s počítačem a kamerou přes grabovací kartu a to by v tom případě opravdu docházelo ke konvertu do MPEG1/2 nebo AVI,ale to by nepsal,že použil postup dle návodu.Pokud jenom propojí kameru přes USB a soubory kopíruje pomocí průzkumníka ke konvertu v žádném případě nedochází.
milcek
Kontaktovat uživatele:

Bohužel pracuji jen s notebookem. Teď už vím že to není dostatečné vybavení pro filmy, ale zatím nemám jinou možnost. Takže jednoduše strčím do noťasu kartu a překopíruji na hardisk, do pinnaclu. Už jak rozkliknu kartu, jsou filmy v jiném pořadí, než jsem je natáčel a nejdou nijak seřadit. Nejlepší postup pro mě je, že filmy převedu z karty přimo do pinnaclu pomocí importu, jak je kolonka " Import z" tak tam je "ostatní zařízení". A přes to je převedu v naprostém pořádku. Otázka ale je v jaké kvalitě, jak už jsem o tom psal minule. Fotky převádím také tímto způsobem.

Díky za názory.
Ještě bych možná měl napsat, že natáčím na obyčejnou malou kameru JVC GZ-MS120SE Everio, která má 2 SD karty. Výstup má mini USB.
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Netřeba se obávat,uvedený postup je jeden z možných,ke konvertu ze čtečky nedochází,čili co je na kartě,to je v noťasu.
Zamčeno
  • Informace