Pinnacle Studio 14

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
steviezah
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za zaslání souboru.Domnívám se a opět musím připomenout Romulusovy slova,pokud koupíte jinou kameru než Sony a CANON řítíte se přinejmenším do problému se zpracováním videa.Bohužel váš soubor pokud je přímo z kamery jde přehrát ve WMP bez problému.Když ho vložím do Pinnaclu,Vegasu nebo Corelu Video Studio X3 nejede korektně ani v jednom.Corel spadne, Vegas přehraje ale blbě.Pinacl přehraje tak jak jste psal zpomaleně.Možná Premiera by si s ním uměla poradit,ale tu jsem odinstaloval.Každopádně se Váš soubor hlásí jako 25 s/s ale bohužel pravděpodobně použitý způsob uložení je nestandartní a všechny programy mi nahlási snímkovou frekvenci 12,500s/s.Jedině kde hraje a dá se s ním něco dělat je inteli studio.V návodu sice něco píšou o dodání kodeku do systému,ale to v případě Pinnaclu neplatí a ani já nemám odvahu si prasit systém nějakým kodekem.Ale k věci:
Váš soubor jsem prohnal Inteli studiem,nastavil jsem kodek h264 a překonvertoval.Pak mu všechny programy rozumí a přehrají.Bohužel to co předvedl Samsung se nedá zařadit do žádné kategorie,jedině snad aby dokázali prospěšnost jejich inteli studia,které snad není ani na úrovni Moviemakeru Windows.Mimochodem úspěšnost konvertu je diskutabilní, párkrát se nepřevedl zvuk.Kdybych mohl tak tuto kameru vrátím prodejci a výrobci nadám jak svini do koryta.Jen doufám,že se nejedná o vadu kusu,pak by stála za úvahu reklamace.
Momentálně vám neumím nic jiného poradit než aby jste natočené soubory nejdříve překonvertoval v inteli studio a pak použil v Pinnaclu.
pasahonza
Kontaktovat uživatele:

Děkuji za info i když není moc povzbudivé.
Chci se zeptat jak jste provedl tu konverzi v tom Inteli studiu?Jak bych měl postuppvat, abych něco nepokazil? Díky moc
steviezah
Kontaktovat uživatele:

To se vám omlouvám,ale budete muset pročíst manual k inteli studio.Já jsem si sehnal neoriginal a možná ve staré verzi.Je možné,že vy budete mít jinou a ta může fungovat jinak.Podle toho co jsem vyčetl z návodu by program měl být přímo v kameře a do PC se z ní instaluje,popřípadě by jste měl mít instalační CD.Samsung tento program přímo ke stažení nedává,nebo jsem ho nenašel v aktualní verzi oficiálně ke stažení.Posílám Vám soukromou zprávu kde si můžete stáhnout váš filmeček po úpravě pinnaclem.Až si prohlédnete filmek dejte vědět jestli nějak moc neutrpěla kvalita,to prokládání se při pohybu kamerou dost maže a je vidět i v původním souboru přehrávaném ve WMP.Budete muset vyzkoušet a najít optimální rychlost pohybu kamery do stran,tohle se nedá nijak odstranit.

Oprava rady na konvert:
Inteli studio si otevřete a zvolte nahoře v liště library.Najděte si nebo pomocí tlačítka import folder,je vlevo dole,vaše soubory z kamery.Klikněte na video pravým myšem vyběhne nabídka,zvolte konvert movie.Objeví se další nabídka s roletkami.Postupně shora:
File type:zvolte MP4H264 nebo wmv,ale to se mi nelíbilo
Resolution: (rozlišení)moje istudio umožňuje max 1280x720,pokud máte možnost větší zadejte.
Quality:zadejte max,v mém případě 12000kbs
Frame:nastavte 25
Vše ostatní jsem nechal tak jak je.
Pokud chcete konvertovat najednou více souborů,mějte zmáčklé CTRL a postupně přidávejte soubory.Tato funkce v návodu není,jenom jsem ji testoval,ale nezkoušel jsem jak se program bude chovat.

Co se týče konvertu,nic nezkazíte,program původní soubor nepřepisuje,ostatně tomu zabráníte už tím,že vás to upozorní na přepis a navolíte jinou složku.Zkoušel jsem konvert při nastavení pro přehrání v kameře,nebyl jsem spokojen,pinacl soubor poznal,ale nedalo se na to dívat.

Poznámka pro ostatní:pokud už si koupíte kameru od jiných výrobců než psal Romolus a já v příspěvcích zpět a výrobce použije nestandartní kodek zobrazení v Pinnaclu je dost nedobré.Pinnacl nastaví mpeg a ten si to nějak přežvýká.Při výsledném exportu je výstup dost dobrý,i když na kvalitě kodeku pro výstup by Pinacli mohli zapracovat.

Ještě pro pasahonza:další možnost je import do studia přes kompozit out,ale tam asi nebude větší rozlišení než DV,tak dalece jsem manuál vaší kamery nestudoval.

20.10.2010 Takže problém můžeme uzavřít,soubory od Samsungu je nutno překonvertovat
do formátu,kterému videosofty rozumí.Uživateli pasahonza přeji hodně trpělivosti,ostatní důrazně doporučuji kupovat videokamery zavedených firem SONY a CANON.Vyhnete se spoustě problémů se zpracováním videa v nestandartních formátech.
čongo

Mám legálně verzi 10 a nikdy jsem neměl problém. V současné době po vytvoření DVD, se přechody mezi záběry nezobrazují správně. Jsou zelené barvy a blikají. Také někdy film nejde přehrát na PC, ale jenom v dévédéčku. Již jsem vše i přeinstaloval a problém zůstává. Dokáže mě někdo poradit? Není to jen nějakým nastavením? Už jsem z toho zoufalý. Napište někdo, ale prosím na e-mail: congo@seznam.cz
čongo

Mám legálně verzi 10 a nikdy jsem neměl problém. V současné době po vytvoření DVD, se přechody mezi záběry nezobrazují správně. Jsou zelené barvy a blikají. Také někdy film nejde přehrát na PC, ale jenom v dévédéčku. Již jsem vše i přeinstaloval a problém zůstává. Dokáže mě někdo poradit? Není to jen nějakým nastavením? Už jsem z toho zoufalý. Napište někdo, ale prosím na e-mail: congo@seznam.cz
zdenek2
Kontaktovat uživatele:

Tohle vypadá jako problém kolem VGA karty. Buď se s ní stalo něco hardwarově nebo softwarově (pravděpodobnější). Asi bych zkusil přeinstalovat ovladač té karty: stáhnout z Internetu nejnovější a nainstalovat.
Ještě jsem měl jednou podobný problém a to když jsem si přehrál nějaké DVD v mechanice PC pomocí Power DVD a pak jsem hned zkusil spustit Pinnacla. Zelený obraz v náhledu atd... Abych mohl pokračovat v Pinnaclu, musel jsem vždy restartovat PC a pak spustit Pinnacla a vše bylo OK.. Ten Power DVD si tam pravděpodobně natáhl něco svého a Pinnacle to pak nechtěl zkousnout ... :-)
Vlado

Zdravím Vás.
Prosím o pomoc. S Pinnacle 14 by som bol spokojný keby mi už na vypálenom DVD
nemrzol na zlomok sekundy obraz pri prechode z jednej scény na druhú. Nerobí to pri každom prechode, ale často, je to dosť rušivé a kazí celkový dojem. Skúšal som vstup z HD kamier Panasonic i Sony ale aj AVCHD vstup konvertovaný zo starého VIDEO8.
Chyba sa stále objavuje. Ďakujem.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Nevím, jak máte silný počítač, ale můj dojem je, že nestíhá hardware Vašeho PC. Stálo by za to dovědět se více o jeho parametrech.
Vlado

procesr Intel core 2 duo CPU typ 9600 2,66 GHz, RAM 4 GB, video NVIDIA GeForce 9300M GS, Windows Vista. Ja tiež som trochu podozrieval PC, ale chyba sa vyskytuje aj z DVD vstupu (konvertovaný z analogovaj Hi8) kde hustota záznamu a tým aj nároky na PC sú nižšie. Vopred ďakujem za váš názor.
Romolus
Kontaktovat uživatele:

Chtě nechtě, musím podezírat hardware. Jak jsem vypozoroval i jiných příspěvcích, problémy mají hlavně lidé s grafickými kartami NVidia. Zkontrolujte vnitřek PC, zda-li není zanešen nadměrně nečistotami, hlavně prach v chladiči CPU a GPU. Takovou podobnou zkušenost tu měl KAJKO. Zkontrolujte také ovladače gr. karty a případně aktualizujte. Také systém Vista je dosti vrtkavým systémem. Doporučuji vyměnit za novější a spolehlivá W7 Ultimate. Možná najde řešení MISTR poradce Steviezah. který je tu opravdovou kapacitou přes Pinnacle obecně. Podle mě je to hardwarovou konfigurací s nevyladěným systémem. Konkrétní radu bohužel nemám.
Zamčeno
  • Informace