VOB

Fórum ke všem verzím Pinnacle Studia 10 až 15
Zamčeno
Paaj
Kontaktovat uživatele:

Zdravím,

potřeboval bych poradit jelikož jsem začátečník...
Mám sony kameru na dvd, kamera nejde nijak připojit k pc a dvd jsou ve formátu vob.
Dále mam pinnacle studio ultimate 12. Bohužel v tomto programu nemohu otevřít a rozstříhat svá videa z cest...
Dočetl jsem se i o variantě přepsání koncovky na mpeg... i to jsem zkusil, ale když vložím ten soubor do pinnacle a vložím ho do časové osy, tak má jen najednou 7s. Navíc mi to přijde jak když tam jsou všechny ty záběry přes sebe.
Jinak postup byl takový, že jsem z originalu dvd z kamery zkopíroval všechny soubory na disk a tam jsem vob přejmenoval na mpeg.

Mohu vás tímto zkušenější požádat o pomoc? Děkuji
Tomas

V PS už nestříhám dlouho, ale dobře si pamatuju, že v něm existuje volba importu z DVD disků. Nevím přesně kde to je a jaký je přesný název, ale osobně jsem to několikrát použil a vše proběhlo bez problému.
Mart
Kontaktovat uživatele:

V PS10 je to volba Soubor -> Importovat obsah disků DVD
Romolus

Ve Studiu 12, je to na stejném místě a přes tuto volbu musí jít každé DVD vkopírovat do Pinnacle Studio. Navíc, je možné si tam vybrat, jen jednotlivé úseky videa a ty následně vykopírovat.
Paaj
Kontaktovat uživatele:

super super super ... díky moc za rady... funguje to :o) opravdu děkuji
Mára

Zdárec, měl jsem podobný problém a vyřešil jsem ho jednoduše.Přes Any Video Converter Profesional jsem převedl video VOB na AVI. Potom jsem to nahrál do PS a dá se to dál upravovat.S příponou VOB se s tím nedá pracovat.Nic se nemusí přepisovat atd. Any video umí převádět nejruznější formáty a je uplně jednoduchý i pro začátečníka.
Snad jsem trochu pomohl.
Hodně štěstí:-)
Zamčeno
  • Informace