Jak narvat na DVD 2hodinový film
Zdravím, tento problém mě žere již pěknou řádku let. V pinnacle studiu jde při exportu na disk při nejvyšší kvalitě a datovém toku narvat cca 70 minut videa. Jak to dělají profesionální filmaři, kteří dokážou na jedno jednovrstvé DVD dostat 2hodinový film a ještě spoustu bonusů? A to nemluvím o kvalitě, která je tam ještě lepší. Poraďte někdo pls, jak to vyřešit. Díky moc
-
- Kontaktovat uživatele:
Filmy sú vacsinou na dvojvrstvových plackách. 8,5GB
Hej tak ja mam doma DVD knihovnu tak vim jak to chodi. Pisu ze na JEDNOVRSTVÉ DVD dostanou 2hodinový film. Takových je spousta. Tak proč jde v Pinnaclu na jednovrstve DVD dat jen 70 minut videa?
-
- Kontaktovat uživatele:
Klidně tam ty dvě hodiny můžeš narvat.
Podívej se s jakým datovým tokem jsou ty filmová DVD dělána (určitě nepoužívají datový tok 8500 - co jsem slyšel tak je dobré držet se max 7500 kvůli kompatibilitě se staršími přehrávači). Určitě se taky používá variabilní datový tok (ani nevím jak to desítka dělá - v devítce se to dalo nastavit, někde jsem ale viděl postup jak se k tomu dostat i v desítce).
Dost velký rozdíl bude taky při použití lepšího kodéru (i cenový).
Podívej se s jakým datovým tokem jsou ty filmová DVD dělána (určitě nepoužívají datový tok 8500 - co jsem slyšel tak je dobré držet se max 7500 kvůli kompatibilitě se staršími přehrávači). Určitě se taky používá variabilní datový tok (ani nevím jak to desítka dělá - v devítce se to dalo nastavit, někde jsem ale viděl postup jak se k tomu dostat i v desítce).
Dost velký rozdíl bude taky při použití lepšího kodéru (i cenový).
-
- Kontaktovat uživatele:
Jj, přesně tak
-
- Kontaktovat uživatele:
a naopak, cim vetsi bitrate tim lepsi kvalita (teda ne lepsi nez mas zdroj). Samozrejme u vetsiho bitrate se ti muze na nekterych prehravacich stat to, ze se nedokouses na konec videa. Kazdou chvili se ti to muze kousat a nebo dokonce se ti prehravani dvd zastavi, bo velky datovy tok je u starsich nebo levnejsich dvd prehravacu hodne problemovy prehrat.
-
- Kontaktovat uživatele:
Osobne som mal na jednom prehrávači problém už pri bitrate 7500. Používam Procoder a niekedy aj MainConcept.
-
- Kontaktovat uživatele:
Exportnes to do avi a spustíš napr. Procoder. On ťa pekne navedie.
-
- Informace
-