fonty

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
Dodo

Ahojte, vie niekto, kde sú v systéme Pinnaclu umiestnené fonty písma ? Vie sa niekto pozrieť, odkial PS načítava fonty ? Viacerí majú problémy s českým (slovenským) písmom v titulkoch a toto by bola cesta, ako to OPRAVIŤ. Píšem to s veľkými písmenami, pretože ja som kedysi mal písmo OK, no niečo som doinštalovával a už mi nejdú "háčky" a " ´". Zatiaľ to mám poriešené tak, ža som si vytiahol zo starých titulkov všetky potrebné písmenká a kopírujem ich.
superchoze

pokud se nemýlím, tak PS používá fonty z windows. A pozor,ne všechny fonty umějí diakritiku.
Roman

Buďte někdo tak hodný a prozraďte kde Windows (XP) ty fonty má. Už jsem to jednou věděl a zase je nemůžu najít. Dík.
Dodo

...klikni štart - hladaj - všetky súbory a priečinyk - vypíš "font" - v kde hladat zadaj "C" - a klik na hladaj ! No či ti to pomôže daj vedieť.
Mart
Příspěvky: 677
Registrován: 16.01.2005, 18:44
Kontaktovat uživatele:

ve windows - Ovladaci panely->Pisma
šakal

Když jsem párkrát potřeboval fonty, které neměly háčky, tak jsem to dělal tak, že titulek /velikosti třeba 80/ jsem napsal bez háčků a průhlednám titulkem jsem stejným fontem / např. velikost 20 , ale musí se to vyzkoušet/ napsal malé písmeno "v" a umístil ho nad požadované písmeno. Nesmí být ale těch háčků hodně, byala by to piplačka, ale při 2-3 to je časově únosné a výsledek je slušný. Dělal jsem to u statických titulků, u rolujících ne, ale člověk nemůže chtít vše na jednou.
lubud

Je to, jak píše mart - nový font stačí jen zkopírovat do složky "Písma". Toto téma tu už jednou bylo v diskusním fóru ke Studiu 9 ve větvi "Jak dostat nové fonty do studia" - je to na stránce 5. Je tam i odkaz na české fonty, kterých ale existují ledaskde "stovky", je třeba jen pohledat...
Cizí font můžeme upravit (např. počeštit) pomocí prográmku Font Creator 5.0. Dá se stáhnout z: "www.high-logic.com".
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host