Chyby při nahrávání videa do PS

Fórum k Pinnacle Studio verze 8 a 9
Zamčeno
Honza

Ahoj, mám problém s nahráváním videa z DV kamery do PS. Tahám to přes firewire, ale vždy se mi nahrané sekvence sekají obrazově i zvukově. Nevím co dělat, už jsem se snažil využít všech rad na fóru, ale bezúspěšně. Mám XP Profesional, 1,6GHz P4 1Gb RAM - to přece musí fungovat?! Poraďte prosím!
Radúz

Nepoužíváš při nahrávání kompresi do MPEG-2? Tu tvoje CPU nestíhá v reálným čase.
Honza

Ne, při nahrávání používám kompresi do AVI :o/
Petr

A máš vypnutý antivir?Nevím jestli by to mohlo být tím???
Joe-Joe
Příspěvky: 232
Registrován: 01.04.2005, 14:35
Kontaktovat uživatele:

Tu je kazda rada dobra. Ja by som osobne skusit nagrabovat cez iny soft, aspon na skusku. Potom bude jasne ci je chyba v PS.
Radúz

Podívej se co ti při editaci tropí CPU a jaký je využití paměti. Mám podobnou konfiguraci jako ty a ten počítač (hlavně procesor) dostává pěkně zahulit, takže při práci na časové ose mám podobné problémy, nicméně po přepočítaní do AVI nebo MPEG2 je film v pohodě. Takže zkus kousek (5 minut) vyexportovat a zkoukni ten výsledek.
PS Tou kompresí do AVI při nahrávání doufám myslíš DV kodek.
Honza

Zkousel jsem stahnout z kamery film do PC ve virtual dubu 1.6, protoze v Pinnaclu to proste nejde. Celkem se to podarilo podle pocitadla bez ztraty obrazku, ale kdyz jsem chtel udelat kontrolu natoceneho materialu, vsechny prehravace mi film sekaji, vratim-li film o par sekund pred jiz prehranou cast, film bezi plynule jen po tu cast co jsem uz jednou prehral... Neporadite? Mate nekdo zkusenosti s nastavenim parametru ve virtualdubu?
Zamčeno
  • Informace
  • Kdo je online

    Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host